zondag 22 november 2015

Zwart als roet....

ik mis de wind
die door de bomen waait
de november storm
die alle bladeren verwaait
ik mis de maan
die over de schoorsteen staat
en ook ook het zingen
dat nooit, nee nooit verzaakt
ik mis de schoentjes
netjes op een rij
's avond gevuld met peen en brood
en 's morgens met een lekkernij
het heerlijk avondje
dat kennen ze hier niet
ze snappen niks van de Sint
en zeker niets van Zwarte Piet
maar in mijn hart
verlang ik een beetje naar die oude tijd
en zing zachtjes voor mezelf
Sinterklaas Kapoentje
die toch ook een klein beetje
mijn hart verblijdt

Goeiemorgen...

En alweer is het zondag, die week ging zo snel voorbij, misschien is het allemaal wat sneller om deze tijd van het jaar. Mijn hart is gevuld met weemoed, de donkere dagen komen eraan, het is nu 7.45 in de morgen en het is nog steeds een beetje donker buiten, grijze regenwolken in de lucht, misschien later de zon ?

Over twee weken ben ik jarig, 5 december valt dit jaar op een zaterdag en ik heb vrij, het zal een hele rustige verjaardag worden denk, zonder mijn lief, zonder mijn familie en het kan maar zo zijn dat ik gewoon een dagje verdwijn, ik weet het nog niet, laat alles wel op me afkomen.

Ik had deze afgelopen week twee maal twee uurtjes eerder vrijgenomen, dinsdag en woensdag want het was lekker weertje en het gedeelte van mijn voortuin waar ik in aan het werken ben is bijna grasvrij. De aarde is rijk, donker en de planten doen het zeker goed daar. Het resultaat wel, aangevallen door mieren ondaks mijn handschoenen heb ik zo'n 35 mierenbeten over beide handen en polsen, die kleine beestjes kruipen overal in en tussen maar ik heb poeder gestrooid (organisch dus niet gevaarlijk voor de vogeltjes) en ik hoop het karwei vanavond af te maken als het niet gaat regenen.

Donderdag hadden we de viering op het werk van het 15 jarig jubileum van mijn manager, ze trakteerde op chinees en het was verrukkelijk. Altijd weer gezellig, dat samen eten vooral als er een extra uurtje aan je lunch geplakt wordt.

Ik had van de week een allerakeligste klant aan de telefoon die schreeude en me vertelde wat ik kon doen bij hem, Sonia, een van de managers nam het gesprek over en ook zij werd royaal uitgescholden voor vanalles, ze gooide op een moment de hoorn erop, de klant belde gelijk terug en vertelde tegen de volgende agent dat hij met twee hele stupid vrouwen gepraat had, wat een zielig figuur !!

Afgelopen week zag ik ook dat er een evenement gehouden gaat worden op 12 december, op een marktplein dicht bij mijn werk. Ze gaan Whoville opbouwen, uit het verhaal van dokter Seuss over de Grinch. Er komen kinderattracties en er werden stands aangeboden voor 30.00, ik krij een stand van 4 bij 4 meter voor dat geld, moet wel zelf de tafel en zo meebrengen dus ik heb me direct opgegeven. Het is op een zaterdag van 16.00 tot middernacht, er komt een wedstrijd wie de mooist versierde kerstboom heeft voor bedrijven en verenigingen. Ik dacht, dat is de ideale plek om mijn mutsen en kerstversieringen te verkopen, ik vond een heel erg leuk patroon voor een sneeuwpop mutsje en ik heb er al zo'n 7 klaar, het haken gaat vlug, ik moest alleen even uitdokteren hoe de wortelneus te maken, de ogen zijn zwarte knopen. Ook ben ik gisteren begonnen met het maken van simpele kerstversieringen en vandaag gaan we daarmee door.
Ik ben gisteren even met Susan gaan yardsalen, vond superleuke haarspeldjes met vlinders en libellen en we stopten bij Sam's Club om een inklapbare tafel te kopen want zoiets heb ik niet, ik leen de hare als ik een yardsale heb, nu ik er zelf een heb, hoef ik dat dus niet meer te doen en hij is ook handig om binnen op te zetten als we een buffet doen of zo.
Ik heb gedacht over een partytent maar als je een redelijke wil hebben ben je als snel 100.00 kwijt en als het niet regent heb ik die niet nodig dus ik kijk wel even wat de weersverwachting is tegen die tijd.
Ik ga misschien nog een kleinere tafel erbij halen of ik leen Susan's, ik ga het mooi aankleden, heb gisteren ook weer zes dr. Seus boeken gekocht, ik had er al een paar van maar nu kan ik ook mijn stand een beetje in de trend aankleden. Ik heb twee grote prikborden die ik kan gebruiken voor de hangers en kerstversieringen en ik heb nog veel leuke ideetjes voor spulletjes te maken, materiaal meer als voldoende.

Als ik meer klaar heb maak ik wel foto's, ik moet uitdokteren wat er met mijn camera aan de hand is, de foto's zijn onscherp, wat ik ook kier maar ik kan niks met de lens scherpstellen, ik heb ergens in dit huis de gebruiksaanwijzing liggen maar ik denk dat google gemakkelijker zal zijn om het probleem op te lossen.

De komende week wordt een leuke, twee late diensten op woensdag en zaterdag, ik heb dinsdag vrij en ga dan de het borstonderzoek en de scan voor mijn botten doen, allebei 's morgens in hetzelfde gebouw, ik probeer al weken een afspraak te maken met de tandarts op diezelfde dag maar ik krijg nooit iemand te pakken daar, moet wel een hele drukke praktijk zijn en hun overflow dienst kan geen afspraken maken, alleen maar laten terugbellen en sinds ik geen telefoon kan beantwoorden op het werk is dat geen optie dus. Het kan dus goed zijn dat ik na afloop van de onderzoeken een bioscoopje pik, ik ben toch in de buurt van de mall.

Donderdag is Thanksgiving, door weer allerlei familie perikelen gaan we niet bij Ricky en Meemaw eten, er wordt niet gekookt, alleen besteld, Ricky heeft het te druk met Meemaw die behoorlijk zwak is, ze heeft een ziekenhuisbed in de woonkamer dus er is ook weinig plaats. Ian is jarig en Kelly komt hem 's morgens opzoeken, ik ga er dan ook naar toen en na afloop gaan Kelly en ik naar Georgia naar haar huis waar Raini dus kookt voor ons, ook Raini's nieuwe vriendin Suzette komt waarschijnlijk mee, ik heb haar nog niet ontmoet, Star blijft thuis. Ik weet nog niet of ik 's nachts in Georgia blijf want normaal doe ik de vrijdag na Thanksgiving wat voor mij een vrije betaalde dag is, mijn Black Friday shopping voor kadootjes voor de kids maar er is ook een Walmart bij Kelly in de buurt, ik kijk wel.

Ik ging gisteren winkelen bij Winn Dixie en ze hadden een actie, als je voor 30 dollars levensmiddelen kocht (en daar be je zo aan) kreeg je voor 5 dollar een kalkoen, elke maat die te vinden was, ik moest wat spulletjes hebben dus de kalkoen ging mee. Onderweg hoorde ik dat Raini al een kalkoen had gekocht voor donderdag – daarom is mijn diepvries tot aan de rand vol – dus ik bij Missie en Chris gestopt (Missie is de oud collega die deze zomer een borst kwijtraakte en ook bijna haar leven ten gevolgen van een spinnenbeet ) en gaf de kalkoen af aan de deur aan een van haar zonen met de gedachte, Happy Thanksgiving, ze waren er erg blij mee !!

Ik ga nog even relaxen voordat de dag begint en dan weer knutselen, doordat dit kamertje zo vol is, is het even reorganiseren maar het ergste is, ik weet dat ik bepaalde dingen heb maar kan niks vinden !!

Fijne week gewenst en tot schrijfs..

Liefs...Mariet xx




Geen opmerkingen:

Een reactie posten