zondag 10 maart 2013

Knippen en scheren !!!


ich krieg nog sjteeds de kriebels

 als ich kiek nao dien gezich

 nao de leeve grijns en dien auge

 wie ze sjtraole as dich lachs nao mich

 

dien kusse maken mich nog sjteeds weijk

 de kriebels in mien maag

 hongerd doezend vlinderkes

 iergister, gister en vandaag

 

en ich weit det aoch morge

 de volgende waek, ut volgend jaor

 ich dien erm om mich haen veule wil

 dien vingers door mien haor

 

Goeiemorgen trouwe lezers van mijn blog !!!

Hier is het net na half tien want vannacht is de klok al een uurtje vooruit gegaan en zijn wij officieel in de zomertijd of daylight saving time zoals de Amerikanen het noemen. Ezelsbruggetje hier voor diegenen van ons die altijd in de war zijn met vooruit en achteruit, spring (lente) is vooruit, fall (herfst) is achteruit, handig nietwaar ?

Mijn gedicht is natuurlijk voor mijn mannetje, de volgende week zaterdag zijn we alweer 6 jaar getrouwd maar ik had gisteren al de inspiratie voor deze ode, inspiratie is natuurlijk iets wat elke dag opeens klikt in mijn brein.

De afgelopen week was een zware, ik had allerlei kwaaltjes, nog steeds hoofdpijn, moe, spierpijn, alles wat erop wees dat ik een griepje onder de leden had en donderdag middag kreeg de koorts de overhand dus om een uur de pin erin en naar huis. Mijn voeten voelden als ijsklontjes dus naar huis, hete douche en wat lekker versterkens te eten en ik voelde me al snel veel beter. Na een goede nachtrust vrijdag gewoon weer werken en het is nu zo goed als weg.

Gisteren was het dan eindelijk ook weer eens lekker voorjaars weertje en na al mijn boodschappen te hebben gedaan vertelde Martin me dat Ravyn bij Ricky en Meemaw was dus weer de auto in en ja hoor, daar sprong de kleine meid weer in onze armen, vroeg wel, what is your name, hehe. Raini was er ook dus we hebben een leuke wandelijk gemaakt, alleen meiden want Martin had wat last van zijn maag en die ging in onze auto naar huis. We gingen naar jet Tilly Fowler Park, een natuurpark in de buurt (kom er elke dag langs op weg naar huis) waar speeltoestellen Ravyn helemaal enthousiast maakten en daarna een wandeling door het bos naar de uitkuiktoren. Ze zag heus dinosaurussen deze keer en vertelde oma, you have to save them. Fantasie is beslist iets wat ze heeft. Nadat we uitgewandeld waren wilde Raini eten dus gingen we naar Zaxby’s voor frietjes en kip. Ze at niet echt heel veel en terwijl we aten kreeg Raini een telefoontje van April, Ravyn moest naar huis dus van onze plannen om naar ons huis te gaan zodat ze eindelijk met haar keukentje kon spelen kwam niks. Ze was een beetje berdrietig maar toen ik haar vertelde dat over een paar weekjes ik een kamertje helemaal voor haar ga inrichten met sprookjes en elfjes en zo namen we afscheid.

Daarna was het tijd voor de bieb en toen voor een late wandeling met Susan. Ik besloot mijn camera mee te nemen zodat ik wat kiekjes kon nemen onderweg zodat jullie een beetje een beter idee hebben van mijn directe leefomgeving.

103th street in oostelijke richting, in de verte het viaduct onder de snelweg
 

103th street i
n westelijke richting

natuurlijk de bekende fast food restaurants
 

Susan wilde eigenlijk liever niet op de foto !!!
 

de dierenarts op locatie
 

wachten in de rij voor vaccinaties voor de honden
 

hoek van 103th street en Ricker road
 

mijn winkeltje om de hoek
 

dit doet me elke keer weer herinneren aan die ouderwetse houten blokken, op de voorgrond een bananenplant, rechts een kumquatsch boomje vol vruchten
 
 

 

Gistermorgen ook even gezellig met Helene gekletst via skype, Bert, haar man is voor zichzelf begonnen met instructies voor het gebruik van de GPS voor wandelingen. Als jullie interesse hebben, hij geeft thuis trainingen.

 


 

Ik hoorde van verscheidene mensen deze week dat de kraanvogels overvlogen in Limburg, ik herinner me dat mijn moeder mij als klein meisjes hierop opmerkzaam maakte, altijd weer een heel bijzonder moment om ze te zien en te horen, mijn moeder vertelde me toen dat het zien van kraanvogels geluk brengt. Hier heb je ze niet maar de andere vogels zijn volop actief, ik zag verschillende bald eagles met elkaar in de lucht dansen deze week.

Op het werk is het Triage project nu afgelopen, vrijdag hoorden we dat we maandag weer gewoon onze tickets gaan afwerken, even geen triage meer. De andere centers rondom de wereld pikken het morgen op en dan op 1 april zijn wij ook weer van de partij. Ik vond het wel leuk al had ik ook mindere ervaringen met agenten die het niets vonden en dat ook duidelijk lieten merken.

Gisteren vonden Susan en ik een boom die vruchten droeg, Susan noemde het een Japanese pear (japanse peer), de vruchtjes zijn maar klein maar zien eruit als peren en ruiken ook zo, in deze kleine vrucht een grote roodbruine pit en deze pit rust nu in een bloempotje op mijn vensterbank. Ik geloog trouwens dat hij niet zo officieel heet want ik kon alleen maar grote peren vinden toen ik het googlede.

 

Vandaag moet mijn mannetje weer met me mee, zijn manen zijn toe aan een knipbeurt en het is altijd een heel gedoen want hij heeft er een hekel aan. Ik wilde het de vorige week al doen maar hij had natuurlijk allerlei excuses, haren niet gewassen, niet zo’n zin, wil andere dingen doen maar vanmorgen heb ik al op tijd gezegd, geen excuses, vandaag gaat het gebeuren.

Later in de middag gaan Susan ook weer wandelen, een andere route vandaag dus de camera gaat ook weer mee.

 

Vanuit hier wil ik Marij veel beterschap wensen, ze is geveld door de griep, laat je maar lekker verwennen door John en de kids.Ok van herte gefeliciteerd Mariet Gastreich en Vonnie Berden met jullie verjaardag !!!!

 

Tot de volgende week…liefs..Mariet xxx

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten