zondag 6 maart 2016

Eerbetoon

De hemel is een beetje voller
de aarde leger zonder een man
die met zijn inzicht en persoonlijkheid
ons allemaal iets leren kan

Hij was geliefd door jong en oud
de rots, het middelpunt
voor zijn familie en vrienden
alles wat je je bedenken kunt

zijn glimlach en zijn humor
het twinkelen van zijn ogen
maar ook dat immense grote hart
vol liefde en mededogen

hij is niet meer
hij ging van ons heen
maar zijn herinnering blijft
Ricky, je bent voor altijd in ons hart
zelfs zonder jou zijn wij nooit alleen




Goeiemorgen lieve mensen,

Een hele fijne man ging deze week van ons heen, John Mara maar iedereen inclusief zijn kinderen, klein en achterkleinkinderen en ja hoor een achter achter kleinkind, ze is bijna 3 noemde hem Ricky net als ik.
Hij was Martin's eerste schoonvader, daddy van Kelly, opa van Ian, Raini en Darian en overgrootvader van Ravyn en Josh die hem ook gewoon Ricky noemden. Hij werd 87 jaar, was erg ziek in de laatste weken, zijn hart werd gebroken in december toen zijn vrouw, onze meemaw overleed en dat gebroken hart ondermijnde zijn lichaam tot hij eindelijk deze week weer met haar vereinigd werd.

Hij was gastvrij zoals ik zelden heb gezien, iedereen was welkom in zijn huis, hij hielp altijd waar het nodig was, hij maakte dat ik me meteen opgenomen voelde in zijn open huis, bij familie etentjes met feestdagen, natuurlijk horen Martin en jij erbij, we zijn familie maar ook gewoon met bezoekjes. Hij was dol op koffie, ik bracht hem die mee uit Nederland. Hij zei : I just made fresh coffee Mariet, would you like some. Als ik hem foto's liet zien van mijn kleindochters straalde zijn hele gezicht en zei hij, oh my. En nu, Ian woont in zijn huis, ik weet niet wat er met dat huis gaat gebeuren dus we zullen zien.

Vorig weekend had ik Ravyn hier, ze was ziek, buikgriep en ik heb haar verwend met lekker eten, een warme kruik op haar buik en warme chocolade melk. Ik moest maandagmorgen werken maar na een uurtje merkte ik het al, ook ik had de buikgriep dus vlug naar huis en onder de wol. Een dagje vasten doet niemand kwaad trouwens en het hielp wel, donsdag was ik nog slapjes maar kon toch weer gaan werken.

Woensdag had ik de test voor de baan waarvoor ik solliciteerde, het was in een volwassenen centrum in Orange Park, 101 vragen over vanalles, mijn inzichten, hoe mensen over me denken en wat sommen die vrij gemakkelijk waren, Ik had 90 minuten voor de test maar was met een half uurtje klaar en kreeg meteen de uitslag, geslaagd met over all 5 sterren voor alles, het hoogste resultaat, yippie.
Daar ik twee uurtjes vrij had genomen om zeker te zijn dat ik in niet in tijdsdrag zou komen, de test begon om 10.30 uur en ik moest om 12 uur beginnen, had ik tijd genoeg dus ging ik eerst eventjes naar Darian, ze is verhuisd en woont niet ver van het center. Ze zijn van een 1 kamerappartement verhuisd naar een mooi huis met 3 slaapkamers samen met de moeder van Josh. In een hele nette buurt, grote tuin, wat een zegen is voor baby Josh want nu kan hij de hele dag buiten spelen maar ook een mooi zwembad, dat wordt nog wat deze zomer maar ook een beetje akelig want er is geen hek omheen of zo, daar wordt nog aan gewerkt.

Ik bleef een uurtje en ging toen lekker lunchen bij Longhorns en was ruimschoots optijd op mijn werk met nog left overs voor 's avonds.

Nadat ze vrijdag hoorde dat haar opa overleden was ging Raini Ravyn ophalen en is ze samen met haar naar Georgia gereden naar haar moeder. Ze zijn net terug en we hebben een gesprek gehad over Ian, het blijkt nu dat niemand het huis van Ricky wil, er rust nog een pittige hypotheek op dus ze laten het terug gaan naar de bank. Dat betekent dat in een paar weken het wordt leeggeruimd en iedereen die er nu in woont inclusief Ian moet verhuizen. Raini vroeg of hij hier bij ons kan wonen en ik heb ja gezegd. Dat betekent wel dat ik mijn knusse kamertje moet opgeven, hij kan wel op de bank voor een paar nachten maar niet permanent. Ik kan de computer in de slaapkamer zetten met een beetje geschuif maar ik heb natuurlijk een heleboel hobby spullen en die zullen in de eetkamer moeten en sommige dingen in de garage wat betekent dat ik ook de garage moet opruimen. Een probleem waar Ian mee zit en wat hij zal moeten opgeven is Lori, zijn hond. Ze blaft heel veel en bijt en ik wil haar niet in huis dus hij zal een beslissing moeten maken in de komende weken, iemand die haar wil nemen of het asiel.

