zondag 15 mei 2016

Nog twee maanden....

regendrup..drup druppels
vloeien langs de wangen
van haar serene gezicht
rollen, glijden, dwalen
over het zwarte marmer
vertroebelen haar toch al blinde ogenlicht
haar trekken
haar weemoed
verstild in de tijd
haar handen
verstrengeld
duiden op innerlijke strijd
wie was zij
waar nam hij
het voorbeeld voor dit wezen
en leidden
haar blikken zijn handen
terwijl haar ogen naar de hemel rezen
wat bleef er
een vraag maar geen antwoord
tot in lengte van dagen
was zij eens van vlees en bloed
of alleen in zijn fantasie
dat zal ik mezelf altijd blijven vragen

Goeiemiddag lieve mensen,

Vandaag begin ik met twee lieve mensen van harte te feliciteren met hun verjaardag van, dat zijn Jeanette in Katwijk en Frits in Ubachsberg. Ik hoop dat het voor jullie allebei een geweldige zondag is/was.

Morgen is Aline, de verloofde van mijn Frank en mijn toekomstige schoondochter jarig, alle geluk en liefde en een geweldige dag gewenst xxx

Afgelopen zondag was het moederdag en ik ging eerst met Ravyn naar grandma Betty, Martin's moeder en we namen haar mee naar een Chinees buffet, nou die kan eten hoor, twee keer zoveel als ik, minstens. Daarna terug naar haar huis waar zij besloot dat het tijd was om in de tuin te werken en niet echt bij ons te zitten dus gauw genoeg waren Ravyn en ik weer op weg naar huis. Kelly, Misty en de kids waren aan het strand en na afloop kwamen ook zij langs voor een moederdag diner, lekker, gekookt door Raini, ham en alles derop en deraan.

Terwijl we zaten te wachten totdat alles klaar was viel mijn oog ineens op een schrijfblok die op de rand van de tafel lag aan mijn kant, waar kwam die ineens vandaag? Geen idee maar ik sloeg hem open en zag zeker vier kantjes neergepend door mijn lief, begonnen in 2013, laatste post augustus 2014, net nadat hij hoorde dat hij opgegeven was. En tussen al die regels een stukje over mij, de meest liefdevolle opmerkingen, dat ik alles voor hem deed, dat hij nog nooit iemand had ontmoet als mij en : I love her to death, she is my whole world. Wat kan een mens blij zijn met regels papier die je twee jaar of zo na dato vindt.

Ravyn bleef ook nu nog een nachtje extra en ging maandag middag pas naar huis.

Dinsdag morgen afspraak met de tandarts en we hebben 3 juni als datum staan voor een grote schoonmaak van mijn tanden, het wordt verdoofd werd me verteld en het moet toch gebeuren.

Woensdag door het oog van de naald, ik reed naar huis van mijn werk, op de oprit naar de snelweg verloor een truck voor me een lange metalen ladder die op het dak (niet zo heel erg goed) vastgebonden was. Omdat ik altijd afstand hou kon ik hem ontwijken. Op de snelweg probeerde ik langs de truck te komen om de bestuurder te signaleren wat er gebeurd was maar de jongedame die reed was veel te druk bezig met haar telefoon om enig aandacht te schenken aan wat er om haar heen gebeurde. Eigenlijk had ik de nummerplaat moeten noteren en de politie moeten bellen maar ik te overstuur en boos daarvoor.

Donderdag morgen besloot ik om 's middags vrij te pakken en ergens water op te zoeken, het was zo benauwd, regen dreigde al dagen maar geen verfrissing. Ik ging naar Target want natuurlijk was dit weer eens een opwelling en ik had mijn badpak thuis. Ik vond het alleraardigste badpak waarna ik eigenlijk al jaren naar op zoek was, donkerblauw met witte polka dots (stippen) een halterband, een strik voorop en een klein rokje van voren. Na nog een paar hele lieve leuke tshirtsjes te hebben uitgezocht voor mijn maedjes thuis ging ik naar Darian. Baby Josh was net wakker dus een zwemluier aan en in het zwembad, ik heb lekker anderhalf uur rondgezommen en met hem gespeeld. Toen snel even naar de Aldi wat lekkere spulletjes halen en toen ik thuiskwam was het pakje van de Nederlandse online winkel ook aangekomen met Koopmans mixen, lange vingers, Calve pindakaas en echte Canisius stroop in een blik zoals het eigenlijk hoort. Nu nog Nederlandse kaas weten te vinden, Publix heeft hem niet meer en ik ben klaar voor un botterham met ki-es en kroet.

Raini was een paar daagjes naar haar moeder en kwam vrijdag terug, ze hielp mee met het opruimen en poetsen van hun huis want over twee weekjes is het zover, dan gaan Kelly en Misty trouwen. Raini heeft een vergunning om dat te doen en nadien moeten de documenten door een notaris worden getekend, stempel erop en het is rechtsgeldig, zo gemakkelijk kan dat hier.

Aangezien Kelly niet hoefde te werken dit weekend ging ik gisteren. Brood gehaald voor hen bij de kerk met allerlei lekker gebak, toen kipjes bij de Walmart, gebraden op grootmoeder's wijze, verse mais gehaald – multicolor, die is het zoetste – en aardappels, chocolade ijs met stukjes chocola en pindakaas en natuurlijk mocht de slagroom niet ontbreken.
Het was vrij warm op de weg naar Georgia maar gisteravond was het geweldig lekker buiten, een koel briesje, een joint, paar flesjes bier en wat sterkers en het was perfect, ik had zelfs geen kater vanmorgen. Kelly en ik bleven op tot 1 uur, heel veel praten over en met Martin antwoorden op vragen. Ik voel me zo ontzettend op mijn gemak bij haar, zij hield van dezelfde man als ik, was ook met hem getrouwd, kende hem al zo lang, sinds hij 14 was en met haar kan ik zo fijn over hem praten, ze snapt precies wat ik bedoel.

Ik ben net terug van Georgia en ben erover aan het denken om Raini en Ian mee uit eten te nemen. Ik heb Kelly en Misty hun huwelijkskado al gegeven, zij hebben mij gevraagd een gedicht te schrijven dat Hazel, Misty's oudste kan voordragen gedurende de plechtigheid. Het wordt een heel speciaal feest, heel informeel met karaoke, een barbecue en ik blijf slapen dat weekend, heb ook de maandag vrij, Memorial Day.

Morgen weer werken, eens kijken of Kim er is, ze heeft afgelopen donderdag het gezwelletje op haar neus waarover ik bleef zeuren dat ze naar een dokter moest, laten verwijderen. Het was onderhuids groter dan ze dachten, ze heeft 26 uitwendige en 5 inwendige hechtingen, ze hebben ook een stuk van haar wang verwijderd, natuurlijk alles erg opgezwollen nu maar dat gaat wel weg.

Vier mensen in mijn team hebben gebruik gemaakt van de vrijwillige ontslag regeling met bonus, Jocquelyn, Chanice, Keith en Opal en behalve Keith die nog tot 20 mei werkt, is iedereen al weg, gebruik makend van vakantie dagen. Ineens is ons team dadelijk als ook Kim weg is nog maar 9 mensen groot, het wordt sil om me heen.

Dinsdag om kwart over 9 heb ik een afspraak met de lever specialist, ik maak me niet bezorgd erover, we zullen zien wat hij vindt, of niet.

Ik wens jullie een geweldige week en tot volgende week zondag, dan wordt mijn verhaald....vervolgd

Mariet xx





nog twee maanden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten