zondag 27 januari 2013

Wat ruist er door het struikgewas


ich ben vandaag

 in un oetzongerlikke buuj

 geneet van elk klein en groet moment

 van leeve gekke luuj

 de eine maakt mich aan lache

 bie de angere dink ich wat gek

 nao sommige ken ich waal oere loestere

 bie sommige dink ich, haoj toch ens effe diene bek

 giechele en sjtraole

 meistal vol gooje mood

 soms un dipje maar det geit gauw veurbiej

 ut positieve zit mich in ut blood

 dus ich ben neet sjnel oet ut veld te sjlaon

 krabbel auch vlot weer op

 dus ich vraog mich aaf ..wet geij ut missjien

 van alle dinge die mich treffe

 waorom deut unne sjpeldeprik soms mier pien

 

Hallo lieve mensen

 

Vandaag een beetje later dan normaal want Martin maakte me on 6 uur wakker (ik was door de wekker heengeslapen) met het bericht dat Rob op skype was, een leuke verrassing want normaal spreken we van te voren af maar dat was nu niet het geval. Hij was alleen thuis met Eline en wilde lekker even kletsen. Dat hebben we dus gedaan, een uurtje is dan zo voorbij en op het laatst kwamen Sylvia en Fenna er ook nog even bij. Geweldig, deze uitvinding !!!

 

De lente is weer even terug, bomen in bloei, mooie paarse bloemetjes aan de bomen en de vogels zijn zeer actief.

We hadden een nachtje vorst, koude wind dus de nieuwe blauwe muts uit de kast en nu is het weer tyshirtjes weer. Ik hoor net bij uitzending gemist dat de buren van ons Ine een vlaai van Minse Winse waren. Leuk om af en toe bekende stemmen te horen.

Gisteren mocht ik lui zijn ofschoon ik toch de keuken gereorganiseerd heb maar vandaag staan er allerlei dingen op mijn lijst. Allereerst de belasting papieren in orde maken zodat ik dadelijk dan toch mijn vliegticket kan boeken in mei of zo, dan willen we ook nog gaan vissen, de hengels staan klaat, we moeten alleen nog even kijken waar en wat voor aas er mee moet, garnaaltjes kopen bij de vis winkels of regenwormen opgraven in onze tuin. Voor de komende week ook een afspraak maken voor een ontmoeting met Joke en haar man. Joke is de moeder van Judith die hier in Jacksonville woont met man en zoon, ze zijn een drietal weekjes op bezoek.

 

Ik had de afgelopen week op mijn werk een bijzonder gesprek met een klant, ik belde hem een paar keren om te helpen met hun verbinding en we nadat ik hem vertelde dat ik uit Nederland kwam (vroeg naar mijn land van herkomst) vertelde hij dat vanwege zijn werk hij geregeld in Nederland kwam (nu gepensioneerd) in Arnhem, Amersfoort en zo. Hij stuurde daarna een mail naa Lori, mijn manager waarin hij mij zo’n beetje de hemel inprees, ik was er gewoon verlegen van en wat blijkt, hij was de vice president voor HR (human Resources) voor Noord Amerika bij Akzo Nobel Chemicals, Lori’s baas die de email ook kreeg was erg onder de indruk en liet mij weten :

Awesome Mariet when I read how you create Brand promoters and I know that you do more than a fair share of that.

Het, wat een compliment toch !! We gaan met ingang van morgen trouwens alleen maar Triage doen, al onze tickets voor Red Flag en zo worden even overgenomen door andere centers want Triage is belangrijker nu en het is een must dat dit slaagt. Voor mij maakt het niks uit, werken is werken toch maar er zijn er toch in mijn team dit dit minder leuk vinden.

Gina is ook weer terug na een week weg te zijn geweest, haar zus was afgelopen weekend overleden aan borstkanker, een dag nadat Gina naar New Jersey was gevlogen, we hebben een kaart voor haar gekocht en een fruitmand. Ze vond het geweldig en deelde royaal met ons. Stephanie had me haar Duitse brood wat zij bij haar Publix kan krijgen, de onze heeft het niet, meegebracht. Volkoren brood, dat donkere met zonnebloempitten, een heerlijke traktatie met de Goudkuipje smeerkaas die ik nog had.

Ook een leuk berichtje van Claire, mijn Engelse chatvriendin die een paar maand geleden een nestje kittens had en die toen naar chatvrienden vernoemde, zo is er een Pebble en een Valkyria (naar Jeanette in Katwijk), wat blijkt nu, Valkyria en Pebble zijn door hetzelfde vriendin geadopteerd dus ze blijven lekker samen.

Ik ga afsluiten, verder geen schokkend nieuws dus geniet van de nieuwe week, alvast proficiat voor mijn petekind Anne die volgende week zondag 20 lentes jong wordt en tot schrijfs !!

 

Liefs…Mariet
mijn manager Lori Melady, een schat van een mens !!!

1 opmerking:

  1. Hoi Mariet,

    Doet een mens goed, toch..zo'n compliment!!


    We hebben wind en regen...de sneeuw verdwijnt nu!!Ik krijg al een beetje zin in lente.

    Groetjes uit Kepel van Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen