zondag 26 juni 2016

Een ritje op de draaimolen graag !!

huiskomen bij jou
is wat ik het meeste mis
het huis lijkt leeg en donker en grijs
alsof het leefloos is
de glimlach waar ik mee werd begroet
je stem nu in de schaduw van mijn leven
je bent er wel maar zover weg
maar ik, ben zo gelukkig
dat ik thuiskomen bij jou
ooit mocht beleven

Goeiemorgen lieve vrienden

Vandaag is het 26 juni en dat betekent dat Lauri, voor de zoveelste keer (ik zal niet zeggen hoe vaak) 39 jaar wordt, van harte en een hele fijne dag gewenst !!!

Ook is het Kesselse kermis, jammer die ik die missen moet, het heeft zo zijn eigen sfeertje en het doet me altijd herinneren aan kermissen lang lang geleden, met mijn ouders als kind, met Lauri tijdens onze verkering, met onze kinderen en neefjes en nichtjes. De caroussel, de rups, heel erg vroeger de schuitjes, de enveloppen kraam en de snoepkraam met de twee oudere dames, altijd gekleed in tweed. Ze verkochten kaneel en kersen stokken, spekken en van de heerlijke plakkerige ballen in een cellofaantje waar je je misselijk aan likte. Ook waren er heerlijk slagroom oublies en dan waren er die botsautootjes, een magneet voor tienermeisje waar je de nieuwste kermis hits hoorde en waar alle jongens rondhingen. Je bewonderde de kermis werkers, bruin, gespierd en je hoopte natuurlijk dat iemand je voor een ritje zou uitnodigen – nooit gebeurd hoor – heerlijke herinneringen samen met de vriendinnetjes.
Traditie was voordat we naar huis gingen, een gebakken vis en wat gerookte paling voor mijn schoonmoeder die daar dol op was, op die manier kreeg ze wat van het kermis geld terug dat de kids kregen oh ja en een suikerspin al was dat moeilijk meenemen naar Panningen op de fiets.

Kermis weekend, ook het einde van de asperges tijd op 24 juni, Sint Jan en nu steken ze meestal wat langer door wat mijn hoop op verse asperges over een tweetal weekjes is wel degelijk vergroot.

Twee weekjes en ik land in Brussel, ik kan nu langzamerhand gaan nadenken over wat ik meenemen. Een aantal kadootjes voor de kiendjes, pluche dieren, poppen – ze zijn tenslotte allebei net jarig geweest – en nog wat klein Disney spul dat ik in de afgelopen maanden op de kop tikte. Er hoeft niet zoveel mee terug, ik heb al wat voor Josh en Ravyn wil een sieraden setje wat ik samen met Fenna en Elina ga uitzoeken, die hebben zowat dezelfde smaak op die leeftijd.



Dan natuurlijk de jurk en het pakje voor de beide bruilofts dagen, mijn mooie nieuwe schoenen die ik nog niet gedragen heb en hopelijk is het weer goed, dan alleen wat shorts en tshirtjes. Het is altijd wikken en wegen want de koffer en de handbagage zijn groot genoeg maar ik moet wel rekening houden met het gewicht. Ik kijk een beetje op tegen deze lange reis, ik ben bijna 24 uur onderweg met twee keer overstappen en ik hoop op de lange vlucht van Washington naar Dublin wat te kunnen slapen, vorige keer was dat een nee nee maar hopelijk deze keer geen blerende kinderen in het vliegtuig. Ben ik bang om te vliegen met alles wat er gebeurt, nou nee, niet echt, als het mijn tijd is kan ik dat niet ontlopen.

Fenna heeft afgelopen week met papa Rob de 10 km gelopen in de Vierdaagse van Helden en Eline samen met mama Sylvia de 5km, keitrots op allemaal !!!

Het dondert weer in de verte, vanmorgen om 8 uur onweerde het best flink, ik heb alle apparaten zoals de tv's en mijn computer uitgetrokken want het kwam erg dichtbij, de lichten flikkerden een paar keer en er waren hoosbuien. We hebben een paar super het dagen gehad, dichtbij de veertig graden en voor het gevoel wel 43 of zo, alles plakte, ik voelde het water langs mijn lijf lopen, mijn haren droogden helemaal niet op, zelfs op het werk was het hot du na een lange week besloot ik gisteren om half zes, dit is het, duizelig, misselijk van de warmte, constant water drinken hielp niet meer. Nu is het op mijn werk koeler dan thuis maar toch, tenminste geen klanten die schreeuwen en zo.

Komende week heb ik woensdag vrij, alle andere dagen 9.30 tot 6.30 en zaterdag 11.30 – 8.30 maar de week erna is het maandag 4 juli, Independence Day dus lekker betaald verlof. Ik had me die vrijdag voordat ik vertrek voor de middag vrij gevraagd maar nu kreeg ik vrijdag mijn schema voor de week, staat er voor vrijd 11.00 – 8.00 dus dat betekende dat ik om 4 uur vrij was, dat is geen middag meer dus ik heb de morgen ook vrij nu. Ik wil alles op mijn gemakkie doen, koffer pakken, heb niet echt de mogelijkheid om hem in de slaapkamer ergens open neer te zetten in verband met Charlie dus als ik de koffer pak gaat hij meteen dicht. Ook wil ik nog mijn voetjes verwennen, waarschijnlijk woensdag want ik heb weer een bezoekje aan Orange Park Mall op get programma staan met een film, Independence Day zou geweldig zijn denk ik.

Ook moet ik erover gaan denken hoe ik mijn dagen gaan invullen als ik daar ben, ik zal waarschijnlijk wel niet iedereen kunnen zien maar ik doe mijn best. Misschien ben ik volgend jaar wel voor goed terug en dan zien jullie me meer dan je lief is, hehe.

Gisteren kreeg ik de rekeningen voor de laatste medische bezoekjes, de normale voor mijn cardioloog voor bezoek en bloedonderzoek en ook de rekening voor de ultra sound van mijn ingewanden en lever. Totaal van de laatste rekening was 649.00 maar de verzekering nam het meeste voor haar rekening dus er bleef maar 85.00 voor mij over, gelijk betaald, weg is weg. Ook kreeg ik het eerste pre pensioen, van de Boerenbond, op mijn ING rekening, ze betalen vanuf nu totdat ik 65 ben, bruto 101.00, blijft maar 59.00 van over dat ik uitgekeerd krijg maar hey, ik kom er niet aan en samen met mijn lijfrente die ik nog steeds krijg zorgt het dat ik dadelijk een leuk bedrag op mijn Nederlandse rekening heb, een appeltje voor de dorst.

Op het werk weer allerlei zaken, woensdag een bedankje voor het eerst jaar, een lunch van Bojangles, fried chicken, spercieboontjes, mac en cheese en een biscuit, het was heerlijk en de volgende dag nam ik nog een kom mee voor Ian van de restjes.

Ook was er weer de mogelijkheid om te solliciteren voor een job beneden, dezelfde job waar ik een paar maanden geleden het interview en de test deed. Ik was te laat, toen ik probeerde het te vinden was het al gesloten – ik hoorde het pas toen het te laat was – dus, dit was niet voor mij weggelegd en trouwens, ik ben voor de komende weken toch niet beschikbaar voor 10 weken training, ik blijf gewoon lekker waar ik ben.
Nog een paar daagjes en dan weet ik of ik weer mijn 1000.00 bonus heb gehaald, alles ziet er pico bello uit dus ik denk het wel.

Ravyn is al hier vanaf woensdag hier maar is nu met Raini bij een vriendin, ze hadden een sleep over met een aantal meiden. Vanmiddag wilde haar meenemen naar Darian om te zwemmen maar het blijft regene en heel bewolkt dus waarschijnlijk kan het zwempartijtje niet doorgaan, het water zal best lekker zijn maar buiten zitten als het regent, nee hoor, een andere keer graag.

Ik ga afsluiten met een paar jarigen te feliciteren, allereerst Brigit Geuyen die op 30 juni jarig is, dan Bert Bos op 1 juli, allebei van harte en een fijne dag gewenst.

Ik brei er weer een eind aan, allemaal een fijne week en hopelijk wordt het echt kermisweer vandaag en de komende dagen, liefs van Mariet xx




Geen opmerkingen:

Een reactie posten