zondag 24 februari 2013

Ut velkdboeket


De veugel hubbe ut al druk

de kinjer motte gevoort

de zon sjient en de loch is blauw

 in dit subtropisch oord

 

ik zeen wie de natuur herlaeft

de bloome en de sjtruuk

hoe kleur ozze waereld opfleurt

en wie ut zoe lekker ruukt

 

in neet al te lange tied

waerd ut weer vuuls te werm

den kan de korte boks weer aan

en kleurt de zon mien bein en erm

 

maar noe nog effe lekker geneete

de was hingt oppe draod

en wanjele, met Susan

kinjer sjpeule oppe sjtraot

 

kom maar lente, ich verwelkom dich

kom maar zon, verwerm mien gezich

 

Goeiemorgen medelanders !!!

 

Ik hoop dat jullie niet teveel denken bij mijn gedicht grrrrr want ik hoorde net bij Minse Winse dat ze echt niet zo blij waren met mijn gedicht over de lente en het lekker weer terwijl jullie weer alles wit hebben maar…het gaat voorbij. Ik hoor ook net van weerman Thijs Zeelen dat de dooi eraan komt en of ijzel en regen nu beter is als dit…ik betwijfel het.

Het weer is hier een beetje van slag, ik heb het al eerder geschreven en deze week heb ik alle dagen even op een rijtje gezet

Vorige week zondag morgen -4, middag 14

Maandag morgen -5, middag 15

Dinsdag morgen 5, middag 21

Woensdag morgen 8, middag 17

Donderdag morgen 4, middag 21

Vrijdag morgen 12, middag 23

Zaterdag morgen 16, middag 26

Vandaag zondag, het is nu 16 en vanmiddag wordt het 25 graden.

Met morgen bedoel ik natuurlijk de koudste temperatuur net voor dat het licht wordt. Zoals jullie zien is het op en neer en na dinsdag gaan we weer omlaag. Gisteren bracht ik Ian naar huis nadat hij de hele middag bij ons was geweest en op de terugweg krijg ik me toch een stortbui, de wissers op dubbel, ik kon niks zien en in een mum van tijd stond er een flinke laag water op de weg, ik was heel blij toen ik thuis was.

Rond 4 uur hadden Susan en ik weer eens een lekkere wandeling rond de blok, ongeveer een uurtje gemaakt. We hadden natuurlijk heel veel bij te kletsen zoals elke week en stopten onderweg voor de heerlijke coleslaw bij KFC (Kentucky Fried Chicken) want thuis wachtten de mannen, we hadden frietjes, hotdogs en de enige coleslaw die erbij paste volgens de mannen was KFC. Terwijl we alles lekker opsmikkelden keken we een film. Ian had zijn Xbox bij zich en aangezien ze bij zijn grootouders een Netflix abonnement hebben konden we kiezen uit een groot aanbod. Je betaalt hier voor Netflix 9 dollar per maand en je kunt kiezen, dvds thuis laten sturen of online kijken. Ze hebben een behoorlijk aanbod aan foilsm, tv shows en spellen en wij kozen voor The final countdown. Het is een film uit jaren tachtig over de SS Nimitz, het grootste vliegdekschip ter wereld dat in een soort storm terechtkomt en door een portaal opeens wordt veplaatst naar 6 december 1941, een dag voordat de Japanse vloot Pearl Harbor aanvalt, een reden voor de Amerikanen om Japan de oorlog te verklaren en het einde van de aspiraties van Hitler en de Japanse keizer om de wereld te beheersen.

 

Ik heb een flink stuk van mijn haren afgeknipt, zondag avond was ik het ineens moe, ze waren heel droog en stro achtig onderaan dus de schaar erin, zeker zo’n 10 cm eraf en nu vallen ze net of net niet (ligt eraan hoe hard ze krullen) op mijn schouders. Ik kan ze nog steeds wel opsteken maar ze zien er veel gezonder uit, mooi glanzend en zacht en dik. Ik kreeg op het werk veel complimenten dat het er veel leuker uit zag dus ik denk dat ik het zo maar houd. Foto volgt.

Op het werk ook slecht en goed nieuws, het slechte nieuws, Chris, de jonge man die langs me zit is al weken niet meer geweest, zijn vader was heel slecht, kanker en vader is donderdag morgen overleden. Het goede nieuws, Ron, de baas van mijn manager Lori was aan darmkanker geopereerd, alles eruit en hij kreeg de afgelopen woensdag de uitslag van wat ze vonden. De darmen waren aan de buitenkant helemaal schoon dus hij hoeft geen chemo or bestraling te hebben en kan nu revalideren. Het zal nog wel een tijdje duren voordat hij weer aan het werk mag, doordat hij zijn hele eetpatroon en zo moet aanpassen, hij heeft geen stoma, dat schijnen ze niet meer te doen dus dat is ook wel goed.

