zondag 3 februari 2013

Loat dich huure !!!


kroon juwelen

 

een parel, een diamant

 met goud, frutsels en franje

 je ziet ze achter beveiligd glas

 maar bij ons zijn ze Oranje

 de hele wereld kijkt nu toe

 hoe ze in Holland doen

 dus Willem, zet je beste beentje voor

en geef ze van katoen !!

 

Goeiemorgen lieve mensen !!!

 

En eindelijk is het moment dan daar, na 33 jaar treedt ze af en krijgen we een koning, lang aangekondigd door de roddelpers maar dan verrast het moment je toch even en moet je eventjes slikken, tenminste dat deed ik. Vol bewondering keek ik die avond naar haar speech op de tv en vooral die laatste zin ‘ bedankt dat ik uw koningin mocht zijn’  vond ik super.

 

Jullie zijn nu echt in de vastelaoves aanloop en ik zie veel foto’s op met name facebook van prinsen en recepties. Ik heb net bij Minse Winse de plaat van Ruud en Janine, Laot dich huure, aangevraagd. Ze hebben dit jaar wel de halve finale gehaald van het LVK maar hadden niet genoeg stemmen voor de grote finale. Ik vind het een geweldige vrolijk liedje.

 


 

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, het was warm genoeg om zomerjurken te dragen, twee dagen werd het 26 en 28 graden dus van de hanger en aan. Mijn benen zijn nog een beetje witjes maar het voelde zo ontzettend lekker hoewel van korte duur, donderdag morgen werd ik wakker en buiten was het weer wit, het had gevroren, wel een heel groot verschil dus maar weer de lange broek en de trui uit de kast gehaald en jas en sjaal waren echt wel nodig. Geen wonder dat zoveel mensen lopen te snotteren want ik zag op die donderdag echt nog mensen in de korte broek rondlopen, het schijnt toch dat Florida breinen een beetje meer moeite hebben met weersomslag.

Het was toch al weer zo’n bewogen week op mijn werk, je weet nooit wat er weer veranderd is als je s’morgens binnenloopt.  Het rommelde al geruime tijd in ons team, Laura, een pittige dame afkomstig uit Brooklyn, NY die niet op haar mondje gevallen is en aan de andere kant Andrew, die zich niet alles laat gezeggen waren al weken speldeprikken aan het uitdelen over en weer. Ik blijf hier heel graag buiten en dat is ook helemaal niet moeilijk, ik zit dan wel langs Andrew (of liever gezegd zat) en hield afstand. Woensdag barstte de bom, Laura had eindelijk een handvat om naar Joe, onze manager te stappen en die riep Andrew bij zich op kantoor. Gevolg, Andrew ontruimde zijn bureau en verhuisde terug naar zijn team om gewoon weer aan de telefoon te zitten. Hij was een jaar lid van het Red Flag Team geweest en ik vond het eigenlijk best wel zielig, een beetje zuur dat dit zo moest gaan. Voordeel is, Stephanie, mijn lieve collega afkomstig uit Dortmund, is nu mijn buurvrouw. Ze verhuisde haar spulletjes donderdag avond, ze was vrijdag vrij in verband met haar verjaardag dus morgen heb ik een gezellige buurvrouw, we kletsen altijd lekker in het Duits. Het was best stil nadat Andrew was vertrokken, Chris, die aan de andere kant langs me zit, was al de hele week niet komen werken. Zijn vader is heel erg ziek, kanker, en Chris bleef thuis om voor hem te zorgen. Nu is ook weer Rachel Eckstrand toegevoegd aan het team, ze gaat de tickets werken voor de surveys, wij doen alleen maar Triage nu. Rachel is, zoals jullie wel aan haar achternaam kunnen zien, van Zweedse afkomst en ik heb van haar het familie recept voor haar oma’s koekjes gekregen.
 
afgelopen woensdag was het even zomer, de bloemetjes heten Black Eyed Susan's en bloeien gewoon door in de winter
 
 

Vandaag ga ik een appeltaart bakken, we willen Stephanie morgen verrassen met lekkere dingetjes, de Senseo gaat ook mee, Martin gaat een pineapple upside down cake maken, Laura brengt brownies mee en Gina zorgt voor chocolade melk.

 


 

De upside down cake is erg lekker, je doet dus eerst de ananas in de vorm met het beslag voor de cake er bovenop.

Onze keuken staat poepie vol. Chris kwam er afgelopen week dus achter dat hij al die tijd foodstamps had gekregen, 200 dollars per maand, hij was zijn kaart kwijt dus er moest een nieuwe worden aangevraagd en op de laatste dag van januari kwam die per post. Hij was bang dat het geld per nieuwe maand zou vervallen maar nee hoor, met gevolg dat hij zo’n 800 dollars had te besteden aan voedsel. Je kunt alleen maar etenswaren kopen hierop, het is een prepaid kaart met een pin, geen poetsspullen of kattevoer jammer genoeg. Hij deelde royaal (voor alles wat jullie voor me gedaan hebben ) en bracht 5 pakken suiker, thee, boter, mijn favoriete ijs, crackers, aardappelen, brood, mayo en nog veel meer mee. De koelkast puilt uit, de diepvries zit hardstikke vol en ik wil helemaal niet zien wat er allemaal in zijn kamer is, hij bracht drie grote dozen Ferrero Rocher mee voor zijn vriendin Niki. Toen ik als commentaar yummie zei kreeg ik de volgende reachtie : do you like that, I didn’t know that you like American chocolate, normally you only eat foreign chocolate. Ik moest lachen en vertelde hem dat Ferrero echt geen Amerikaans merk is.

Ook bracht hij twee grote flessen olie mee en frietjes. Dat betekent dat we vanavond frietjes en kippevleugeltjes hebben bij DE wedstrijd van het jaar., Ja het is weer tijd voor de Superbowl, de afsluiting van het football seizoen. De teams die voor de grote eer (officieuze wereldtitel) zijn de San Francisco 49’s en the Baltimore Ravens respectievelijk de winaars van hun eredivisies spelen vanavond tegen elkaar. De wedstrijd word gespeeld in het Superdome in New Orleans, Louisiana, jaren geleden groot in het nieuws door alle drama en taferelen die zich daar afspeelden nadat orkaan Katrina de stad en omliggende gebieden heel hard trof, het dome was toen een van de opvangcentra. Het wordt een uniek gebeuren want de beide coaches zijn….broers. Alicia Keys zal voor aanvang het volkslied zingen, traditioneel begint elke sportwedstrijd hiermee. Jennifer Hudson gaat America the beautiful zingen met een kinderkoor en de halftime show zal worden verzorgd door niemand minder dan Beyonce. Miljoenen mensen zillen aan de buis gekluisterd zitten (ik moet Downtown Abbey missen voor dit vanavond daar we maar een tv hebben met ontvangst). Ook is dit traditioneel de start voor nieuwe reklame, sommige daarvan speciaal voor Superbowl. Ik las net op de website dat 30 seconden zendtijd maar liefts 4 miljoen dollar kost. Het zijn dan ook altijd de groten zoals Coca Cola, Mercedes Benz, Pepsi, Walt Disney en Anheiser Busch (Budweiser, nu in handen van Stella Artois) die deze kosten uittrekken voor al die aandacht.

Met name op mijn werk wordt er al de hele gespeculeerd wie gaat winnen, wij hebben geen echte voorkeur. Ook op het werk had we een jubileum afgelopen dinsdag, Kim was 5 jaar bij at&t. Ik vierde op 26 februari alweer 4 jaar maar 5 jaar is een officiele mijlpaal. Je krijgt een oorkonde, een bedeltje voor aan armband of horloge met inscriptie en je mag een kadootje uitzoeken. Kim had een mooie zilveren armband met topaasjes. Verder krijg je ook nog 100 dollar, die kun je doneren aan het team en er wordt dan eten besteld voor een lunch of je kunt ergens gaan eten maar dan moet je manager mee om te betalen zodat at&t zeker weet dat er echt gegeten wordt en er mag geen alcohol bij besteld worden. Ik heb dus nu een jaartje bedebktijd wat ik dan wil doen. Er zijn nog 5 mensen van mijn oorspronkelijk klas werkzaam bij tech support, Charles, Lovella, Christina, Gail en ik. Dat is meer dan doorsnee. Vorige maandag begon alweer een nieuwe klas en op het einde van dit jaar komt er een hele nieuwe afdeling, collections, een onderdeel van betalingen naar ons gebouw, ze zitten nu downtown maar moeten daar voor het einde van het jaar weg., Dit zal de nodige aanpassingen met zich mee brengen, zij hebben een veel strengere beveiliging en ik heb al gehoord over een hek rond het gebouw, extra security deuren en dergelijke, we zullen zien.

De belasting formulieren zijn ook de deur uit, maandag ging alles op de post en nu begint het wachten, hopelijk kan ik in mei een mooie cheque verwachten. Ik ben gisteren naar de bank geweest waar ik via het werk een spaarrekeningen had geopend in 2010 en heb ook een betaalrekening geopend. Die ga ik als achter de hand rekening gebruiken en daar kan ik dan ook mijn belasting cheque innen in mei zonder extra kosten daarvoor te moeten betalen (kostte mij vorig jaar 80 dollars omdat mijn bank Vystar weigerde een cheque uit te betalen met Martin’s naam erop). Op weg naar de bank gistermorgen stopte ik bij een yardsale en scoorde wat mooie boeken (kindle is fijn maar een echt boek is ook lekker op de bank of in bed) en een supermooi jasje van Disney met Grumpy achterop.


hier op een sweatshirt maar de afbeelding is hetzelfde op mijn fleece jasje met capuchon, het is spiksplinternieuw en kostte mij maar 3 dollar.

Nog een anekdote ofschoon een beetje minder leuk voor Joe, mijn manager. Hij was een weekje naar een ander at&t center geweest en terwijl hij weg was werd er ingebroken in het huis dat hij deelt met Lily, ook een collega. Op de dag dat hij terugvloog was zijn hondje (chihuahua dus klein) buiten aan het dollen totdat een American eagle neerdook en het arme ding werd meegevoerd in de lucht en waarschijnlijk ergens lekker opgepeuzeld. Joe was ontroostbaar want hij had het hondje al verschillende jaren. De arend maakt natuurlijk geen verschil tussen hond of konijn of zo, voor hem is het allemaal eten.

 

Afsluiten ga ik met Willemien morgen een fijne verjaardag te wensen, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in goede gezondheid !!

Een fijne aanloopstijd naar het carnavals gebeuren en tot schrijfs

 

Liefs…Mariet xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten