zondag 20 maart 2016

Als de dagen gaan lengen

my sweetheart turns to leave
and slowly walks away
I try to leave myself
but my heart tells me to stay
I watch her from a distance
as she boards her plane to go
she's taking my heart with her
and i wonder if she knows
I love her more than words can say
and i'll take her as my wife
the plane takes off and then she's gone
as the tears blur my sight
alone again, that too shall end
when she comes back to me
she'll be my wife, my lover too
and my only best friend

goeiemorgen allemaal

Vandaag begin ik met een gedicht dat ik gisteren in alweer een notitieblok vond met opruimen. Martin schreef het in oktober 2006 (het hoeft niet gedateerd te zijn voor mij om te weten wanneer) nadat ik na twee weekjes Jax weer naar huis ging, het begin van onze relatie in die twee weken en de belofte van een toekomst samen. Hij had tranen in zijn ogen toen we afscheid namen en voelde zich, toen ik weg was heel alleen, onzeker of ik terug zou komen maar met heel veel hoop in zijn hart, ik kan dat tussen de regels doorlezen. Ik ben heel erg blij met deze onverwachte kadootjes van hem en het toont me eens te meer hoe het het allemaal waard was.

Dat opruimen begon het vorige weekend toen Ian eerst zondag, daarna dinsdag en uiteindelijk woensdag introk met alles wat hij bezat inclusief Lori, zijn hond en een grote kooi voor haar. Ik had al een hoop verplaatst en uiteindelijk vrijdag avond stond de desk met mijn pc ook in mijn slaapkamer en was er voldoende plaats in het kleine kamertje voor een bed – ja we hebben er eentje en het kostte me geen cent – en plaats voor de kooi. Lori herkent mij weer, ze heeft vanmorgen geen een keer geblaft als ik koffie ging maken in de keuken en ze is braaf en wil de hele tijd geknuffeld worden. Alleen toen Susan gisteren hier kwam was het even grommen en blaffen maar dat gaat ook wel voorbij. De katten ignoreren haar en zij is meer nieuwsgierig wat ze toch allemaal uitspoken buiten, ze komen alleen maar binnen om te eten en als ze er niet zijn moet ik hun voer op het aanrecht zetten want anders schrokt Lori het binnen een minuut naar binnen, altijd hongerig die hond !!

Dit was een hele lange week voor mij, deels door heel veel uren aan de phone om mijn productie uren te maken voor de bonus en ik ben goed op weg, deels ook omdat er twee dagen waren met terugkijken, eerst dinsdag een jaar geleden dat we de memorial deden en woensdag onze trouwdag. Ik heb gewoon gewerkt, afleiding is goed en het heeft weinig zin om hier in huis te zitten, word je ook maar depri van (ofschoon ik dat nooit ben). Met Ian in huis is er ook gezelligheid, vell meer dan met Raini want die heeft geen rust en is ook alleen maar thuis om te eten, soms, en te slapen, meestal samen met Sarah, haar nieuwste vriendinnetje.
Op dit moment is Raini met Sarah en Ravyn in Georgia bij Kelly, vanmiddag komen ze allemaal terug en dan gaan we chinezen want Kelly is morgen jarig, ik moet nog wat halen voor haar maar weet nog niet wat precies.

Ik moet toch met Susan gaan shoppen bij Walmart, ik wil een kleine draagbare cd speler kopen, de mijne is stuk en ik vind het fijn om muziek te hebben om in teslapen, piano of spaanse gitaar is perfect.

Gisteren zijn we naar Sam's club geweest en naar Roses, ik had koffie nodig en een fles whiskey, ook heb ik weer lekkere aardbeien meegebracht en bij Roses een mooi hondenkussen voor in de kooi, nu lag ze op een oude deken.

Het heeft de laatste dagen veel geregend wat mijn planten goed heeft gedaan maar ook het onkruid tiert welig in het gazon dus er moet de komende week gemaaid worden, ook een voordeel van Ian hier, hij bood aan om zoveel mogelijk met de tuin te helpen.

Vandaag wordt het huis van Ricky en meemaw verder leeg gemaakt, iedereen schijnt eruit te zijn nu met veel drama, dan zie je hoe hecht, of niet in dit geval familiebanden zijn. Jammer maar er is veel gedoe geweest over wie wat kreeg qua meubels, computer, tv en zo en vooral Kelly was gisteren heel emotioneel toen ze even aankwam om Ian te halen.

Nadat hij terug was hebben we lekker samen gegeten, kip van het spit met boontjes en als toetje bananasplit, zelf gemaakt natuurlijk, het was verrukkelijk.

Deze week was ook St Patricks Day, dat betekende gekleed in het groen en puzzels en raadsels op het werk en, ik won een 10 dollar gift card van Walmart dus daarvoor heb ik me nog een keer zo'n mooi blik met echte Duitse koekjes gekocht, heel veel chocolade en amandelen, ik heb er ook eentje voor Susan gekocht, happy Easter !!!

Vandaag begint officeel de lente zegt men maar mijn lente begin blijft toch 21 maart zoials wij het vroeger op school leerden en dan is ook Nathan jarig in het verre Katwijk en Kelly dus die 54 wordt plus Hanneke, het lentekind uit Panningen. Dinsdag viert Rik in Ubachsberg zijn verjaardag en woensdag Valerie, de jongste van mijn oppaskindjes uit vervlogen tijden. Op 25 maart is Cas jarig, het zoontje van Maud en Rob in Breda.

Ik heb zojuist gezellig via de facebook messenger gekletst met Addy, ze is een oud collega uit Weert en ik vind het zo leuk dat wij contact hielden. Ze woont in Den Bosch maar heeft de bollen de bollen gelaten en is op dit moment een drie maandse reis door Amerika aan het maken, is nu in California. Het is een muziekreis en ik zie elke dag de mooiste foto's. Ze is een echte wereldburger, heeft vorig jaar maanden gereist, Mallorca was een thuishaven voor weken en weken. Ik bewonder haar reislust die zo herkenbaar is en haar spirit, zo jong van geest en ze maakt prachtige foto's, echt kunst !!!

Nou, ik ga maar weer eens naar mijn wasmachine, ben Ian's dekens aan het wassen, de eerste twee hangen al buiten in de wind te wapperen, geen regen meer vandaag naar het schijnt en dan morgen heb ik ook vrij en is mijn was aan de beurt.

Fijne zondag en leef, geniet en heb lief, het leven kan zo kort maar ook intens zijn

Mariet xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten