zondag 29 mei 2016

In de zevende hemel

whenever two hearts
find love that is deep and true
sought and found between millions
a once in a lifetime
then you
have to cherish the gift
sent from heaven above
and nourish it, pamper it
because the most precious of all
in our life is true love

Goeiemiddag lieve lezers,

Eindelijk terug van een weekendje weg maar het was geweldig maar laat ik bij het begin beginnen.
De afgelopen week was hot, de beloofde regen bleef uit en het land zweet onder de hitte van een stralende zon aan een blauwe hemel met af en toe een wolkje om achter te verschuilen.
Op het werk was het erg druk maar het was te doen, ik geloof dat mijn energie eindelijk een beetje terug aan het keren is.

Vrijdag middag ging ik om 2 uur richting de kliniek waar de ultrasound zou worden gedaan, niet alleen mijn lever maar alle omliggende organen ook en 7 juni kan ik de uitslag verwachten als ik terug ga naar de lever specialist.

Woensdag was Ravyn er al, ze heeft al schoolvakantie en Ian lette op haar terwijl ik werken was.
Vrijdag na de leverscan naar huis, snel een potje koken en toen douchen en richting Georgia met tafels, lekker vers stokbrood met kruiden boter en onze tassen ingepakt.
We waren er om 7 uur en de gasten voor de vrijgezellen avond druppelde een voor een of in paren naar binnen, natuurlijk allemaal dames. Misty en Kelly kregen beiden een kroontje met het woord BRIDE in zilver en toen kon het feest beginnen.

Ik had mijn eigen bier meegenomen want dan weet ik tenminste hoe mijn lijf erop reageert, er was fireball (een soort moonshine met kaneel smaak, beetje pittig maar lekker) en Raini had jello shots gemaakt met Star, jello is wiebelpudding zoals mijn kids het noemden en het was gemaakt van half water, half wodka of half Fireball en de bedoeling is dat je met je tong de jello losmaakt van de cup waar het in zit en dan in een slok naar binnenwerkt. Nu ben ik slimmer dan dat te doen dus bij mij ging het in beetjes, ik wilde tenslotte de volgende dag geen kater.
Er werd gezongen en gedanst, je weet wel, de macarena en zo en vooral flink gelachen. Rond half een naar bed, ik sliep die nacht in Brynnah's bed en was 's morgens al op tijd wakker want er moest veel gebeuren.

Halverwege de morgen ging de airco uit, we kregen hem niet aan de gang en het huis warmde snel op, het was buiten al boven de dertig graden. Uiteindelijk werd een monteur gebeld, er was een klein dingetje dat moest worden vervangen en later in de middag werkte alles weer, maar goed ook want Raini kreeg het veel te warm en dan is het echt niet plezierig om in haar buurt te zijn, ze was op alles aan het mopperen, de hitte (die best meeviel vond ik), de hond, de katten en de kinderen. Star had ook haar aandacht nodig, ze voelde vanalles natuurlijk en dat moet dan ook iedereen weten, ook dat zij de toespraak samen met Raini schreef. Later was er nog drama tussen die twee en mijn besluit staat nu vast, geen Star meer in mijn huis behalve voor een nacht of zo maar niet meer permanent.
Tegen de middag kwamen Eddy en Missy, Eddy is Misty's broer en hij bracht de grote barbecue/smoker mee waarin twee grote stukken varkensvlees en zo'n 50 kippebouten al snel de heerlijkste geuren verspreidden.

De ceremonie zou om 6 uur zijn maar doordat iedereen de twee dames veel te veel afleidden en ze niet eens aan omkleden en opmaken toekwamen was het bijna 7 uur voordat het bruidspaar naar buiten kwam. De drei meiden zagen er pico bello uit in hun bruidsmeisjes jurken, ik had voor iedereen een bijpassende haarband gemaakt.
Misty en Kelly waren heel mooi gekleed, Kelly met bloemen in haar haren en Raini deed de ceremonie, ze heeft haar papieren daarvoor dus het is allemaal heel officieel.
Hazel, Misty's oudste dochter las mijn gedicht voor (jullie zien dit aan het begin van deze tekst) en daarna kon de hele bubs het stel feliciteren.

Misty's ouders waren er, Kelly's broer Lester en zus Leah en nog wat neven en nichten waren ook vanuit Jacksonville naar Georgia gekomen.

Daarna werd er natuurlijk gegeten, pulled pork (varkensvlees uit elkaar getrokken in reepjes), kip en volop mac and cheese, salades en brood met kruidenboter uit de oven.
Na het eten, allemaal buiten waar het later zeer aangenaam was, werd de karaoke opgezet en kon het zingen beginnen. Allemaal country, voornamelijk oude country en ik kreeg verschillende malen het verzoek om ook te zingen maar nee, deze keer niet.

Rond elf uur was ik moet en ging naar bed, ik wilde weer in Brynnah's bed, dat was de bedoeling maar Misty's vader lag daarin lekker te snurken dus heel stil mijn spulletjes gepakt en toen naar Hazel's slaapkamer erlangs. Ze heeft haar eigen badkamer (er zijn er drie allemaal met bad en douche in het huis) en ik werd pas vanmogen om 11 uur wakker.

Ik besloot Ravyn bij Kelly te laten want morgenmiddag gaan we allemaal bij Darian zwemmen en zo heeft Kelly haar een dag extra en kan ze met de meisjes spelen, beter dan hier alleen in huis plus ik heb rust. Dat heet als Charlie eindelijk doorheeft dat aan mijn benen krabben een NO GO heeft, ik maak dan ook veel gebruik v an de waterspuit als ze het probeert.
Morgen Memorial Day dus lekker vrij, dan een dag werken en dan de stress test voor mijn hart, ik heb woensdag vrij en wil daarna naar de film, het wordt waarschijnlijk Alice through the looking glass die net uit is.

Zo meteen even bij Susan langs, haar zoon Todd is daar voor het weekend, Susan gaat langzaam vooruit, de blauwe plekken vervagen en ik ben nog steeds dankbaar dat ik er niet bij was, haar schouder uit de kom was veroorzaakt door de deuk aan de passagierskant waar ik normaal zou hebben gezeten dus je kunt je indenken wat er van mij zou zijn overgebleven.

Morgen 30 mei is Maud jarig, op dezelfde dag dat haar grootouders in 1944 in het huwelijk traden.
Op 3 juni is mijn lieve vriendin Els jarig, voor beiden...van harte !!!

Volgende week is er weer een blog, tot dan...liefs van Mariet xx

vrijgezellen avond, ze kijken ernstig maar we hadden zoveel plezier

het bruidspaar

Raini maakte er mooie ceremonie van

elkaar de ringen aanschuiven

twee zielsgelukkige vrouwen

baby Josh bracht de ringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten