zondag 8 november 2015

Mijmeringen

weer thuiskomen in het donker
en het huis voelt dan extra leeg
geen wonder dat de tranen vloeien
hoe vlug ik ook veeg
de pijn is extra voelbaar
als de winter in aantocht is
met alle familie feestdagen
voel ik dat ik je nog meer mis
ik ga gewoon door,mijn lief
ik eet en slaap en leef
ik glimlach, huil en schater soms
alles herinnert me aan
hoeveel ik om je geef

Goeiemorgen lieve mensen,

En dan is het zomaar 10 maanden geleden dat ik afscheid nam van mijn lief...bijna een jaar en de feestdagen komen eraan. Eerst Thanksgiving op het einde van deze maand, dan onze verjaardag, Kerste en Oud en Nieuw en ik heb geen idee wat ik er mee ga doen. Het enige wat ik zeker weet, er komt een echte boom en ik ga het huis versieren.

Ik zit er nog mee te dubben of ik vrijdag na Thanksgiving ga werken, ik hoef niet maar het is wel extra natuurlijk maar dan, ik werk de zaterdag ook al en ik ben moe.

Maandag ging ik bloedprikken, het was mijn eigen idee en maar goed want donderdag hoorde ik van dokter Leon, mijn cardioloog, dat mijn cholesterol flink hoog was dus tijd om maatregelen te nemen want ik wil natuurlijk niet nog een keer in het ziekenhuis belanden. In 2011 was het Martin die de ambulance belde midden in de nacht wat resulteerde in opname en twee stents, dit keer is er niemand die op me past en kan bellen dus ik ga zorgen dat mijn cholesterol flink omlaag gaat. Ik hou absoluut niet van pillen maar de dokter heeft me andere medicatie voorgeschreven en die ga ik dus zeker nemen, ook geen lekkere worst meer op de boterham, geen kokosolie want het blijkt dat daar je cholesterol van omhoog gaat, geen ijsjes en alleen maar gezonde kost (ofschoon ik dat al deed).

Hij schreef een recept voor 3 maanden dus ik heb het potje voor vanmorgen al klaar staan. Dadelijk een ontbijtje van havermout want dat is goed voor de mens en dan veel water drinken, ook proberen weer wat meer te bewegen ofschoon mijn enkel nog steeds opspeelt en over 6 weken weer bloedprikken. Over 6 maanden, dus in april weer terugkomen.
Dat betekent wel dat ik dus mijn FMLA weer kan gaan bijhouden, heb het formulier al bij de dokter afgegeven en dus kan ik nu af en toe vrij nemen zonder in de problemen te komen op het werk.

Het was me het weekje wel weer, omdat 3 teams in traning gingen voor 12 state (wij zijn normaal 9)waren er dus veel minder mensen beschikbaar en werd verwacht dat het flink druk zou worden, alle meetings en huddles werden geschrapt en ook read time. Maar, het was uitzonderlijk rustig aan de telefoon dus werd alles weer teruggedraaid. Er werd constat Etime aangeboden (vrije tijd onbetaald) en daar heb ik dus vrijdag middag gebruik van gemaakt. Ik moest nog bij de dokter langs, bij de apotheek voor de nieuwe pillen en mijn shingles (gordelroos) shot , ik kreeg een mooie knalrode pleister en ik heb er geen last van, de apotheker weet wat hij doet, hij was ontzettend aardig.

Het weer is nog steeds lekker, zelfs warm met temperaturen deze week rond de dertig graden, we hebben een nacht onweer en flinke plensbuien gehad, mijn plantjes zijn er blij mee. Na het weekend wordt het voor eventjes flink frisser en ebide katten slapen lekker buiten. Pebbie bracht me woensdag avond een rat, ze speelde ermee, net een kleine tijger en donderdag morgen lag die rat dood op de stoep. Ik had alle ramen dichtgemaakt want ik wil niks meer binnen al zijn de kadootjes nog zo goed bedoeld.
Freckles heeft weer last van haar huid dus die geef ik extra goed te eten, zo krijgt ze geregeld tonijn in olie, ik moet straks even mijn voorraadje aanvullen. Ook heb ik geen flesjes sap of kokosnootwater (wat wel heel goed is voor cholesterol) meer maar als ik op tijd naar Rowe's ga, ben ik binnen voordat alle mensen die van de kerk via de winkel naar huis gaan de zaak overspoelen.

Afgelopen week was ik vergeten te vermelden dat er een gedicht van mij in de krant was geplaatst, ze vroegen voor rouwgedichten, kregen ontzettend veel reakties en ik ben dus blij dat er eentje van mij bij de uitverkorenen is.

Vrijdag was mijn manager Lori ook weer terug, ze was een weekje op cruise geweest met haar familie, ik was blij dat ze er weer was, dan is de sfeer in het team ook anders, de meesten gaan gewoon door zoals altijd maar je hebt er altijd wel een paar die denken, als de kat van huis is dus er zijn wat wrijvingen geweest maar dat wordt in de komende week zeker weer even recht gezet.

Zaterdagmorgen op tijd op, de was hing om 8 uur al te wapperen in de zon en wind en om negen uur stond Susan voor de deur om te yardsalen met mij. Na zaterdagen aan een stuk bijna niks was gisteren weer een van die dagen dat het bij elke plaats waar je stopt raak is. De eerste plaats had een heel mooi rek met plastic bakken in pastelkleure, ze vroeg 15.00 maar ik kreeg het voor 12.50 en het staat nu in mijn hobby kamer te pronken, alle bakken vol met knutselspulletjes. De kamer wordt wel wat vol zo dus ik moest even aanpassen.

Ik vond een estate sale, de spullen van moeder en schoonmoeder zaliger gingen echt voor een prikje weg en ik scoorde een mooie houten ladenbak, een prachtige kist met bloemen en hele mooie engelen van bisque porcelein, voor alles bij elkaar maar 6 dollars, ook twee mooie blikjes waren erbij en in een ervan zaten kristallen hangers voor aan een lamp, die gaan mooi in mijn raam in de keuken hangen.

Op de volgende plaats scoorde ik drie beeldjes, dollar per stuk, waarde tussen de 10 and de 35.00 op ebay en zo ging het maar door. Ook vond ik eindelijk een vhs player zodat ik Martin's band videos kan bekijken en eventueel op dvd kan laten overzetten maar ik wil eerst zien wat er op staat.

Gistermiddag nam ik weer eens, na lange tijd, een mini dutje, gewoon in mijn luie stoel en daarna voelde ik me opgeladen dus tijd om te maaien. Eigenlijk hoeft het niet meer want het gras groeit amper maar sommige onkruiden neme dan spointaan over en een soort miniklaver maakt kleine balletjes, zaadjes, die ovral aan plakken, vel, schoene, kleding en katten dus eerst snel de voortuiin, doordat het zo kort was ging dat supersnel, en toen achter maar op een gegeven moment zei de maaier, stop, genoeg geweest en bleef afslaan, tijd om te stoppen.

Na een lekkere douche en een karig maaltje, zalm gebakken in olijfolie, rauwe worteltjes en een zacht gekookt eitje naar Susan waar ik Once upon a time kon kijken van de vorige week, ik miste het toen vanwege Judith's housewarming party. Die was trouwens leuk ofschoon er bijna niemand was, Judith had zelf bitterballen gemaakt die heerlijk waren, ik had curry worst en komkommer meegenomen en er waren gehaktballen.

Vanmorgen werd ik wakker van het gekletter van regen op het dak, het was pas 7 uur dus ik draaide me nog lekker om en werd net voor elven weer wakker. Het is nu droog buiten maar ik zie wel wat ik vandaag doe, misschien eindelijk in de mood voor het maken van het prikbord voor Lori's kleindochter die over een maand of zo verwacht wordt. Het is nog steeds behoorlijk warm binnen en dan is met een lijmpistool werken niet zo aantrekkelijk, we zullen zien

Jullie horen de volgende week weer meer van mij, liefs...Mariet xx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten