zondag 20 mei 2018

Pinksterblommen

Als de avondzon
Verdwijnt in de mooiste kleuren
En de bloeiers van de nacht
Mij omringen met exotische geuren
Dan lijkt het water van het meer
Een Spiegel voor mijn diepste dromen
Die eens Al uit zijn gekomen
En toen
Door de wreedheid van ziekte en dood
Weer werden afgenomen
Maar Morgen gloort weer een nieuwe dag
Herinneren moet
Maar hopen mag


Goeiemorgen vanuit een regenachtig maar heerlijk koeler Jacksonville. Ik genoot van deze regenachtige week en er komt nog meer van het hemelnat in de komende week. We hadden het ozo nodig, alles was kurkdroog en nu kunnen mijn blommen weer groeien en bloeien. 
Spontaan komen de mooiste lelies uit in mijn gras en nadat Ian een gedeelte van het perkje in de achtertuin geruimd heeft, heb ik vogelzaadjes die merendeels uit zonnebloemenpitten bestaan uitgezaaid in dat lege stukje aarde. Niet alleen een feest voor de vogels maar het ziet al zwart van baby zonnenbloemen daar. 
Gisteren heb ik twee tomato planters meegebracht bij de Aldi, dat zijn metalen piramide frames en nu groeien er een tomaten plant en een komkommer, ook een paprika plant doet zijn best vandaag. Voor in het perkje staan leuke witte bloemen, ben benieuwd hoe groot die worden want ik had deze niet eerder.

Vorige week zondag hadden we dus ons moederdag feest in Georgia en het was gezellig. Ik kreeg mooie kaarten, een zelfgemaakte van Josh en Julius, een van Kelly en Misty en een van de kids en Ravyn, vooral Ian's tekst, love you mom, raakte me diep. We hadden een gezellg spaghetti etentje met vers stokbrood en kaas en als toetje appeltaart, bosbessen cobbler en in chocolade gedipte aardbeien.
De bedoeling was dat Ravyn 's avonds naar huis zou gaan maar dat ging niet door want April moest werken tot 9 uur en Raini had geen zin om daarna nog naar de southside te rijden dus ze bleef een nachtje, en nog een nachtje en misschien raad je het al, ze is nog steeds hier.

Ze moet groep vier waarschijnlijk nog een jaartje overdoen, met Shawn uit de picture, de structuur is weg in dat gebroken gezin en wij willen proberen om haar over de zomer, de vakantie begint hier in twee weken, hier te hebben zodat we met haar kunnen werken. Ze kan amper lezen, als dat is hoe scholen en leraren werken sta ik er helemaal niet verbaasd van dat kinderen achterraken, ze laten ze gewoon aanploeteren, geen tijd om wat extra's te doen.

April is zo met haarzelf bezig dat het kind geen aandacht of motivatie krijgt, veel te veel fastfood, veel te laat naar bed en elk excuus in de wereld om haar niet naar school te sturen.

Ze slaapt nog, het is al half elf geweest maar ik verwacht elk moment een stemmetje dat zegt, goeiemorgen oma, ik heb honger.

Deze week werd de familie uitgebreid, op 15 mei kregen Ruud en Klari hun zoon, Aron (met een streepje dat ik niet op dit key board kan vinden), een prachtig jongetje en alles ging heel goed, De kersverse ouders stralen van geluk op de foto's die ik kreeg en ook de oma's en opa's zijn natuurlijk dolgelukkig, bij Heines is dit de stamhouder !!

Ik krijg net een telefoontje van Raini dat April niet van plan is Ravyn op te halen vandaag, ze is er niet toe in staat - tja, ze heeft een auto dus dat is niet het probleem dus waarschijnlijk blijft ze weer een weekje of zo.

OP het werk hadden we vrijdag feest, we waren dus uitverkozen tot het beste center en we hadden een super lekkere lunch, barbecue met de lekkerste frietjes en kip, we deden spelletjes, ik won twee prijzen en het was gewoon keigezellig. 
Ik was blij dat de week zo snel ging want ik keek uit naar dit weekend, ik ben namelijk gisteravond weer uit geweest.

Gistermiddag gingen Ravyn en ik eerst naar mum, het gaat goed met haar en Ravyn kreeg een supergrote smile toen mum haar zag. We bleven een uurtje, ze waren net aan het eten en in een mum van tijd had ze haar soep op en de rest van haar bord leeg. Daarna gingen we naar Costco, de hapjes om te proeven zijn daar altijd heel lekker al moest Ravyn niks hebben van de cracker met Boursin, ik at er dus twee, jammer dat dit allemaal zo duur is, het is niet de moeite drie pakjes te kopen alleen voor mezelf want anders eet het niemand in mijn huis.

Ik maaide nog snel voor het gras want Ian heeft een spier verrekt in zijn rug, waarvan, Joost weet het misschien want hij doet echt niet teveel (misschien daarom wel), hij ging douchen en kwam eruit met een gezicht, ik zag al dat er wat mis was. Ook heeft hij heel veel last van een verstandkies maar hij is niet verzekerd en ik kan dat niet allemaal gaan betalen.
Daarom besloot ik het gras voor hem te maaien voor het huis, niet echt een leuk werkje met al de hondenpoep van zijn hond en ook andere honden uit de buurt, ik krijg hem niet aan het verstand gebracht dar hij haar daar niet uit moet laten, hij zegt dat ze nergens anders wil zo mijn badslippers waren niet zo fris na het werk, de vuilnis bak in en vanmiddag ga ik naar de dollar tree voor nieuwe, ze zijn dus maar een dollar en ik denk dat ik er maar meteen nog extra , ze verslijten zo snel hier.

Gisteren bij Costco hadden ze Sketchers voor 29,99 en aangezien mijn wandelschoenen allemaal heel oud zijn, ik gebruik nog de schoenen die ik kocht toen ik tafeltennis speelde en dat was in de laat 1980's kocht ik mezelf een paar, zwart met paars, ze hebben geen veters en sluiten perfect om mijn voet, ze hebben memory foam zolen. Nu is het te warm om te dragen maar die gaan dadelijk zeker in mijn vakantie koffer want ik wandel heel graag als ik in Kessel ben en ik heb veel te veel stilgezeten deze laatste maanden.

Tante Pollewop is ondertussen wakker en zit een kom cornflakes te eten, ze schijnt het helemaal niet erg te vinden dat ze niet naar huis gaat en kijkt er naar uit om naar Darian te gaan en met de jongens te spelen.

Gisteravond speelde Vynl in een sportbar, Lillian's, niet zover van hier, een paar honderd meter van de winkel waar Raini de scepter zwaait. Ik reed er om zeven uur naar toe, ze begonnen om acht uur maar ik wilde niet te laat eten en had me laten vertellen dat hun menu erg goed was, niet teveel gezegd hoor. Ik bestelde gegrilde zalm met een citroen/dille saus en een gepofte aardappel, er was een kleine salade bij. De bediening vertelde me, als je de luch variatie neemt (om zeven uur 's avonds !) betaal je minder als je niet zoveel honger hebt en ik was daar blij mee, mijn buikje was vol toen ze begonnen te spelen. Glory, Damon's verloofde was er nog niet, ze deed een laat dutje, ze had de hele dag gewerkt, ze heeft dus een paar huurhuizen in haar bezit en ze is net klaar met eentje waarin ze zelf alles vernieuwd heeft, de keuken, kastjes, stroom, loodgieters werk en nu is ze aan de laatste loodjes in de tuin bezig. Ze kwam later en stelde me voor aan Damon's oudste dochter en haar twee kids die ook daar waren, die dochter woont een paar straten verderop, ze is heel aardig. Ik vind het steeds leuker worden met dit clubje, de volgende week spelen ze weer in de tiki bar waar ik de baby alligator mocht vasthouden en ik ga beslist !!

Om tien uur was ik echter moe, ik was vroeg opgestaan om de koninklijke bruiloft te zien en dat en het werken buiten eiste zijn tol. Ik reed naar huis en genoot van de stilte in huis en ging dus uiteindelijk pas om een uur naar bed.
Vanmorgen werd ik om kwart over negen wakker, Ian vertelde me dat zijn kies helemaal geen pijn meer doet, ik heb toch het idee dat het ontstoken was en met extra poetsen en zo is dat gelukkig verholpen.

De komende week ben ik bijna de hele tijd aan de phone, de week daarna is het op maandag Memorial Day, een betaalde vrije dag, ik moet dan wel de zaterdag werken, van 8 tot 5 maar dat betekent ook dat ik woensdag vrij ben, op 30 mei, de dag dat tien jaar geleden ik naar Jacksonville verhuisde en mijn grootste avontuur begon. Ik ga naar Deadpool 2 en ga mezelf dan trakteren op een lekkere lunch, ik had deze dag heel graag gevierd met mijn lief maar ik weet zeker dat hij met me meegeniet.

Geniet van jullie Pinksterweekend en tot de volgende week, Mariet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten