zondag 6 mei 2018

Fun met Joke

De tonen van het wijsje
Pakken me op en nemen me mee
Ze vertellen me over de machtige rivier
Die uitmondt in de zee
Ze vertellen over mensen
Ze leven hier al eeuwenlang
Over mooie dingen die gebeurden
Maar ook over angstig en bang
Ze vertellen over de huisjes
De akkers en het plein
En ik denk als ik de woorden hoor
Ik zou nooit, nee nooit
Meer ergens anders willen zijn


Goeiemorgen lieve mensen

Ja, nog zeven weekjes en als alle weken zo vlug gaan is dat zo hier.

Het mooie weer houdt aan , gisteren waren we dicht bij de dertig en de komende week halen we die zeker maar dat betekent ook dat de nachten warmer worden en dat is niet zo lekker dus de vorige week had ik die ventilator gekocht en ik heb hem gisteren uitgeprobeerd. Op zijn laagste stand en op een redelijke afstand van mijn bed op een stand die nachtwind moet zijn dus geen constante bries maar meer zoals in een zomernacht met golfjes wind. Hij is heel stil en ik sliep als een roosje en werd pas om half tien vanmorgen wakker, heerlijk uitgerust. Hij heeft niet alleen afstandsbediening maar ik kan hem ook timen dus na een tweetal uurtjes toen ik al diep sliep sloeg hij vanzelf af, perfect !!

De hele week volop zon en geen regen, dat is al de tweede week dus ik moet mijn plantjes goed nat houden want ze hadden in eerste instantie vandaag regen voorspeld maar dat gaat niet door, niet de komende week maar pas na het volgende moederdag weekend.

Het is een ware lust om buiten op mijn terrasje te zitten met al die geurende bloemen om me heen, alleen nog steeds wat verzinnen voor de muggen.
Zelfs Raini ging met me buiten zitten dinsdag en ze zei, ik kan me nu voorspellen hoe het is om op een terrasje in jouw land te zitten, ik vind het super.
Opeens sprong ze op en liep naar de draadschutting aan de achterkant van mijn tuin, ze zag een vogel en ja hoor ze vond een nest en was verrukt.
Het is het nest van een kardinaals vogel en de jonge vogeltjes waren misschien een dag of twee oud. De ouders vliegen af en aan en gaan als een gek te keer als Melly dichtbij komt natuurlijk. Ik heb het opgezocht en de babietjes verlaten al na 9 tot 11 dagen het nest, kun je dat geloven, net uit het ei en dan al vliegen. Dinsdag waren ze nog kaal met hier en daar een paar plukjes dons en gisteren hadden ze al veren op hun vleugeltjes,
Ik zei nog tegen Kelly gisteren, ik maak verschil in jouw familie, Ian en Raini zijn veel meer oplettend in de natuur dan ze ooit waren (zeg maar niks van tevoren).

Woensdag avond wilde Raini met me praten, ik was net terug van mijn werk en had zelfs nog niet gegeten , ze had een dealer gebeld over een auto. Haar Pathfinder loopt op zijn laatste loodjes, is oud en op en Raini's rijstyle maat het er niet beter op, ze rijdt niet echt voorzichtig en zo.
Haar credit score is slecht en alleen krijgt ze niks gefinancierd.
Ze wilde dat ik meeging naar Duval Honda waar ik mijn auto kocht om te zien of we samen iets konden - ik zei direct, daar moet ik eerst over denken.
Nu stap je hier niet binnen bij een cardealer,, kijkt naar auto's, krijg een prijs en je bent weer buiten, nee, het moet uren duren.
Ze had twee dingen, de auto moest airco hebben en het moest geen automaat zijn. Nu is dat laatste moeilijk want het grootste merendeel hier is automaat natuurlijk.
De sales persoon, zijn naam was Brad, nam alle gegevens op en ging spitten in hun voorraad. Het duurde en duurde en ik viel bijna om van de honger (we waren er voor zessen en liepen om 8 uur de zaak uit).
Ze hadden niks tweedehands maar ze hadden wel een spiksplinternieuwe Honda met versnellingen, van 2018, maar 8 mijl op de teller en Raini deed een testrit. Mooi autootje, beetje groter als de mijne, met 4 deuren (ik heb er maar twee). Mijn vraag gelijk, wat kost dit en weer moeilijk doen, dat moeten we even uittellen - erm er hangt een prijskaartje aan, je hoeft niets te tellen om me dat te zeggen, op zijn Amerikaans gaat alles anders.
Ik zag Raini verliefd worden op deze auto en toen we na de testrit weer naar binnen liepen en Led Zeppelin op de radio speelde zei ze, zie je Mariet, daddy vindt ook dat dit hem is !!

Ik hield me rustig....ik vond het allemaal veel te duur en te pushy.

Uiteindelijk kwam Brad met een bedrag, zo'n 400 in de maand voor de auto als ik meetekende, dat betekent dus dat als er iets gebeurt, ik medeverantwoordelijk ben, voor de kosten maar ook als een betaling te laat is dondert mijn creditscore die goed is naar beneden. 

Het aanbod was 48 uur geldig, ook zoiets idioots, dit is een spiksplinternieuwe auto, morgen kunnen jullie er weer eentje bestellen maar ja..

Met dat gingen we naar huis want ik had gezegd, ik beslis en teken niks hier.

Thuis op de bank ging het verkooppraatje door, Raini was helemaal hoteldebotel en ze had zoveel redenen voor mij om dit te doen, geen onderhoud, jaren rijplezier, ze kon het best betalen enzovoorts.
Er was een maar maar dat wuifde ze gemakkelijk weg, verzekering. Als je een auto financiert, zelfs tweedehands, is een van de voorwaarden dat hij 100% verzekerd wordt natuurlijk.
Zij heeft een restrictie op haar rijbewijs, nadat ze met de Pathfinder een ongeluk veroorzaakte zonder verzekerd te zijn heeft ze een speciale verzekering nodig, peperduur. Haar truck is nu in naam van en verzekerd door Kelly om die kosten te vermijden maar dat gaat niet als we van dit aanbod gebruik zouden maken.

Ik ging naar bed maar van slapen kwam niks, woelen en denken en redeneren, hoe kom ik hier onderuit want ik ken haar temperament maar al te goed. Eindelijk om drie uur in de nacht besloot ik, nee, wat er ook gebeurt, ik zeg nee en dan kijk ik wel hoe ik daarmee omga.

Donderdag morgen sliep ik wat langer, ik had vrij en zou Joke ophalen. Ik was er rond 10 uur en we dronken eerst een lekker kopje koffie in Judith's appartementje.
Judith en haar vader Nico waren al vissen en Judith's zoon Quincy was op school.

Wij reden richting dierentuin, het was niet al te druk, veel schoolkinderen maar gewoon gezellig.
We hadden natuurlijk veel bij te praten want we hadden elkaar sinds vorig jaar niet meer gezien. Bij de giraffes stonden we een tijdje stil want de man in de familie wilde wel en deed pogingen om een van de vrouwtjes het hof te maken, zij was niet zo geinteresseerd en elke keer als hij het sprongetje wilde wagen maakte zij een stap naar voren.
De schoolkinderen werden snel door geloodst met de woorden, kom kinderen, dit hoeven jullie niet te zien en ik zag een paar oudere dames passeren met een hand voor de ogen alsof ze zouden worden getroffen door de bliksem als ze keken, haha, Joke en ik moesten erg lachen en ik maakte een paar foto's en een filmpje. 
Ze liepen op ons gemak langs alle dieren en zagen nog meer voorjaarsgedrag, ook de vogels hadden de lente in hun hoofd.

Na afloop gingen we lekker chinezen, we genoten beiden van het heerlijke eten en om half vier waren we weer bij het appartement terug waar de anderen ondertussen terug waren van het vissen. Na een kwartierje kletsen ging ik weer naar huis met mijn pakkie shag dat ze voor mij meegebracht hadden, wat is dat spul duur bij jullie !!

Thuisgekomen wachtte Raini met een blik op haar gezicht dat me direct liet denken, waarom heb ik een slapeloze nacht gehad terwijl het niet nodig was.
Ze had haar verzekering gebeld en zou 700 dollars per maand moeten betalen en ik maakte al heel snel duidelijk dat ik de auto niet zou verzekeren dus de nieuwe auto was van de baan.
Ik heb haar wel beloofd, en dat kwam helemaal van mijn kant, als ze een redelijke tweedehandse met een beperkt prijskaartje vond, ik haar zou helpen. Ze had er vrede mee dat ik zei, ik zou toch nee gezegd hebben en zei dat ze het snapte.

Gisteren wat boodschappen en ik zou uitgaan naar een bar waar Damon met de band speelde maar het was me te ver weg, helemaal door de stad, dichtbij waar ik het vorig weekend de auto onderdelen haalde. Het begon om 21.00 uur en dat was me te laat, voor heengaan en terugkomen in mijn eentje. Om acht uur schreef Damon me dat ik maar niet moest komen want het was drie maal niks, die bar dus ik bleef lekker thuis en keek tv met Melly.

Afgelopen week een super bericht in mijn mail van Paul Weelen, eindelijk was weer een gedicht van mij uitgekozen voor in platbook. Het wordt Platbook 19 met als onderwerp Water en Vuur. Ik heb een mooi gedicht ervoor geschreven en ben superblij dat het werd gekozen, de presentatie is einde mei en ik heb Paul verteld het boekje op te sturen naar zus Ine, dan neem ik het van daar wel mee naar huis, ik zal het gedicht wel plaatsen als de boekpresentatie is geweest, verzoek cvan de uitgever om het voor de tijd nog even niet te delen .

Vandaag ga ik naar de vlooienmarkt en daarna moet ik Ian weg brengen naar het plasma donatie centrum, hij wilde vanmorgen gaan maar sliep te lang. 
Ik had gisteren champignons soep gemaakt van kastanje champignons en brood gebakken en vanavond verzin ik daar wel wat bij want er is niet veel over.

Dat was het wel weer zo'n beetje, volgende zondag Moederdag, dat wordt gevierd in Georgia met iedereen en ik ga waarschijnlijk al zaterdag dus dat wordt een laat verslag. 
Donderdag 10 mei is onze lieve Fenna jarig, ze wordt negen jaar in het verre Helden en haar kaart is al onderweg. Het is ook mijn vader's verjaardag, hij zou 97 zijn geworden.

Ik wens jullie allemaal een fijne week en tot schrijfs

Liefs van Mariet xx




Geen opmerkingen:

Een reactie posten