zondag 13 augustus 2017

SluikreclameSluikreclame !!

Vlinders vleege hiej rondj de ganse daag
Mar zoe as os Ine al zei
Wat motte die anges auch doon
Ze hove neet te kaoke of poetse
Te winkele veur kleijer of sjoon
Ze werke hiel hel
Op eur eige meneer
Verzamele nektar
En ich, ich kiek mien auge oet
En geneet van un lekker fleske
Stella Artois beer !!

Goeiemorgen lieve mensen,

Ik hoop dat alle vakantie gangers mooi weer hebben, lekker zonnetje en blauwe luchten met witte wolkjes en niet zo ontzettend benauwd als hier nu.

Ik was net met Frank en Aline op skype, ze hadden een hittegolf in Bulgarije maar vandaag was het daar zo'n 20 graden en regenachtig, ik snak daar naar, nog een paar weekjes en dan is het september en koelt het hopelijk 's nachts ook hier wat af.

Het is blijkbaar vlinder weekend want het krioelt op mijn lantana's, adamloos kijken, ik kon dat de hele dag doen maar het is veel te warm om lang buiten te zitten. Ik zei vrijdag tegen Ine op skype, de vlinders vliegen hier de hele dag rond en zij merkte op, wat moeten die ook anders doen.

Vorig weekend een beetje verbrand op zondag vooral op mijn schouders en de bovenkant van mijn rug.
Zondag gingen Ravyn en ik naar Kingsley Plantation om daar rond te wandelen, meestel is het koeler aan de rivier maar niet die dag. Er was een Nederlands stel met kids, de vader liep op zijn zoon te mopperen dus bij het voorbijgaan riep ik vrolijk, goedemiddag !! Je had zijn gezicht moeten zien, het was even stil en toen kreeg ik een goedemiddag terug.
We liepen naar het visitors center met een klein winkeltje en info stands. Het was helemaal niet druk en de aardige dame achter de balie vroeg of Ravyn misschien een junior ranger wilde worden. We kregen een formulier mee om vragen te beantwoorden over het park, tekeningen af te maken, op te schrijven welke dieren er allemaal waren etc. We zagen hun schildpadden die een hol graven in de grond en hun tuintje met allemaal plantage planten. Ik had nog nooit katoen zien bloeien en was verbaasd hoe mooi die bloemen zijn.


Nadat we het formulier weer terugbrachten vertelde de dame Ravyn hoe katoen groeit en bloeit en hoe de katoen wordt geoogst. Toen werd ze ingezworen als Junior Ranger, met een speldje en ik kocht de bijpassende hoed voor haar. Ze was supertrots !!

Op weg naar huis gingen we nog even wat roosjes en hibiscus planten ophalen bij mum's huis waar ik prompt werd aangevallen door een hele zwerm muggen.

Maandag zou April Ravyn ophalen maar natuurlijk kreeg ik weer een telefoontje om half negen 's avonds dat ze wilde dat ik Ravyn nog een week hier hield. Ze neemt maar gewoon weer aan dat wij dat eventjes regelen.
Ik belde Raini, ze pikte Ravyn dinsdag morgen op en bracht haar vrijdag morgen weer terug. Ik had al vrij gevraagd voor vrijdag middag en kon ook vrijdag morgen al om half elf weg op het werk.
Ik kon geen contact krijgen met Misty in Georgia, haar telefoon deed het niet maar rond half vier lukte het en ja hoor, natuurlijk waren we welkom. Ik pakte snel mijn tas, wat kruiden en mijn bier en on the raod we went. We stopten in McClenny om twee kipjes, wat maiskolven en aardappelen te koken en om 5 uur waren we bij Misty en Kelly. Ik ging direct koken en alles was helemaal op na afloop. Als toetje donuts voor de meiden en lemon meringe pie (taart met koekjes bodem, citroen jelly en gebakken eischuim – heerlijk ).

Rond half negen die avond konden we hun herdershond Jolie die buiten rondrende, niet meer vinden.We pakten allemaal onze auto's en reden rondjes maar geen Jolie. Misty was er zeker van dat iemand haar meegenomen had en ze waren allemaal in paniek, Hazel huilde. Opeens hoorden we blaffen, van onder het huis. Het is een huis op blokken en je kunt er dus onder maar de zijkanten zijn afgemaakt met schotten maar blijkbaar had Jolie een plekje aan de achterkant gevonden en nu durfde ze er niet meer uit te komen vanwege het geluid van de airco dus toen die uitgezet werd, kwam ze weer tevoorschijn, happy end !!!

Gistermiddag reden we weer terug naar huis, het was bloedheet dus we stopten gauw even bij de Aldi en toen uitrusten. Volgend weekend ga ik weer terug, Misty viert haar verjaardag met een karaoke party en dat wil ik beslist niet missen.

Ian had wat geld en wilde dus eten halen, we besloten bij Walmart een warme maaltijd af te halen, het is heel goedkoop, 3.98 voor een stuk vlees of bijv kippenvleugels en een bijgerecht, ze hebben aardappels, groentes en mac & cheese.

Ik ben vandaag druk met de was en wat opruimen, Ravyn gaat vanavond naar huis want de komende week begint de school hier weer, de meiden in Georgia hebben er al weer een week opzitten. Hazel had de uitslag van haar testen, ze eindigde bij de top 1% in het hele land, slimme dame !!!

Ik kreeg vrijdag twee leuke nieuwtjes op het werk, ik was niet alleen Employee of the month voor juli, helemaal niet verwacht en komende week start een nieuw team, we gaan klanten bellen over de status van hun monteur die geregeld is om hun internet te repareren. Ik ben gevraagd dit team, ongeveer 6 a 7 mensen, te gaan leiden, dat betekent maar 4 uur aan de telefoon en dan 4 uur dit team plus het zou opslag betekenen voor de tijd dat team werkt, waarschijnlijk tijdelijk, het ligt eraan of dit resulteert in minder belletjes van klanten die vragen, waar blijft die man !!

Ok, weer genoeg tijd doorgebracht in de sauna, lees Ravyn's kamertje waar zelfs met de deur open een dikke hete lucht hangt. Zo dadelijk even mijn cholesterol pillen gaan halen en dan vanmiddag, geen idee. Ik wil wel gaan zwemmen maar heb helemaal geen zin om er naar toe te rijden.

Melly ligt op mijn muis, haha, ik wil kat zijn in mijn volgende leven !!!

Fijne week, genier ervan en tot de volgende week, ik ben dan later want ik moet waarschijnlijk bijkomen van het verjaardags feest en nog naar huis rijden, puf puf !!!

Liefs van Mariet xx


1 opmerking:

  1. Hier heeft het al zowat een hele week geregend. Dat is ook niet leuk.Het is zelfs wat koud. Draag al weer een vest.
    En bij jullie is het veel te warm. Jammer dat het niet een klein beetje beter verdeeld is!!

    We zullen het er maar mee doen, niet?

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen