zondag 6 september 2015

De blaadjes vallen al !!

de golven van het leven
overspoelen me
soms dreigend
soms wiegend
meestal eerlijk
af en toe bedriegend
brengen slaap
tederheid en kracht
het geruis van de eeuwigheid
midden in de donkere nacht
de golven van het leven
ik laat me gaan
dein met ze over zee
want aan het einde
op het strand, in het zand
wacht jij
neem me met je mee


Hallo lieve lezers,


Op deze (hier) prachtige zondag morgen denk ik terug naar 52 jaar geleden toen ik in de vroege ochtenduren werd gewekt door het gehuil van een baby die die nacht ter wereld kwam, mijn jongste broer Paul die vandaag zijn 52ste verjaardag viert. Van harte lieve broer, het is altijd nog even wennen dat jij maar een paar maanden ouder bent dan Martin die nooit zijn 52ste verjaardag zal vieren maar dan, als je niet ouder meer wordt, blijf je eeuwig in de tijd stil staan.


Het was een hele lange week voor mij, de afgelopen week en toch op de een of andere manier is hij achteraf toch snel voorbij gegaan.


Zondag dolle pret, uit met Susan die ijverig mij overal rondduwde in de rolstoel in een supergrote winkel waar de kerstartikelen eindeloos in rijen stonden, het resultaat...een rol mooi lint, zij zei, is dat echt alles, heb ik je daarom zo trouw voortgeduwd, het is wat het is...


Maandagmorgen heel vroeg op want ik moest om 8.15 bij mijn nieuwe huisarts zijn en wat was dat een bijzonder prettige ervaring, ik ben zo blij dat ik de raad van Kim heb opgevolgd.
Dian is geweldig, heel precies en ik kreeg zelfs op woensdag een schriftelijk verslag van mijn visite daar, dat noem ik nu efficient.


Alle waarden waren prima, mijn bloeddruk vond ze heel goed, mijn hartslag ook en mijn longen klonken erg schoon. Ze keek van alle kanten naar mijn knie en voet en schreef een andere splint voor, eentje die niet zo hard was en geen druk/blauwe plekken zou veroorzaken. Ook adviseerde ze om de hele week thuis te blijven met die been zoveel mogelijk omhoog. Ik vertelde haar dat ik dat eigenlijk niet wilde maar achteraf ben ik blij dat ik haar advies heb opgevolgd, mijn enkel en knie zijn zoveel beter nu. Als het komende week nog niet over zou zijn, met name de zwelling moest ik terug voor nieuwe foto's maar dat zal niet nodig zijn.


Ook vond ze dat ik een complete check up nodig had omdat dat al eeuwen geleden is dus ik heb een vervolg afspraak gemaakt voor 19 oktober, dan gaan we ook een mammografie en een darmonderzoek vastzetten, twee onderzoeken die hier geregeld worden gedaan als je boven de vijftig bent en beiden worden vergoed door mijn verzekering. Dat darmonderzoek, daar kijk ik natuurlijk niet echt naar uit maar je weet dan tenminste dat alles ok is.


Na afloop even naar mijn werk, twee minuten rijden van de dokter om de FMLA papieren op te halen die prompt de volgende morgen werden terug gestuurd. Ik ben nu officleel temporary disabled, hopelijk betekent dat ook dat ik betaald krijg voor mijn ziekte dagen, dat was tenminste het geval toen ik in 2012 in het ziekenhuis belandde.


Snel even mijn zelf gekweekte ananasplant bij Diana en Edwin afgeleverd en weer wat lekkere stroopwafels meegekregen om te proeven, ze staan vandaag in Orange Park op de Famersmarket om voor het eerst hun producten aan de man/vrouw te brengen, ik hoop een voorspoedige verkoop want ze zijn heerlijk !!


Ik moest even zoeken voor de apotheek die de nieuwe spint zou kunnen leveren maar dankzij mijn nieuwe GPS vond ik het toch, de verzekering werd in deze winkel niet geaccepteerd dus zelf dikken maar de prijs viel mee en ik ben er erg blij mee, hij knelt niks af en is comfortabel genoeg om zelfs de hele dag te dragen, ook als ik zit


Dinsdag en woensdag werden de resten van tropische storm Erika verwacht maar we kregen de normale namiddag onweersbuien, wel veel regen maar niet abnormaal voor hier. Er is nu wel weer een neiwue storm onderweg, Grace maar het is nog veel te vroeg om te zeggen waar die precies naar toe gaat.


Ik heb echt de hele week niks gedaan op een paar kleine dingetjes na, veel gezeten, veel films en veel slapen en af en toe even de beentjes strekken want ik ben echt stijf gezeten/gelegen maar ik dacht, strikt de dokter volgen, dan is het het snelste over en die week heeft echt goed gedaan.


Vrijdag middag kreeg ik visite van een aardige jongeman die een nieuw apparaat kwam demonstreren. Ik had in Panningen een Kirby stofzuiger, heel duur maar zo handig en ik heb hem altijd gemist, eerst in Meijel en toen hier maar het is gewoon onbetaalbaar/onbereikbaar. Dit apparaat wat ik vrijdag zag, deed me erg denken aan mijn Kirby maar heeft nog wat extra dingen. Het is ook een luchtreiniger, verfrisser, je kunt er nat en droog mee stofzuigen, kortom, een droom. Hij heeft een uur lang gedemonstreerd, mijn voer, mijn meubels, zelfs de ventilator aan het plafond, alles super schoon en ik ging overstag. De orginele prijs, nee echt niet dus er werd onderhandeld en uiteindelijk dacht ik, het zou mijn leven zoveel gemak geven dus waarom niet. Ik kon een betalingsregeling opzetten en nu staat hij hier lekker mijn lucht in huis schoon te zuigen/blazen.




Gisteren eindelijk ook weer eens bescheiden garage salen met Susan, heel voorzichtig, enkel brace aan, iets over mijn knie en heel langzaam maar het was leuk en ik heb een prachtig geborduurd schilderij gevonden met alle maanden van het jaar en hun planten. Dat was ook aanleiding om weer eens een borduurwerk op te zetten, nu is het licht in de kamer niet optimaal daarvoor met de jalouzieen dicht en een kleine schemerlamp maar ik ga op zoek naar een halogeen lamp zodat ik beter kan zien.

Een week of zo geleden kwamen ineens tegels van mijn gasten badkamer naar beneden, ze zaten rondom de kranen, we hebben al een paar keer lekkages gehad daar en de laatste keer heeft Roland, de handyman van mijn huurbaas, er nieuwe kranen opgezet want de oude sloten niet meer. Nu kwam ineens het water aan de onderkant van de badkuip eruit sijpelen bij douchen (en de meiden doen dat zeker een keer per dag), achter de ruimte waar de tegels eruit vielen is de wand donkerbruin en hardstikke nat en ook het stukje board achter het toilet langs de badkuip begint zacht te worden dus...er zit duidelijk een lek in de muur. Ik heb Roland net gebeld nadat ik mijn huurbaas had laten weten wat er aan het handje is, dit is weer een voorbeeld van achterstallig onderhoud, onderhoud dat alleen gedaan wordt als ik meld dat er is lekt of kapot is. Hij komt vanmiddag langs om te kijken maar het zou me niet verworderen als die hele wand eruit moet en dat hoop ik niet want dan moeten de meiden mijn badkamer gaan gebruiken terwijl de reparatie wordt gedaan en daar ben ik niet blij mee.

Morgen is het Labor Day, officiele start van het najaar en football seizoen en Martin's team, Florida State Seminoles hebben gisteren gehakt gemakt van Texas State door met 61-19 te winnen.

Morgen is ook een van die betaalde vrije dagen en dan dinsdag weer werken want ik moet toch zorgen dat ik mijn uren maak voor mijn bonus.

Over drie weken iets om weer naar uit te kijken, mijn vriend Ron – voor mijn spinchat vrienden beter bekend als Mr. Bean – en zijn vriendin Ellen zijn gisteren aan hun 4 weekse reis begonnen, ze zijn nu in Hong Kong en vliegen van daaruit naar Alaska, dan nog wat staten in de US voordat ze op 1 oktober in Jacksonville aankomen. Ik heb die dag vrij genomen want ik ken Ron al heel lang via chat maar we hebben elkaar nooit ontmoet. Samen met andere chatvrienden Cyndi en James, die hier in Jacksonville wonen gaan we samen die dag wat ondernemen.

Dat was het weer voor vandaag, even lekker een laat ontbijtje, het is bijna 12.00 en dan wat was opruimen en zo, ik wilde maar dat het niet zo heet was, dan zou ik wat leuke spulletjes maken voor de markt die hopelijk later dit jaar komt maar tijd genoeg...

Fijne zondag en week gewenst...liefs...Mariet xx



2 opmerkingen:

  1. Weer gezellig je verhaal te lezen en fijn dat het met je been vooruit gaat. Proficiat met je broer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer gezellig je verhaal te lezen en fijn dat het met je been vooruit gaat. Proficiat met je broer

    BeantwoordenVerwijderen