 

Aangezien onze winter schijnbaar voor bij is wordt het ook tijd om op het werk de decoratiues te vervangen, nu is het nog het winterlandschap en de kerstspullen maar vanaf de komende week gaan we voor Pasen en voorjaar. Ik heb al vanaales klaarliggen, gele en groene lakens, bloemetjes en vlinders, de huisjes, het water en de molens blijven want er ligt nergens sneeuw op. Ook heb ik een allersnoezigst kartonnen cupcake dingetje gekocht (dingetje =  ik weet niet wat het woord ervoor is hehe), houder denk ik past het beste.


 

zo ziet ie eruit alleen andere kleurtje, paars en rose.

Verder stopte ik gisteren op terugweg naar huis van de bieb even bij de kerk tegenover de bieb want die hadden hun jaarlijkse church sale en tikte ik twee grote dennen kerst kransen op de kop, vandaag ga ik daar alles wat kerst is vanaf halen en met geel lint en eitjes en zo tover ik die om in een paaskrans en een vlinder krans, ook hier, foto’s volgen.

 

Chris en Niki zijn gisteravond vertrokken naar Daytona voor de Daytona 500, een jaarlijkse race voor auto’s, groot spectakel hier in Florida.


 

Ik zie echt niet de attractie van speedway maar hey, voor hen is het een leuk uitje, ze zijn uitgenodigd door de oma van Chris die net haar man verloor en wij hebben even het huis voor onszelf, een voorproefje voor wat komen gaat vanaf 12 april want dan verhuizen ze naar Boston. We zijn er ook echt aan toem vooral Martin want die begint zich steeds meer te ergeren aan kleine dingen, badkamer niet opgeruimd, spiegel gebroken donderdag en vervangen ho maar, altijd kleren en handdoeken op de grond, deuren zachtjes sluiten zelfs midden in de nacht is blijkbaar iets wat niet kan en zo maar verder. Natuurlijk betekent dat ook minder centjes te besteden maar och dat lukt ook wel weer. En dadelijk misschien ons eigen huisje met geen roommates meer.

Raini is ook verhuisd naar het appartment dus ze is weer lekker dicht bij het werk en hopelijk blijft ze daar een tijdje, de garage is dus weer lekker leeg en ik kan eindelijk eens gaan beslissen wat er nu weg moet want alles is van ons op enkele kleine dingen na die acter zijn gebleven, wij hebben nu een wees palmboom maar we zullen zorgen dat die weer op de plaats (lees Raini’s woonkamer) terechtkomt.

 

Buiten is het heel nat, je ziet het gras bijna groeien, een nadeel van dit klimaat, get gazon moet weer gemaaid, eerst elke twee weken en dan bijna twee keer per week. Een stel Bluejays kwamen net op het brood af dat ik buiten voor de eekhoorns had neergelegd.

 


 

Elke dag op weg naar het werk passeer ik een van die hoge torens die ze gebruiken voor schotels voor mobiele netwerken en helemaal op de top is een osprey net, vers gebouwd en ik denk dat er eieren zijn want het vrouwtje zit op het nest, ze hebben een pracht van een uitzicht over de St John’s rivier waar ze hun voedsel vanaf halen.

 


 

Trouwens, de Nederlandse wiki heeft minder informatie en foto’s maar ik dacht het is gemakkelijker lezen voor degenen van jullie die dit interessant vinden, jullie kunnen natuurlijk altijd links in de rij op English klikken om het originele artikel te vinden.

 

De komende maand werk ik ook weer maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 dus daar niks nieuws, ik had 16 maart vrij gevraagd maar aangezien dat op een zaterdag valt kost het me geen vrije dag. Ik heb nu maandag 18 maart ook vrij, 16 maart is onze trouwdag, 6 jaar alweer en traditioneel doen we wat leuks samen. Ik wil graag naar de film en daarna een hapje eten en dat is niet zo geslaagd op zaterdag sinds het dan hardstikke druk in de cinema is dus we gaan maandag middag naar de matinee voorstelling. Ik hoop dat het Jack the Giant Slayer wordt maar we hebben nog even tijd om te zien wat er nog meer op het programma staat en daar willen we graag naar Red Lobster.

 

Genoeg getypt voor vandaag, ik wil afsluiten met een paar jarigen allereerst Martine Claessen en Monique Hendricks in Kessel en Pietje Manders in de Zeilberg, proficiat met jullie verjaardag vandaag, dan Vijo, de man van mijn lieve sis Ine die op 27 februari jarig is, proficiat jongen en je bent zo jong als je je voelt !!! Op 1 maart is Jeanne Wijnhoven weer een jaartje ouder, ik wens je samen met Ger nog vele gelukkige jaren en verheug me al op het volgende bezoek !!

 

Fijne week voor jullie allemaal en tot schrijfs…Mariet xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

1 opmerking:

  1. Hoi Mariet,
    Gezellig dat je mee doet aan mijn give away.
    Ik zal voor je duimen.
    Fijn weekend, geniet maar lekker.
    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen