zondag 3 december 2017

Strooien, strooien, strooien


    Vlagen van mist
    Zweven boven weiland en waterkant
    Betoveren het landschap
    Verbergen gras en zand
    Boven het meer ...
    Stilte momenten
    Als rook op een Spiegel
    Bevroren zilveren accenten
    Mijn ogen op de weg
    Dwalen veel te gemakkelijk af vandaag
    En de mist
    Verslonden door de opkomende zon
    Verwaaid
    Door een plotselinge vlaag

Goeiemorgen lieve mensen,

Vanmorgen toen ik om half zeven uit mijn bed stapte was de wereld niet alleen nog heel donker maar ook heel grijs, een dichte mist verborg het landschap en je zag alleen de contouren van huizen en bomen. Ik was als kind al gefascineerd door mist, het effect dat de straat lampen hebben maar ook de stilte naar het schijnt, alle geluid gedempt en het alleen op de wereld gevoel, behalve dan de katten want die trekken zich nergens iets van aan.
Melly ligt heerlijk te soezen in mijn mand met sjaaltjes en Freckles, nadat ze eerder deze week besloot om ruimte voor haarzelf te maken op mijn kerst tafel en daarbij een engel ervan kieperde – gelukkig niet beschadigd – ligt op een smal richeltje in de boekenkast. De rode kater die graag binnenkomt om te eten en daarbij gisteren mijn boekenkast besproeide, is buiten, de deur blijft nu dicht want ik hoef ik geen extra geurtjes in huis. Ik noem hem Rudy, waarom? Geen idee.

Vandaag vieren we Ian's verjaardag met een grill party bij Darian en Josh, als de zon door wil komen wordt het gemakkelijk 24 a 25 graden en misschien kunnen we met z'n allen wel buiten zitten.
Ik heb net een heerlijke chocolade cake gebakken, daar is hij dol op en moet er nu nog op uit om de garnering te halen en ook komkommers want mijn salade hoort erbij.

Gisteren had ik dat wel kunnen doen maar ik ging liever yardsalen en kwam thuis met heel mooi Fisher Price speelgoed voor kerst voor Julius en ook een reuze pluchen tijger en luipaard, ik weet zeker dat Kelly en Misty dat super tof vinden.

Toen ik er toch op uit was stopte ik even bij de Publix en ging mijn bloeddruk laten meten op zo'n machine, ik heb al meer dan een week hoofdpijn en wist niet waar dat vanaf kwam. In oktober was mijn bloeddruk 125/75 maar nu toonde dat ding aan dat het 145/86 was dus schrikken geblazen, waar komt dat vanaf. Google vertelde me dat zoethout thee en kaneel die hoge bloeddruk kunnen veroorzaken. Zoethout thee drink ik het werk , elke dag twee mokken en natuurlijk, omdat het te krijgen is, eet ik veel meer speculaas dus, we gaan op dieet want ik wil van die hoofdpijn af en weet zeker dat de bloeddruk de oorzaak is.

Bijna jarig, ik heb dinsdag vrij maar wat ik ga doen, ik weet het nog niet. Misschien een filmpje en een lunch, misschien shoppen voor knutselspullen voor kerst want ik wil een mooie krans maken voor Ann in mum's verzorgingstehuis voor al haar goeie zorgen. Mum die helemaal de kluts kwijt is en huilend afgelopen donderdag naar de kerstliedjes luisterde. Zij heeft niks met kerst, nooit gehad en aangezien ze elke dag al haar spullen inpakt om te verhuizen is een krans niet echt iets voor haar.

De eerste week met Raini is achter de rug maar ze is amper thuisgeweest. Natuurlijk kon ze in Middleburg niks, ver weg van vrienden en van uitgaan en geen vervoer. Nu is ze elke avond de hort op en blijft dan slapen bij iemand. We moeten vanmiddag om 1 uur bij Darian zijn en om 4 uur wordt gegeten. Daarna gaat iedereen direct naar huis, het wordt ook hier vroeg donker, Kelly en Misty moeten een uur rijden en de kids moeten om 6 uur 's morgens op om op tijd de schoolbus te nemen.

Mijn manager is na dit weekend met haar man en twee jongste kids een cruise aan het maken naar de Bahama;s, als kerstkado. Het zijn 3 of 4 dagen dus ze is donderdag weer terug. Ook met Kerst is ze er niet, we hebben meestal een lunch om deze tijd maar ik heb nog niks gehoord. Alles is al versierd in de gangen op werk met bomen en slingers en overal kom je kerst tegen, op tv, liedjes in de winkels, je wordt ermee dood gegooid.

Op 9 december is het alweer 15 jaar geleden dat mijn papa overleed, waar blijft de tijd. Zijn overlijden was het begin van veranderingen in mijn leven, mijn scheiding een jaar later, op mezelf wonen en uiteindelijk samen met Martin hier. Ik mis hem nog elke dag, allebei mijn ouders en Martin natuurlijk het meest.

De buren hebben hun tuin ook klaar voor Kerst, levensgroot in lichtjes Happy Birthday Jesus met heuse opblaaspoppen en een beeldengroep, van plastic en je weet het allemaal niet. Sommige mensen maken er een heel circus van !!!

Woensdag 6 december is ozze Hay jarig, van harte broertje en een hele fijne dag !!

Ik wens jullie allemaal een heel fijne Sinterklaas feest, moge er veel gestrooid worden, pepernoten, niet zout en zingen hoor !!!

Liefs van Mariet xx




Geen opmerkingen:

Een reactie posten