zondag 5 december 2010

Een pop met vlechten in het haar



Ich vuul mich neet aojer maar det is neet gek
Soms veul ich mich wie unne blaag
Dae gek ken doon, oet de bol ken goan
Vandaag is zone daag

Ich ben van plan om hel te sjriewe
Boete oppe sjtroat
Gewoen van bliedsjap lang op te believe
Wat extra taart ken auch gen kwaod

Ich zou wille danse met miene sjat
Maar dae krieg ik neet zoe gek
Ich wil vief kusse oppe mondj
En un lekkere massage veur miene nek

Ich zal wel missjien auch un pilske drinke
En wat lekkers gaet der altied wel in
En waem wet, un ieske of unne sjeek
Dao in hub ich altied wel zin

Ein jaor aojer
Auch wat wiezer missjien
Ich mis uch wat mier op dezen daag
Neet same zien met uch deut denun bietje mier pien

Hallo lieve mensen in het koude kikkerlandje

IK begin zoals meestal heel vroeg met mijn zondag, een speciale zondag vandaag en ik verheug me erg op deze dag. Het begon gisteravond al met berichtjes op facebook en kaarten van Ine en Hay, het leuke was dat beiden dezelfde kaart uitzochten met natuurlijk Sinterklaas. Ik vond sinds ik me kan herinneren het de beste dag van het jaar om jarig te zijn. Dat betekende twee dagen kadootjes want wij vierden heel lang Sinterklaas op 6 december, minder leuk voor Hay want hij kreeg alles tegelijk. Elke morgen op mijn verjaardag vond ik een chocolade wiegje in mijn schoen met een suikerbaby erin, ik denk dat ze nog steeds gemaakt worden, ik zag ze nog wel eens bij Jamin. Verder natuurlijk ook altijd een briefje van de Sint of van Piet. Later vierde ik natuurlijk altijd wel feest, op de dag zelf en er kwam altijd wel iemand langs, een jaar had ik zelfs Pieten op bezoek en het was altijd gezellig met koffie en gebak, kaarsjes aan en allerlei hapjes. Met de familie vierden we totdat pap overleed altijd ook nog pakjes avond, oftewel bij Hay of bij mij en het waren vaak hilarische avonden met veel lachen, soms ook een traantje, veel gekke surprises en gedichten. Zelfs nu nog heb ik een paar van die gedichten bewaard, het gekke was dat ik niet zo;n kei was volgens mezelf toen in dichten maar het is later allemaal goed gekomen hehe

Later deze morgen komt mum ons halen en gaan Martin, zij en ik ontbijten bij Golden Corrall. Dat word teen zeer uitgebreid ontbijt met hun buffet, er is weinig verschil in aanbod met hun lunch of diner, er is zelfs steak !!


De afgelopen week zette de kou in, maandag hadden we nog 26 graden, donderdagmorgen vroor het en voor de komende week worden record temperaturen verwacht, maar liefst 6 graden onder nul in de vroege morgen en ‘s middags komt het kwik niet boven 15 graden dus al mijn truien liggen klaar, ik houd me warm met maillots en de mooie laarzen die ik al in Nederland gekocht had in September. Ook de jas en de das zijn geen luxe. Het lijkt wel of de auto beter funktioneert met dit koudere week want ik heb de afgelopen week amper problemen gehad. Maar ja, wat wil je met een Zweedse, die zijn dat gewend !!

De kou betekent wel het einde van mijn tomaten en net nu ze eindelijk vrucht af leken te werpen, er zitten wel zo;n dertig groene nog  lang niet volgroeide tomaatjes aan, het geheel hangt er zielig bij nu de plant bevroren is, ook al het onkruid ziet zwart maar ik heb gelukkig de ananassen en mijn avocado binnen staan, de aloe planten blijven hopelijk gezond, ik heb niet zoveel plaats om alles binnen te zetten.



Afgelopen zondag was het dolle pret met de wedstrijd Florida State Seminoles tegen University of Florida Gators. Na jaren het onderspit te hebben gedolven wonnen de Noles heel royaal en wij waren erbij, wel via de tv, Raini had alles uit de kast getrokken en trakteerde op hotwings en frietjes en we hadden een gezellige middag.

