zondag 20 september 2015

Nieuwe uitdagingen genoeg !!

de dood is niet iets om te vrezen
alleen een hele nieuwe deur
een nieuw begin
een nieuwe verte
zonder tranen en getreur
alles wat we achterlaten
al de pijn en het verdriet
is verdwenen in een hartslag
maar wees niet ongerust
vergeten ben je niet
want de liefde en de zorg
die je in je leven gaf
reikt verder dan al die deuren
stopt nooit bij het graf
zolang je leeft in onze harten
zo lang we aan je denken, elke keer
weten wij ook, eens zijn we weer samen
bij die deur zien wij ons weer


Goeiemorgen lieve lezers,


Deze week vloog om, ik ben steeds weer verbaasd hoe snel dat kan gaan.


De vorige week was Roland dus hier en hij heeft heel wat reparaties uitgevoerd, ik heb een nieuwe schutting met een brede deur voor aan de straat langs de garage dus geen gefriemel meer om de grasmaaier erdoor te wurmen. Ook zijn de struiken dus heel kortgezaagd en als ik mijn eigen zaag krijg wordt dat nog korter maar ik heb er spul opgestreken om ze helemaal om zeep te helpen. Het doet me pijn maar ik kan het niet allemaal bijhouden met snoeien en aangezien er steeds wespen nesten in zitten is het ook nog eens gevaarlijk voor mij.
De hordeur voor is nu passend gemaakt, de tegeltjes in de witte badkamer zitten er pico bello voor en hij heeft ook de schakelaar langs de voordeur gemaakt dus de buitenlamp kan ook weer gebruikt worden.


En dan is het altijd wachten op de volgende klus, donderdag avond kwam ik thuis en ja hoor, geen stroom in Raini's kamer, het gangetje en de hobbykamer, helemaal dood. De meiden in paniek, ze hadden al alles geprobeerd, zelfs Star's oom ingeschakeld voor ideeen maar niks hielp. We hadden dus geen a/c op hun kamer wat Raini uitfreakte want ze denkt dat zonder a/c niks gaat terwijl ik al meer dan een week slaap zonder met lekker de raam open en de ventilator aan. Ook geen internet en geen direct tv want beide apparaten staan op de hobby kamer. Ik dus op zoek naar ons heel erg lange verlengkabel, alles op een box en inpluggen in mijn slaapkamer, probleem opgelost voor nu. Ik belde Roland maar die doet geen electrisch, niet echt dus die gaf het door aan Bob die me vrijdagmorgen – ik moet om 12 uur werken – en een uurtje later stonden er twee mannen voor de deur die alles nakeken, zelfs op het zolderje waar ik nog nooit was, je hebt een ladder nodig daarvoor.
Uiteindelijk vonden ze een box waar het probleem zat, oorzaak kakkerlakken kunnen je kabels opvreten, ze waren dood maar de schade was door hen veroorzaakt. Nu is het hier bijna ondoenlijk om je huis helemaal kakkerlakkenvrij te houden, je moet spuiten en bommen maar helemaal 100% is dat nooit en vooral op plaatsen waar je bijna nooit komt is het moeilijk. De klus was geklaard nadat ik al op mijn werk was.


Daar kwam ik erachter dat mijn disability goedgekeurd was dus mijn paycheck afgelopen week was toch redelijk maar mijn FMLA was afgekeurd voor 4 uurtjes want de dokter was vergeten een veetje te zetten dus morgen maar weer naar de praktijk om dat te laten veranderen.


Ondertussen ook drama met Raini, haar area manager was erachter gekomen dat ze geen auto heeft en dat staat in de arbeidsvoorwaarden, ze moet vervoer hebben om bank deposits te doen en dat mag niet met iemand anders achter het stuur dus ze kreeg 3 weken om dat in order te brengen. Ze zou de Pathfinder van haar nichtje krijgen alleen ze moest eerst haar verzekering opzetten en dan een nummerplaat gaan halen – die is voor de persoon en niet automatisch bij een auto – net zoals in Belgie – maar toen we de title (zeg maar kentekenbewijs – op wilden halen was het er niet bij haar grootouders. Bleek dat de dochter van de nicht het meegenomen had omdat ze het er niet mee eens was dat haar moeder de auto aan Raini wilde geven. Drama met een hoofdletter D, Raini gillen en huilen, ik zei, we kunnen niks doen nu dus het heeft geen zin om je helemaal overstuur te maken dus we regelen dat woensdag morgen als ik weer late dienst heb.


Met de poezen gaat het beter, ze raken gewend aan elkaar en zijn rustiger, geen rondvliegende haren en zo. Freckles is meer buiten en Spot die ik omgedoopt heb tot Pebble is niet graag alleen, ze heeft de afgelopen nacht weer op mijn bed geslapen.


Gisteren kwam Susan langs en nodigde mij uit om met haar en Gil bij de Golden Corall te eten, het is een buffet restaurant met alles wat je maar bedenken kan, ik had een heerlijk steak, een salade van spinazie met garnaaltjes en cornbread en als toetje marsmallows en aardbeien van hun chocolade fontein, heerlijk. Daarna heb ik thuis gerelaxed naar de nieuwe Cinderella film gekeken voordat ik Raini op moest halen van werk.


Zo dadelijk , als ze haar machines was gedraaid heeft gaan we naar de wasserette om de droger te gebruiken want Raini wil niks weten van buiten hangen, je betaalt twee kwartjes voor een droogbeurt dus niet gek. Terwijl de drogers draaien gaan we naar Publix, een deur verder en kijken gewoon wat rond.


Ik heb gisteren ook mijn bijdrage geschreven voor Platbook 15, het onderwerp is LIERE (leren voor de niet Limburgers) en de dead line is 1 november dus ik ben ruim op tijd. Ook stond er een oproen in de krant afgelopen week om gedichten aan te leveren met onderwerp de dood en rouwen, ze hebben er nu zo'n 10 van mij inclusief bovenstaand gedicht. Ik zie wel wat het wordt van beiden, ik kan alleen maar mijn best doen.


Ik heb eindelijk mijn halogeen lamp gevonden, geen vloerlamp zoals ik wilde maar een burealamp, phew wat helder, deze kan ik tenminste wel gemakkelijk mee naar de hobby kamer nemen als ik daar extra licht nodig heb.


Ik ben ook al voor vliegtickets aan het kijken voor volgend jaar juli als ik naar Kessel kom voor de bruiloft van Frank en Aline, poeh poeh het is natuurlijk de duurste maand met augustus maar ik heb ruim zat de tijd om alles te regelen.


Dat was het weer voor vandaag, een fijne week gewenst !!


Liefs...Mariet










Geen opmerkingen:

Een reactie posten