zondag 13 september 2015

Kattengejammer

de zon zal ook schijnen zonder mij
de regen verfrist deze aarde
en lang nadat ik er niet meer ben
hebben kleine dingen de meeste waarde
de vogels zingen voor iemand anders' brood
ze vliegen op en aan
rivieren en meren blinken evengoed
in het licht van de volle maan
iets van mij blijft bestaan
ik laat herinneringen achter
een foto, een zin, liefde in de harten
misschien maakt dat deze wereld
en de mensen erop
wat liefdevoller en zachter
als mijn klok is verstomd
de eeuwigheid ontketend
weet dat dat jullie steun en liefde
voor mij het allermeeste heeft betekend


Goeiemorgen lieve vrienden,


De afgelopen week was ik, weer eens, bezig in mijn gedachten met het leven en de dood, niet in een negatieve manier, natuurlijk, dat is niet mijn ding, maar heel in het algemeen met wat het betekent in het, in mijn leven en hoe er mee om te gaan, met verlies en rouw.


Het was 8 maanden geleden op 8 september, het lijkt nog steeds heel onwerkelijk en steeds meer realiseer ik me wat de impact is en hoeveel ik hem mis, vooral in de kleine dingen, het delen van mooie maar ook verdrietige momenten raakt mij het meest.
Tegelijkertijd is hij ook zo dicht bij me, in mijn gedachten en ik praat gewoon heel veel tegen hem op de raarste momenten. Ik weet zeker dat iemand die ook een verlies leed, en doen we dat niet allemaal op een punt, ouders, grootouders, andere familie leden, je partner, zelfs je kind, precies weten wat ik bedoel. Het is een deel van het leven om lief te hebben en te verliezen – het een gaat niet zonder het ander – en we hebben allemaal een manier om er mee om te gaan.


Ik ben alleen maar blij dat ik kan schrijven want dat helpt zo veel en vooral als ik dan merk dat ook andere mensen hier herkenning en troost in vinden doet dat goed.


Na de vrije dag op maandag ging ik dinsdag met mijn brace om de enkel en heel voorzichtig en langzaam weer werken en het valt eigenlijk reuze mee zolang ik maar voorzichtig ben en uitkijk. De nodige papieren zijn ingevuld en ik hoop dat mijn nieuwe dokter ook alles op tijd opgestuurd heeft zodat ik in ieder geval twee dagen uitbetaald krijg. Als je hier langer dan 7 dagen ziek bent, val je in de tijdelijke disability, eerste 7 dagen worden niet uitbetaald maar daarna krijg je 60%, we zullen zien !!


Het was weer ontzettend druk maar ik worstel, zoals altijd en blijf lekker drijven. Ik was wel blij dat het vrijdag avond was, zaterdag middag zou Roland langskomen om vanalles te repareren maar hij belde gisteren af omdat er ook buiten gewerkt moest worden en we hebben me toch wat onweers en hoosbuien gekregen dus nu is hij bezig in de badkamer om de nieuwe tegeltjes er tegen te zetten rond de kranen boven de badkuip en buiten zijn twee mannen de schutting aan het vervangen. Ze hebben al de struiken aan de voorkant afgezaagd tot aan de grond, ik weet nog niet of ik ze er helemaal uit wil want ze staan er al jarten dus dat zijn behoorlijke wortelstronken, de enige manier zou zijn om er spul op te gieten dat de struik dood laat gaan maar dan zit het natuurlijk nog steeds in de grond.


Ik heb een nieuwe kat, ja weer eentje. Susan kwam woensdagavond langs met Pebble, ze is een paar maanden oud en net gesteriliseerd, Ze is een vondeling en heel erg mooi, een donkere calico met een oranje top aan haar lange staart. Susan heeft al 5 katten dus zat er een beetje mee in haar maag maar wilde haar ook niet los laten lopen dus ik was meteen verkocht. Freckles en Pebble zijn nog zeker geen vriendjes maar dat komt vast wel.


Ik heb dus voldoende om mee te knuffelen en Susan gaat mijn het nummer van de rescue geven, ze pikken loslopende katten op en steriliseren gratis dus het is binnekort ook Freckles haar beurt want voor mij is er geen manier om te controleren of ze geholpen is of niet.


Gisteren bracht April Ravyn voorbij, ze kan niet naar Ricky want meemaw is na in het ziekenhuis te zijn geweest met zware bronchitis nu in rehab om verder op te knappen en aan te sterken. Als ze weer helemaal beter is mag ze naar huis maar hoe lang dat gaat duren weten we niet, ze is tenslotte 93 jaar oud.


April haalt Ravyn vanavond weer op en dan is oma toe aan rust want ik ben zo ongeveer de halve nacht wakker geweest. Ravyn slaap heel onrustig, maait met armen en benen in haar slaap en viel zelfs uit bed rond 3.00 uur. Om zeven uur wekte ze me, oma, het is morgen, wat is er voor ontbijt !!


Voordat Roland kwam om te klussen reden we even naar Argyle om bij Jennifer langs te gaan, die hield een garage sale en ik heb een mooie houten schommelstoel gekocht die beschilderd is met bloemen. Ze vroeg 5 dollars maar ik gaf haar 10.00, ze zijn bezig geld in te zamelen voor een advocaat, haar vriend Derek heeft een zoontje en om voogdij te krijgen moeten ze met een advocaat naar de rechtbank en dat is heel duur. Ook kocht ik een houten kist met een van Gogh afbeelding erop, er zit een heel arsenaal kleurpotloden, crayons (krijtjes) en verf in, gewoon heel mooi om te zien. Ook had ik een hele zak poppenkleertjes en schoentjes, alles bij elkaar was ik 12 dollar kwijt, niet slecht voor een zondag morgen shoppen. De stoel ga ik buiten zetten denk ik of misschien zelfs binnen, ik weet het nog niet.


Het is eindelijk af aan het koelen, morgenvroeg wordt het maar 15 graden en dan morgenmiddag 27. Ik kijk er naar uit om op koelere dagen zodat ik weer kan knutselen.


Terwijl ik boormachines hoor en probeer de deuren dicht te houden vanwege het stof ben ik aan mijn laatste slokje koffie en ga afsluiten voor vandaag, allemaal een fijne week gewenst.


Liefs...Mariet xx














Geen opmerkingen:

Een reactie posten