Ik moest deze week ook de sticker op mijn nummerplaat vernieuwen, dit is te vergelijken met jullie wegenbelasting, je betaalt eens per jaar, 58 dollar en je krijgt een gele ronde sticker met maand en jaar (de mijne heeft 12-11) die je op je nummerplaat plakt. Op deze manier kan de politie ook controleren of je je bijdrage betaald hebt, een sticker met een voorbije datum levert een bon op. Je betaalt per post met een cheque of gaat naar her locale belastingkantoor en betaalt aan het loket, het is dezelfde lokatie waar je je auto laat overschrijven of je rijbewijs laat vernieuwen.

Vanmiddag ga ik ook appeltaart bakken voor op mijn werk morgen, nu vinden ze dat heel gek want normaal wordt de jarige getrakteerd in plaats van andersom. We kregen van de week ook ons kerstkadootje al, een pakje met een cupcake (cakeje met crème toefje), pennen, een mousepad waar een foto in kan, een blitse oranje koffie mok waar koffie lang warm in blijft en nog wat notitie blokjes en een agenda. Andrea gaf me haar mok ook, ze drinkt nooit koffie zodat er nu twee dezelfde mokken in de kast staan, een voor hem en een voor haar.


Ook heb ik eindelijk een elf hat (elvenmuts) gevonden, het is een groene puntmuts met een randje van rood vilt, puntoren zitten er niet aan maar ja, die heb ik zelf al. Doordat er wat mensen zijn betrapt op misbruik van tijd is de controle op het werk flink verscherpt, zoals altijd boet de meerderheid die goed hun werk doet voor een paar mensen die misbruik maken. We hebben de afgelopen week ook voor een nieuw voorstel gestemd voor een nieuw werk akkoord. Het enige wat verbeterd was, was een hogere betere bonusregeling maar de salarisopslag was nog maar steeds 1% per jaar, veel te weinig natuurlijk als je bekijkt dat mensen die in Texas voor at&t hetzelfde werk doen het dubbele verdienen als wij. Ik heb weer nee gestemd en waarschijnlijk horen we binnen twee weken de uitslag voor alle centra. Als het goedgekeurd wordt en getekend voor 21 december zit er een extra bonus aan dus we zullen zien wat het wordt.

Donderdag had ik eigenlijk niks om mee te nemen voor mijn lunch op het werk en sinds ik net mijn salaris op mijn rekening had staan ging ik naar Sonic. Sonic is het enige restaurant waar je niet binnen kunt eten, het is alleen een keukengedeelte onder het dak, ze hebben in het midden een picknick gedeelte buiten onder een afdak met tafels en banken en parkeerplaatsen waar je via een intercom kunt bestellen, een dame op rolschaatsen brengt je dan je eten en je kunt het in de auto opeten of meenemen.




Voor de kleine beurs hebben ze een extra menu, een dollar voor een hamburger, een dollar voor een kleine portie frietjes en daarna nog een milkshake met ananas, heerlijk, ik nam er ook eentje mee voor Andrea die het erg moeilijk heeft op dit moment, ze is sinds een paar dagen bij haar man Chuck en de boys weg om even tot rust te komen. Ze hebben een heel geclompliceerde relatie, veel ruzie, veel irritatie en vorig jaar is Chuck in de problemen gekomen nadat Andrea een blauw oog en een dikke lip opliep tijdens een conflict. Ze heeft toen geen aanklacht ingediend maar het lijkt erop dat deze tijd van het jaar extra spanningen oproept bij beiden. Ze vertelde me gisteravond na het werk dat ze waarschijnlijk vandaag weer naar huis gaat, ze mist haar twee zonen (3 en 5) en Chuck heeft natuurlijk weer eens beterschap beloofd.

Ik denk dat mijn lijst weer helemaal afgewerkt is, zo dadelijk duik ik in de douche voor wat hete stralen op mijn lijf, Martin ligt te dutten en ik wil eindigen met een feliciatie voor allereerst ozze Hay die morgen jarig is, van harte lieve broer en een fijne dag gewenst. Dan zijn vandaag ook twee oud collega’s jarig…Manuel en Heidi, proficiat allebei. Op 9 december is ook Daisy jarig, van harte. Op deze dag herdenken we ook ozze pap die op 9 december 2002 overleed. Ik weet zeker dat ik iets over hem schrijf de komende week voordat we aan het kerst spektakel beginnen.

Ook wil ik Maud, Rob en Cas feliciteren met de geboorte van Ties !!

Fijne zondag en  hopelijk verwent de Sint jullie allemaal en allemaal bedankt voor jullie wensen

Liefs….Mariet



Geen opmerkingen:

Een reactie posten