We zullen er later deze middag samen over praten, Raini gaat hem halen en we eten vanavond samen.

Ik heb morgen ook nog vrij en hoef niet te werken tot dinsdag 12 uur, morgenvroeg heb ik een afspraak, mijn eerste, met de nieuwe tandarts over mijn gebitsplannen. Daar ik voor de test geslaagd ben zou ik nu een uitnodiging voor een interview moeten krijgen, ik heb nog niks gehoord dus ik kan nog geen echte plannen maken voor de komende tijd. Mocht ik deze baan krijgen – en dat zou geweldig zijn, dubbel per uur wat ik nu verdien – dan heb ik eerst 8 – 10 weken training en daarvan mag ik niks missen dus dat betekent dat ik mijn cardioloog zou moeten afzeggen en ook de plannen voor nieuwe tandjes moet verschuiven dus het kan zomaar zijn dat ik toch dadelijk op de foto's van de bruiloft van Frank en Aline niet volop glimlachen kan. Maar die baan betekent ook dat ik langer hier kan blijven, de geruchten worden steeds sterker dat mijn departement binnenkort sluit, iedereen is panisch en op zoek naar een andere baan en dat bevordert niet de sfeer.

Vrijdag had ik late dienst, tot 21.00 uur maar om acht uur had ik het helemaal gehad en ging naar huis, doodmoe, al het denken laat me niet met rust.

Gistermorgen eerst een lading brood en broodjes gehaald bij de kerk zoals ik eens in de zes weken doe, mijn diertjes hebben weer even voldoende en ik heb zelf ook lekker artisan brood nu.

Daarna zijn Susan en ik gaan yardsalen en ja hoor, weer twee zoetwater parelkettingen voor een dollar per stuk, ik heb al een aardige verzameling nu, Ik kwam er van de week ook achter dat een lange parelketting die ik kocht met allemaal pastelkleurtjes, paars en rose, echt is, het zijn Hanora parels en ik kocht ze voor een dollar, ze zijn een paar honderd dollars waard. Ook scoorde ik vier hele mooie pastel bloemen tshirts van een heel aangenaam materiaal. Laat de zomer maar komen. Een electrisch heggeschaar voor 2 dollars, beetje verroest maar werkt wel was de laatste aankoop voor de morgen.

Na al het geren heb ik mijn werk kleren, korte broek en top, aangetrokken en ben de tuin ingedoken. Eerst begonnen met het maaien van het onkruid, kleefkruid is het ergste want het.....plakt.
De citroen boom met nog een citroen aan pronkt nu in een grote bak, ook ben ik begonnen aan mijn mini landschapje in de zinken teil die ik vorig jaar van Hubert kocht. Daarna weer een ronde maaien toen de maaier weer een beetje was afgekoeld, als hij hot is krijg ik hem niet meer gestart. Voor in de tuin is nu ook het meeste onkruid eruit en nadat ik een lekker hete douche had genomen om al het vuil en zweet af te spoelen ben ik naar Golden Corral gereden voor een lekker etentje , hun buffet in de weekend serveert prime rib en het smelt in je mond. Daarna nog even tv en naar bed.

De achterburen zijn overnacht verhuisd de vorige week en nu wonen er alweer andere mensen in, met een grote deense dog en een teckel. De patio achterom is leeg en wat bleef was een miauwende kat die ook achtergelaten werd. Het een een tijgerkat, ik noemde haar Tiger Lilly maar bij nader inzien heb ik haar moeten omdopen, nu is zijn (ik kon dichtbij genoeg komen om te zien dat het een jongetje is) naam Billy Bob.

Hij komt twee keer per dag eten en ik kan al dicht genoeg bij hem komen om hem te aaien en heb gisteren meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn halsband af te knippen, het bandje met een belletje was helemaal gerafeld en veel te strak om zijn nekje.

De katten is ook een van de redenen dat ik absoluut geen hond in huis wil.

Het was me weer een weekje, we gaan gewoon verder.
Op 8 maart is Frans Steeghs jarig, maak er een geweldige dag van, samen met Mieke en de kids

Iederren een fijne week gewenst en tot volgende zondag

Liefs...Mariet xx





Geen opmerkingen:

Een reactie posten