zondag 31 maart 2013

Ei, ei, eieren


Zonnestraaltjes

 

Als het straks weer donker wordt

En je ziet het niet meer zitten

De nacht is lang en bang en koud

En je kunt alleen maar bidden

Zoek dan naar je sprankje licht

Dat je hart weer zal verwarmen

Denk aan al die lieve mensen

Voel hun liefde en hun armen

 

Elk van hun is jouw eigen straaltje

Zonlicht, dat je leven verlicht

Dat je ogen zal doen stralen

Een glimlach tovert op je gezicht

Dus als de nacht te donker is

En je voelt je alleen en bang

Denk dan aan je zonnestraaltjes

Die warm zijn op je wang

 

Goeiemorgen allemaal

 

Allereerst wens ik iedereen een Zalige Pasen. Het is niet echt paasweer bij jullie, dat weet ik. Hier wel, het wordt vandaag midden twintig en op dit moment, net voor zessen in de morgen is het al net zo warm als het afgelopen week midden op de dag was want we hebben weer wat morgens met vorst gehad dus de netgewassen winterkleding kwam weer netjes even uit de kast.

Het wordt waarschijnlijk een rustige Pasen, geen gezamelijk eten bij Ricky en Meemaw maar misschien dat Raini straks met wat komt, ze moet tot een uur werken vanmiddag. Er zijn een paar winkels dicht maar de meesten hebben gewoon open. Behalve voor de kids en eieren rapen is Pasen hier een gewonen zondag alk zag ik gisteren in de winkel wat paastaarten, in de vorm van een ei of een groot kruis, ontzettend veel kitsch.

 

Susan heeft de familie over voor het weekend, eerst een paar dagen Todd, haar oudste zoon die net terug is van Afghanistan waar hij twee jaar voor het Amerikaanse leger werken als particulier dus geen soldaat. Hij woont in Indiana en kwam drie dagen op bezoek, een ritje van 11 uur, vrijdagmorgen reed hij weer aan. Een paas uurtjes nadat hij vertrok arriveerden David, zijn (nu nog) echtgenote Angie en natuurlijk Rheannon. Zij vertrekken vandaag weer naar huis. Gisteren waren ze in de dierentuin en na afloop maakte Susan haar heerlijk fried chicken, gefrituurd , gepaneerd. Ze belde me toen het klaar was om met wat kommetjes te komen. Kip, aardappelpuree met bruine jus, mac &cheese en als toetje bananapudding, wat een geweldige buurvrouw toch !!!

 

Donderdag middag was ik thuis en heb ik samen met Raini Ravyn opgehaald. Daar ging ze in haar nieuwe autostoeltje eindelijk mee naar oma’s huis om te spelen met allemaal de spulletjes die zo lang op haar gewacht hebben.

Daarna hebben we gezellig samen gegeten. De jonge dame wilde weten wanneer eindelijk haar bed in oma’s huis klaar was en ik vertelde haar dat ze nog een paar weekjes moet wachten.

 

Gisteren hebben we een huis bekeken, zelfs Martin was onder de indruk wat ik gevonden had op de Vystar forclosure lijst (dat zijn huizen die de bank terugneemt nadat de mensen hun hypotheek niet kunnen betalen). Het is dicht in de buurt en een groot perceel. We konden niet veel binnen zien alleen dat er tegelvloeren zijn maar de achtertuin is behoorlijk groot, ongeveer 2000 vierkante meter.

 


 

De achterkant grenst aan de achterkant van de grote Walmart parkeerplaats maar er zijn voldoende bomen en struiken om dat aan het zicht te onttrekken. Ik ben al dagen aan het proberen om meer informatie te krijgen over binnen aangezien bijna alle vensters potdicht zijn (lamellen) maar dit zou voor ons ideaal zijn.

 

Afgelopen week moesten we afscheid nemen van drie collega’s, allemaal mensen die al langer als ik bij at&t zijn, alle drie ontslagen. Een man Dave viel steeds in slaap aan de telefoon (echt waar!!) en werd donderdag de deur uitgezet, twee vrouwen allebei wegens call avoidence, het proberen geen gesprekken aan te nemen en dat wordt natuurlijk heel hoog opgenomen, bye bye. Je krijgt zelfs geen kans om je spulletjes te pakken, dat wordt later nagezonden. Heel triest allemaal dus ik ben blij met wat ik doe (al krijg ik waarschijnlijk dit kwartaal geen bonus omdat de inkomende calls die ik kreeg mijn cijfers behoorlijk verknoeiden). Ik heb tenminste niet de stress van allemaal die nummertjes te moeten halen en niet bang hoeven te zijn dat ik op een actie plan kom.

Het gonst ook van de geruchten de laatste weken, dat er veranderingen op komst zijn, dat we overgaan naar Uverse etc, we zullen zien.

 

Hier stapelen de kleine pakjes zich op, Carla en Marcel zijn op weg en hebben al vanalles besteld om mee terug te nemen, Harley Davison onderdelen die in Nederland veel duurder zijn. Ze gaan eerst naar Washington voor een tour Witte Huis en de kersenbloesems. Die kersenbomen zijn daar geplant als een kado van Japan en schijnen heel mooi te zijn.

 

Wij hebben heel veel kleine leuke paarse bloemetjes in het gras van de voortuin maar jammer maar helaas, die moeten gemaaid worden, hopelijk vandaag. We willen tenslotte geen gedoe met de huurbaas voordat we vertrekken. De achtertuin is al klaar, we kunnen weer over het gras lopen zonder door al het onkruid te waden en ik heb mijn supergrote bonen geoogst, de peulen waren helemaal gedroogd en ze sprongen al open. Ik wil natuurlijk ook dit jaar weer wonderbonen planten en heb er toch zo’n 20 weten te redden.

De tuin van het huis is zoals ik al zei heel groot met twee schuurtjes en een schommelset en waslijn. Ik zie het al helemaal voor me, wij lekker op het terras terwijl Ravyn schommelt dat het een lieve lust is en rondrent tussen de struiken.

 

Ik heb gisteren een braadstuk gekocht dat de hele middag heeft staan te pruttelen in water. Ik ga straks ragout maken met champignons, ook heb ik fillodeeg gehaald en dan probeer ik toch eens een pastei of ragoutbroodjes (of allebei misschien want er is genoeg) te maken.

Raini is deze paasdagen alleen, daarom wil ze ook graag komen om met ons te eten. Haar vriendin Star is in de gevangenis. Ze werd door de politie aangehouden toen ze Ravyn ophaalde bij haar moeder. Star heeft geen geldig rijbewijs, normaal zou je daarvoor niet in het kotje komen maar vorig jaar werd ze ook al eens van de weg geplukt daarvoor, ze moest voor de rechter verschijnen maar heeft nooit haar boete betaald dus dat was een uitstaand arrest. Ze is de afgelopen week tot 10 dagen cel veroordeeld en moet dus nu zitten. Het bedrag om haar eruit te krijgen stond op bijna 300 dollars, geld dat Raini niet had en ze was ook slim genoeg om het niet aan mij te vragen. Als je het betaalt krijg je het natuurlijk niet terug dus Star bleef waar ze was, achter de tralies, hopelijk een les voor de volgende keer. Gisteren mocht Raini haar bezoeken tussen 10 en 12.

 

Deze komende week twee jarigen en allebei op 4 april. Allereerst mijn lieve vriendin Rita uit de Zeilberg. Dan ook Ger Wijnhoven uit Panningen. Allebei van harte en een dikke knuffel.

 

Geniet van de Paasdagen, ik hoop dat het bij jullie ook snel lente wordt….liefs…Mariet xxx

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten