zondag 3 juli 2016

Aftellen en afzien !!

weken worden dagen
dagen veranderen in uren
nog even wachten
nog even smachten
nog even in de verte turen
en dan vertrek ik weer
terug naar Kessel
waar liefde en warmte op me wacht
ik vraag me af is dit bijna de laatste keer
wanneer komt de grote verhuis naar Nederland - dag


Goeiemorgen lieve mensen

Terwijl ik hier achter mijn computertje zit te schrijven/typen is het heel stil in huis, het is half negen en iedereen slaapt behalve Raini, die is al naar het werk. Ravyn ligt voor pampus, ze heeft drukke dagen achter de rug waarin er weinig geslapen werd. Ze heeft twee nachten in de woonkamer op de vloer op een matras geslapen, midden tussen al haar speelgoed, met de tv aan de natuurlijk het licht en de grote ventilator maar omdat er niemand zegt, licht aan, oogjes dicht, kwam er van slapen weinig. Vannacht sliep ze weer in mijn bed, oma, is veel fijner, ben ik niet alleen, maar toen in vanmorgen de eerste keer wakker werd om 6 uur lagen laat voeten tegen de achterkant van mijn rug, ze lag dwars over het bed.

Ja ze is er nog, zou afgelopen zondag en daarna dinsdag naar huis gaan maar plannen veranderen snel zoals ik al heel lang weet. We zouden zondagmiddag gaan zwemmen bij Darian, Raini wist het heel goed maar negeerde dat liever en ze kwamen niet thuis tot zondag avond, het was al donker. Raini zei, ik dacht niet dat je ging zwemmen met al dat onweer – ik zei, dat onweer dat alleen vanmorgen overkwam?

Maandag heb ik me ziek gemeld, ik was slap, duizelig en misselijk, waarschijnlijk een beetje uitgedroogd ofschoon ik best wel veel drink, meestal water. Het weer is ongekend, heel heet, tussen de 35 en 40 maar voor het gevoel veel meer, heel vochtig en ik heb nog nooit zoveel gezweet. Op het werk is de airco aangepast, was het eerder standaard een aangename23C, nu is dat verhoogd naar 26 vanwege een wet om energie te sparen en die paar graden voel je hoor. Ook wordt er heel streng op toegezien dat je constant aan de telefoon zit, het is nog steeds superdruk, en elke morgen krijg je een vermanend mailtje met een overzicht hoe vaak je naar het toilet ging. Nu vraag ik me nog steeds af, als ik veel moet drinken, hoe kan ik vermijden om tussendoor even te gaan plassen, het wordt er niet leuker op.
De maand is om, mijn cijfertjes zijn groen, ik heb mijn bonus dus wie doet me wat en na de vakantie kijken we wel verder. Ik moet natuurlijk nog drie daagjes werken komende week maar die gaan ook wel om.

Dinsdag weer naar het werk, afzien, zeker weten en woensdag had ik dus mijn vrije dag. Ik had al besloten om met Ravyn naar de film te gaan nadat ik dinsdag avond toevallig hoorde dat ze tot donderdag zou blijven. Ik wilde eigenlijk Independence Day zien maar omdat dat geen film voor kids is werd er voor Finding Dori – ja alweer – gekozen. Dus woensdagmorgen was ik op, Ravyn sliep nog, komt Raini binnestormen, maakt Ravyn wakker en zegt, kom we gaan. Ikke : ho wacht, waar naar toe? Ze had afgesproken met een vriendin om ergens naar toe te gaan en dan te gaan lunchen voor ze moest gaan werken. Maar Raini, wacht eens eventjes, ik had andere plannen. Na heen en weer discussie waarin ik niet veel zei maar duidelijk liet merken het niet eens te zijn met deze gang van zaken gaf ze toe. Ook vertelde ik haar dat ik wilde dat Ravyn bleef tot maandag. Ze zei, dat kan niet, ikke weer, waarom niet. Want Star komt morgen. Ik zei : Ian en ik hebben de meeste tijd op haar gelet, jij was of werken of weg dus ik zie niet in waarom dat nu anders zou zijn en daar lieten we het bij.

Dus wij naar de film, ik genoot misschien nog meer als de eerste keer, het is een blijvertje voor mij en daarna een uurtje naar Darian. We konden niet zwemmen want er waren net chemicalien in de pool gedaan en dan moet je er 24 uur uitblijven maar ik heb lekker met Darian gekletst en Ravyn speelde met baby Josh die heel blij was me te zien, ik kreeg diverse keren natte zoenen.

De nieuwe baby Juluis – en nee dat is niet verkeerd gespeld – komt eraan, ze heeft al 4 cm ontsluiting dus misschien voordat ik ga kunnen we hem in deze wereld verwelkomen.

Daarna gingen we lekker chinezen met z'n tweetjes, we namen wat mee voor Ian want die had geen zin om mee te gaan maar wel honger.

Ik had ondertussen van April toestemming om Ravyn hier te houden tot morgen, maandag en had contact gehad met Kelly en dus gaan we dadelijk als ze wakker is, na een ontbijtje, naar Georgia. Kelly is vandaag vrij maar moet morgen werken, Independence Day is natuurlijk een feestdag maar alles is gewoon open, ik had ook kunnen werken. Ik neem mijn airfryer mee en frietjes, alles voor hotdogs te maken en misschien ijsjes.

Vrijdag heb ik eerder mijn werk verlaten, ik had het gewoon gehad en ik heb me gisteren ook ziek gemeld – zal een magere paycheck worden komende week – maar ja, soms gaan andere dingen voor op geld en de spanning bouwt zich op, dat is zeker.

Ik zag toevalling dat , terwijl ze me dat niet hebben laten weten, ik in plaats van naar Washington nu naar Chicago vlieg op de heenweg, de andere tijden blijven hetzelfde. Ik moet nog even het ticket opnieuw uitprinten zodat het geen problemen veroorzaakt.

Star kwam dus donderdag en ze blijft !! Ik wilde het niet, had nog geen uitspraak gedaan maar ik kwam terug van mijn werk en ze was er gewoon, met een joekel van een nieuwe tv en een dolblije Raini die alles pico bello had gepoetst. Star gaat voor een baan bij Denny's, een ontbijtrestaurant waar ze in Daytona ook voor werkte. Ik was te moe on te vechten, teveel energie verspillen is niet goed voor een mens, ik ga lekker op vakantie en als ik terug kom zien we wel. Het enige wat ik gezegd heb, als ze weer beginnen ruzie te maken gaan ze er allebei uit, geen drama meer.

Vrijdag heb ik de voortuin laten doen, verderop in de straat was een ploeg van 4 bezig met gras maaien en ze waren bijna klaar dus ik liep er naar toe en vroeg wat het me zou kosten om de voortuin te doen. Voor 60 dollars maaiden ze het gras en deden alle kantjes, het ziet er heel strak en mooi uit. Ian kwam naar buiten en zei, ik wilde net het gras maaien – onze kantjesknipper is niet sterk genoeg voor de kantjes voor heb ik gemerkt – ik zei, te laat maar jij kunt nu direct de achtertuin doen.
Ik ga hem een schema uitprinten van wat er allemaal moet gebeuren als ik weg ben, gras, vuilnis, katten, orchideeen enz, ben benieuwd hoe dat verloopt.

Het wordt dus nog even afzien een paar dagen, dinsdag, woensdag en donderdag nog werken en dan vrijdag vrij en zaterdag vertrekken. Vrijdag ga ik naar de mall om mijn nagels aan mijn tenen te laten doen en dan de koffer pakken. Het wordt heet, gemiddelde temp vooral in de tweede helft van de week wordt 38C maar gisteravond op het nieuws zeiden ze al dat voor het gevoel het tussen de 43 and 46 wordt dus vooral koel blijven en veel drinken. Jullie kunnen dan wel veel regen hebben maar het is tenminste een stuk koeler daar !! Enne, als ik kom wordt het mooi weer en vooral op zaterdag 16 juli een stralende dag, zeker weten, in alle opzichten.

Ik werd eventjes terug in de tijd verplaatst afgelopen week, ik geloof woensdag. las ik in de krant dat Erna van Maarsseveen was overleden. Ze was onze Franse juf op de HBS, echt een juffrouw, een beetje stijf, nooit getrouwd geweest en verzot op de Franse taal. Ik dacht wow, je denkt, die mensen zijn er al lang niet meer en dan blijkt natuurlijk dat ze veel jonger was dan ik dacht. Ik geloof dat ik haar alleen op de eerste klas had dus in 1967/1968 maar zeker daar van ben ik niet. We hadden ook meneer Kurris die ook helemaal dol was op Frans maar dat op een andere manier overbracht, van hem moesten we liedjes uit het hoofd leren bijvoorbeeld, ik ken nog steeds de tekst van Nathalie van Gilbert Becaud.

Overmorgen, 5 juli is Marijn van Knippenberg jarig, proficiat en een fijne dag.

Zaterdag vertrek ik dus, dat betekent dat ik zondag aankom en ik vertrek ook weer op een zondag twee weken later. Dat betekent waarschijnlijk dat ik drie weken geen blog op zondag schrijf en plaats, ik heb als ik weer terug ben nog tot en met woensdag vrij en doe het dus waarschijnlijk later in die week, we zullen zien.

Ik zal sommigen van jullie ontmoeten, niet iedereen maar diegene die ik niet ga zien zijn me er niet minder lief om.....tijd om naar huis te komen en me onder te dompelen in de liefde en warmte van mijn familie en vrienden en Kessel natuurlijk

Liefs...Mariet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten