zondag 21 februari 2016

De natuur ontwaakt uit haar korte winterslaap

Lente
een symphonie van vogelgezang
en ik
ik word hier helemaal vrolijk van
ze vliegen met takjes
het is tijd voor een nieuw nest
zo druk in de weer
en later, later volgt de rest
ik volg met bedrag
het vogel gedoe
kom musje, kom meesje
tijd voor een hapje, een korstje brood
want anders
ben je dadelijk veel te moe

Goeiemorgen lieve mensen

Wat een verschil met de vorige week, toen was het ook fijn weer maar ineens hebben de vogeltjes in mijn tuin de lentekriebels. Het is een drukte van belang, takjes, mos, veertjes, alles wordt aangesleept en ieder zingt het hoogste lied, de natuur creeert een symphonie van de mooiste vogelgeluiden, je zou het zo op een cd branden. Af en toe stoppen ze om een hapje te eten van het brood in de holte van de boom of de zaadjes in de feeder

Vandaag is het dan ook een bijzonder dag want mijn liefste vriendinnetje, sinds mijn hele leven al, is jarig. Marianne, ik hoop dat het een geweldige dag voor je is, ik wil later even proberen je te bellen. Ik heb komende week maar liefst 4 late diensten doordat er weer iemand voor een week uit mijn team is teruggetrokken door haar manager en iemand moet tenslotte het werk doen, dat betekent de morgens tot 11 uur vrij dus tijd genoeg !!

Op het werk gonst het weer van de geruchten, we zouden op het einde van het jaar sluiten, er is van alle mensen die gesollicteerd hebben op de baan bij betalingen zover maar een persoon aangenomen – Kim had nog niks gehoord trouwens – er waren 1400 mensen die gesolliciteerd hebben op 38 banen dus kun je nagaan.

Het fijne was wel dat op maandag wij de kans hadden om onze tandarts verzekering op te waarderen naar hetzelfde niveau als de managers hebben, dat betekent dat ik voortaan 10 dollars per maand ga betalen in plaats van 4 maar geen eigen risico en alles tot 2000.00 wordt helemaal vergoed dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij Kim's tandarts voor maandag 7 maart om 10.00 uur en dan gaat de kogel door de kerk en bijn boven tanden en kiezen er allemaal uit. Ik kijk er echt niet naar uit maar het moet er toch van komen op termijn en nu krijg ik tenminste nog veel vergoed, dadelijk als ik mijn baan verlies, verlies ik automatisch ook mijn verzekering, een slimme meid, alweer, kijkt vooruit.

Afgelopen zondag middag ben ik met Ravyn een tweetal uurtjes bij Ricky, haar overgrootvader die heel dol op haar is, op bezoek geweest, Hij woont nu voor even in een heel mooi huis bij zijn dochters. Het was dolle pret en hij genoot er erg van.
De timing was perfect want dinsdag werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, longontsteking en mrsa, een zeer gevaarlijke ontsteking omdat antibiotica er vaak niet bij werkt, ook had hij afib, onregelmatige hartslag. Ricky is nog steeds in het ziekenhuis, ik hoop dat hij weer snel naar huis mag.

Afgelopen dinsdag was Star, de vriendin van Raini jarig en ze zouden naar Daytona gaan voor een verjaardagsetentje met familie en vrienden maar voor ze konden vertrekken kregen die twee een geweldige ruzie met gevolg dat Star haar boeltje pakte en een vriendin belde om haar op te halen dus het is nu uit !! Ik kan helemaal niet zeggen dat ik het erg vind behalve dan voor Raini natuurlijk want die heeft veel verdriet hiervan. Ze is amper thuis geweest anders dan om te slapen maar ik vind de rust in huis heerlijk en ik hoop dat Star wegblijft, ik was het konstante geruzie en alle rommel behoorlijk zat.

Vrijdag middag heb ik lekker vrijgenomen en ben naar de film gegaan, Deadpool, ik heb genoten, het is heel erg komisch en daarna heb ik een spinazie pizzaatje in de oven gebakken.

Gistermorgen was ik vroeg op, om zeven uur, klaarwakker en na een tijdje met Mariska te hebben gekletst gingen Susan en ik garage salen. Ik kwam thuis met een nieuwe spijkerbroek voor 2 dollar, een Aeropostale knalroze bodywarmer, ook voor 2 dollar, het mag weer koud worden van mij en al wat winterkleren zoals een jas en een trui voor Ravyn voor volgend jaar.
Ook een mooie gietijzeren planten standaard ging mee naar huis voor een prikje. Alles in de was en het is nu aan het wachten voor mij om alles op te vouwen en weg te hangen.

Gisteravond weer gezellig vroeg in bed met een film en een drankje, het leven is eenvoudig maar goed.

Ik heb net een uurtje met Marjo en Mariska doorgebracht met de camera en de microfoon en zo dadelijk ga ik met Susan shoppen, zij doet haar wekelijkse boodschappen op zondagmiddag en ik ga gewoon mee voor de gezelligheid. Morgen heb ik ook vrij en wil ik tante Virgina gaan opzoeken, ze houdt net als ik van planten en ik wil haar een mooie orchidee meenemen als ik er eentje kan vinden voor een redelijke prijs.

Op 23 februari is Mieke jarig, heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst, hetzelfde geldt op 24 maart voor Piet Manders, veel plezier samen met Rita, de jongens en jullie soezige hondje !!!

Ik ga ook eindelijk een tattoo laten zetten voor Martin, ik heb een idee maar een oud collega gaat een ontwerp maken en dan laat ik die in de komede weken op mijn linkerschouder zetten.

Ik wens jullie een fijne week, mooi weer en prachtig vogelgezang, zonnestraaltje en lente kriebels

Liefs...Mariet xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten