zondag 20 augustus 2017

Jello shots en andere drankjes

    kleine stapjes
    elke dag weer
    een beetje verder
    dan de vorige keer
    dan een week ...
    tien stappen terug
    rustig aan
    misschien ging je te vlug
    het leven bestaat uit stappen
    we weten het allemaal
    soms denken mensen dat ze kunnen vliegen
    stappen overslaan met pracht en praal
    maar die kleine stapjes
    die zetten je op de kaart
    wie langzaam slentert
    ziet veel meer dingen
    de moeite van het ontdekken waard



Goeiemiddag lieve mensen,



Veel later dan normaal maar ik had een druk weekend.



Het was een rare week met aanslagen die weer zoveel onschuldige mensen gewond achterlieten en nog erger, de dood indreven. In Barcelona maar ook hier waar een demonstartie van neo nazi's (ze zouden verboden moeten worden) uitmondde in vechtpartijen, anti demonstratie en een man zijn auto in een menigte ploegde waarbij een dode en gewonden vielen. De discussies laaien overal op, het begon allemaal met die neo's die demonstreerden tegen het weghalen van een standbeeld, gelinkt aan de burgeroorlog, volgens velen een doorn in het oog omdat het een teken is van het zuiden, van slavernij en een verschrikkelijke tijd in de Amerikaanse geschiedenis. Je kunt het zien als het zwarte Piet drama in Nederland alleen op veel grotere schaal natuurlijk. Veel mensen willen dat gedeelte uitwissen, anderen zeggen, het is deel van onze historie, weer anderen waaronder de neo nazi's willen terug naar die tijd dat het witte ras overheerste want in hun zieke en gehersenspoelde breinen zijn zij toch meer als iedereen met een andere kleur en cultuur. Maar hoe ver moet je gaan daarin, de regering oppert, verplaats de standbeelden naar een museum, volgende stap, scholen hier (net om de hoek ligt Jeff Davis highschool, genoemd naar een zuidelijke generaal) moeten een andere naam krijgen. En dan de parken etc dus we zullen zien hoe dit afloopt.



Twee dagen geleden, op 2 km afstand van mijn huis werden twee politie agenten beschoten door een idoot die dreigde zijn familie te vermoorden, Een agent ernstig gewond, de andere minder en de dader dood, zo eindigt dit meestal.



Zomers zijn hier heet en er schijnt veel meer geweld te zijn als het heet is. Misschien dat ook de gekte rond de zonsverduistering morgen er deel aan heeft, ik weet het niet. Hij is niet totaal, daarvoor zijn we te zuidelijk maar 90 % zouden we moeten halen. Ik kan me die in Nederland herinneren van 11 augustus 1999. Ik dacht dat Ruud bij ons was maar misschien was het Bart, we keken door ruitjes van Lauri's lashelm en het was indrukwekkend. Ik heb morgen middag vrij, we zullen zien.



Het nieuwe project is goed gestart en lijkt al vruchten af te leveren, het is ontzettend arbeids intensief en ik ben doodmoe als het lunch tijd is en dan moet ik 's middags nog aan de phone. Lori, mijn manager kwam met een aanbod om drie weken een groep nieuwelingen te begeleiden maar ik ben dit net gestart dus ik heb nee gezegd, misschien een volgende keer. Ze zei, ik kan het niet ontkennen, ik ben blij dat je nee zegt want ik kan je hier heel goed gebruiken.



Vrijdag had ik de middag al vrij en ik kwam lekker naar huis en begon volop in de tuin, achter het gras gemaaid en voor aan de rechterkant alle struiken gekortwiekt zodat ik meer rozen kan planten en ook de hibiscus beter tot zijn recht komt. Ian heeft alle takken aan de kant van de weg gelegd waar ze gisteren werden opgehaald door de gemeente, prima service, die mannen. Daarna maaide hij voor het gras dus we zijn even klaar.



Woensdag was de moeder van Ricky Nelson overleden, 74 jaar en al langer ziek. Ricky is een collega in het team langs mij, hij is erg dol op mij, noemt me sweetheart en we kunnen het goed samen vinden. Ik ben dus zaterdag morgen heel vroeg opgestaan, heb 30 drumsticks (kip) gebakken en was om 10 uur in Memorial Gardens, dat is hetzelfde kerkhof waar Ronnie van Zant van Lynyrd Skynyrd begraven lag, hij is ondertussen allang overgebracht naar een andere plaats omdat de een of andere idioot hem probeerde op te graven voor een souvenir). Het was een korte maar mooie plechtigheid, er kwam geen priester of zo aan te pas, Ricky gaf een korte speech en er waren dia's, ze was al gecremeerd, gaat hier heel snel als het moet en haar urn stond voor op een tafeltje.



Na afloop reed ik naar Darian's huis en zij kwam met mij mee naar mijn huis zodat ik nog wat te eten kon maken voor ons en zij nog even met haar broer kon praten en rond twee uur gingen we op weg naar Georgia want Misty was vrijdag jarig en er was een feest. Raini was er al met haar nieuwe vriendin (van twee weken) Tiffany, heel erg aardige lieve meid die ons allemaal een make over gaf, mijn ogen blauw met eyeliner, ik kreeg heel veel complimenten vooral van Joe Mack die niet uitgekeken kwam. (voor de verduidelijking, hij is diegene waar ze me als eerste aan wilden koppen maar hij is niet mijn type, wel aardig trouwens)
Zijn zus Maria en haar vriendin Lisa (57) waren er ook, Lisa had een van haar overheerlijke worteltaarten gebakken, ongelofelijk lekker en ze kondigde aan dat ze een grote fles rum bij zich had en dronken wilde worden, nou dat lukte. Binnen twee uur was die fles bijna leeg en niet alleen dat, ze had ook nog de nodige jello shots op.
Jello shots zijn gemaakt van jello pudding of zoals mijn jongens het vroeger wiebel pudding noemden. Het is water dat gekookt wordt en jello poeder in allerlei kleuren/smaken maar als je half water half alcohol en meestal is dat tequila, wodka of rum, doet en je laat het opstijven in kleine cups met deksels die speciaal te koop zijn hiervoor krijg je dus een jello shot, soms worden er ook nog gummi snoepjes zoals beertjes of wormen in gedaan. We hadden er gisteravond zo'n 50, vanmorgen was alles op. Ik heb er niks van gehad, het is me te verradelijk.
Terwijl we wachten op het eten werd er dus flink gedronken en ik kreeg meerdere opmerkingen dat ik water dronk maar rond zes uur was Lisa al zo dronken dat ze vanalles door elkaar begon te drinken, ze wilde aan de moonshine en ik zei tegen haar dat ze dat niet moest doen, ze noemde me bitch, had heel heel plezier, nam een flinke slop die gelijk terug naar boven kwam en ik kreeg een flinke laag ervan mee over mijn korte broek en blote benen. Ze was van het ene op het andere moment heel ziek, heeft nog een half uur op het toilet doorgebracht en moest toen naar huis met een plastic zak voor onderweg dus Joe Mack was ook pleite.
Ondertussen hadden de karaoke heren buiten hun tent af moeten breken met alle geluids apparatuur want er kwam een fikse onweersbui die even de stroom raakte, alles ging uit. Binnen een half uur was het grasveld verandert in moeras, zo hard regende het en na gegeten te hebben druipten zij af.



Binnen een uur na het eten was het grootste gedeelte van de mensen weg, sneu voor Misty die zich zo op de karaoke had verheugd. Wij waren er nog maar bleven de nacht, Valerie en David met hun tweeling waren er ook nog en gingen heel laat naar huis. Een buurvrouw met haar zoon was er ook nog totdat haar andere zoon haar kwam halen, hij en zijn vader waren aan het werken in de wei met hooi binnen halen en werden getroffen door de bliksem, ik heb niet gehoord hoe dat afgelopen is zover.



Ondertussen was het nog vrij vroeg, negen uur of zo en wij speelden een potje kaarten, Darian was snel voor de tweede keer die dag dronken aan het worden, er werd gedanst en gelachen en ik ging om 12 uur naar bed.



Vanmorgen samen ontbijten en toen naar huis, ik had mijn zwemspullen in de auto en aangezien ik natuurlijk Darian naar huis moest brengen dook ik ook even in het zwembad.



En nu zit ik hier alweer te zweten, morgen is Raini jarig maar er niks georganiseerd. Haar vriendin is weer naar huis, die woont bij Tampa wat 3 uur rijden is van hier dus ik hoop echt dat dit wat wordt ondanks de afstand want ze is echt leuk en lief.



Donderdag is mijn Frank jarig, ik hoop dat Aline goed opknapt van haar hernia operatie van afgelopen, onverwacht maar geslaagd, en dat ze samen een leuke dag hebben, ze komt morgen naar huis van het ziekenhuis.
Fijne week allemaal en tot schrijfs xx

op weg naar Georgia

Tiffany en Darian oefenen a vast

selfie !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten