zondag 17 februari 2013

Getekend met een kruisje van as


Hiering and ein assekruuts

 getaekend veur de vaste

 euverdinke wat belangriek is

 laeve leefde laste

 40 daag toet ut weer paose is

 nae de vastenaovend

 klaor zien veur de zomertied

 lente vuul belaovend

 vaste, vreuger zonger vleis

 gen sjlok, gen ies, gen beer

 alles dich ontzegge

 gen fiesjes gen plezeer

 de tied is verangert

 vreuger is neet mier

 maar det assekruutske blieft

 en dae hiering sjmaakt nao mier

 

Goeiemorgen lieve mensen

 

Vandaag een beetje later want ik kon er echt niet om 5 uur uit vanmorgen, op de eerste plaats werd ik ‘verblijd’ met een migraine achtige hoofdpijn gisteravond, waarschijnlijk getriggerd door de overheerlijke garnalen die Martin gisteren voor ons kookte samen met Louisiana kruiden maar nadat ik die heerlijk opgesmikkeld had voelde ik de hoofdpijn binnen 10 minuten opkomen . Ik lag om half tien in bed maar het duurde tot half twee of zo totdat mijn linkeroog weer een beetje normaal aanvoelde en de bonkende pijn wegging. Op de tweede plaats is het koud, alles is wit buiten, we gingen omlaag naar min 4 vannacht en nu om negen uur is het nog steeds onder nul, komende nacht doen we dat nog eens over terwijl het in de begin van de week nog lekker was, tshirtje aan en in de auto met de raampjes open terug van het werk toen het al donker was.

 

Donderdag werd ik op het werk verrast met maar liefst drie valentine kadootjes, een rode ballon in de vorm van een hart met een leuk doosje met microwave pop corn, eentje van Laura, eentje van Ashley en eentje van Stephanie. Een ballon is nu vastknoopt aan mijn bed en die andere twee sieren mijn bureau op, het ziet er keileuk uit met allemaal die rode hartjes. Van mijn schat kreeg ik een roos van chocolade en een dikke kus.

Ik verraste hem gisteren met een hartewens van hem, een keuken trolley. Vond hem op een estate sale, normaal kosten ze rond de honderd dollar maar dit was een huis dat ontruimd werd en er was een hoop spul dus de vrouw wilde hem wel weg doen voor 5 dollar.

 


 

Behalve de trolley had ik ook nog een hele grote plastic box (kreeg ik er gratis bij) met breiwol, plastic containers, heel veel keuls aardewerk (allemaal origineel Duits zoals een grote schaal, kruidenboterpotje, wijn kannen en bierpul) en als klap op de vuurpijl voor mij een heus schattig poppenkastje. Ik had er verschillende in Nederland en deze is puntgaaf, heeft alleen een sopje nodig. Ik heb al tegen Martin gezegd, dat wordt flink opruimen voor we verhuizen want ik heb al een plaatje in mijn hoofd hoe ons nieuw huis er van binnen uitgaat zien en ik heb zoveel verzameld want nu in dozen en zo zit dus het wordt een metamorfose (ben ik goed in hehe).
 
 

Ik krijg net een link op facebook die ik niet kan copieeren hier, mijn vriend Tom uit Upstate New York, een hele goede zanger, heeft een kopie gemaakt van een van mijn radio uitzendingen van een aantal jaren geleden waar ik een lied van hem liet horen in combinatie met een toepasselijk gedicht, ik ga het op facebook plaatsen dus als jullie facebooken kunnen jullie het op mijn pagina vinden.

Ook via facebook (waar anders) kreeg ik een mooie foto van Claire, zij had een nest kittens en vernoemde ze naar mensen die ze kende via chat, ze gebruikte de chatnamen dus er was een pebble(mijn chatnaam) en een Valkyria (Jeanette, mijn lieve vriendin uit Katwijk). Nu waren de kittens oud genoeg om naar een nieuw tehuis te gaan en wat het leuke is, ze blijven samen dus ze vroeg de nieuwe eigenaars om een foto te maken van die twee samen, het resultaat, schattig !!!
pebble en valkyria
 

 

 

Hier in huis gaat de soap verder (moet toch eens wat opschrijven), Chris kreeg woensdag te horen van Barbara dat de auto terug moet, hij leende die de laatste maanden om naar zijn werk te gaan, het is de auto van haar 91 jarige moeder die zelf niet meer rijdt. Hij kon hem zo lang gebruiken als hij wilde, ik waarschuwde hem al, zolang is niet altijd maar hij kon dat niet gelovene. Nu ineens wil ze hem terug, ze had wat problemen met de vader van Chris die tijdelijk bij haar woonde en die met de noorderzon vertrokken was afgelopen week toen zij even boodschappen ging doen, niks achterlatend dan een schuld van verschillende honderd dollars. Daarom waarschijnlijk dit met de auto, ze wil hem verkopen en Chris in zak en as, geen auto, geen mogelijkheid om te werken anders dan Niki hem elke dag brengen (zo’n 25 km). Vrijdag ging de wagen terug maar Niki moest ook haar verstandkies laten verwijderen, nogal bloederig want hij moest eruit gesneden worden dus gisteren bleven ze thuis. Ben benieuwd wat hij morgen doet, ook is zijn grootvader donderdag avond overleden in het ziekenhuis. Zijn grootouders zitten goed in de slappe was, wonnen twee maal de lotto, miljoenen maar ja, dat maakt je niet onsterfelijk.

Chris had dus geen goed woord over voor Barbara (als je het even kwijt bent, de vriendin van Jack waar Martin mee samen wertkte en in wiens huis Martin bijna het loodje legde afgelopen augustus nadat zij hem volkomen negeerde toen hij die dag bewusteloos raakte). Ik wil absoluut niks met haar te doen hebben maar hij is van de week een paar keer daar geweest om haar te helpen met de vuilnis bakken en zo, drie vrouw doet echt helemaal niks, komt niet uit haar bed tot 3 uur in de middag en loopt de hele dag in haar nachtjapon en dan maar klagen dat het allemaal zo zwaar is terwijl ze niks mankeert, gewoon belachelijk !! Ze heeft drie honden en 11 katten binnen, haar moeder is nu verhuisd naar haar zussen omdat die voor de zoveelste keer weer naar het ziekenhuis moest omdat ze gewoon niet goed verzorgd werd dus nu zit Barbara met een probleem, met haar moeder verdwijnt haar enigste bron van inkomsten dus waarschijnlijk worden zij en haar dieren binnenkort homeless. Ik heb al tegen Martin gezegd, niet hier, niet bij ons en hij heeft me verzekerd dat dit zeker geen optie is.

Deze tijd van het jaar hebben we een aantal jarigen dus we beginnen vooraan met mijn allerliefste vriendin Marianne die op 21 februari 60 jaar wordt, dikke knuffel maedje en nog vele mooie jaren met Frits en de kids. De dag erna was de verjaardag van mijn oma van Knippenberg, ze overleed in 1985 of zo op 92 jarige leeftijd en was mijn meter. Op 23 februari is Mieke jarig, Mieke en ik zijn al vriendinnen sinds begin zeventiger jaren, altijd gastvrij en een schouder, van harte meid en een fijne dag met Frans en de kinderen en kleinkinderen, ik verheug me al op mijn volgend bezoek. Op 24 februari is Monique Hendricks  jarig, mijn oude buurmeisje waar ik vele keren de babysit voor was, dan ook Martine, de dochter van mijn vriendin Helene en Piet Manders, de man van mijn vriendin Rita (Erlina) in de Zeilberg (Deurne). Allemaal van harte en nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid.

 

Dat was het weer voor vandaag

Fijne zondag en tot schrijfs…. Mariet xxxx

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten