zondag 28 juni 2015

Wat heet heet ?

As se al die blieje kinjer sjnuutjes zuus
Rondj gaon oppe karrousel
En in de rups, op en neer
Griepend nao de poe-es aan de bel
Sooker sjtaaf en pop corn
Haopend op unne groete pries
Welke envelop, sjot inne roes
Zelfs al bes se wat aojer en al gries
Kesselse kermis blieft leuk
Met boets autos en gebakke ves
Kinjer dolgedreijd en vol met sjlok
Aojers meistal
Met un laege tes

Goeiemorgen leef luuj

Vanuit een iets minder warm Jacksonville, nog altijd midden dertif maar gelukkig niet meer over de veertig voor nu een groet aan Nederland dat ook zeker langzamerhand aan het opwarmen is, ik hoorde vanmorgen Thijs Zeelen op de radio voorspellen dat jullie komende week ook de mid dertig gaan halen, lekker koel bliijven en voldoende vocht.
Dat zal zeker wel lukken op de kermis in Kessel die dit weekend plaatsvindt. Als kind en ook later als tiener het evenement van het jaar, weliswaar niet zo'n grote kermis maar oergezellig en ook later met de kinderen kwamen Lauri en ik er graag. De ouderwetse carroussel, de rups, Ome Jaap met de enveloppen waar enorme prijzen te winnen waren en natuurlijk altijd als afsluiter, een lekkere gebakken vis op weg naar huis. Natuurlijk bij moeder en pap was er koffie en heerlijke vlaai, voor mij bij die kermis hoort kruisbessen schuim, ik kon die jammer genoeg niet proeven de laatste keer dat ik in Limburg was maar volgend jaar zeker wel.

Het was me toch een drukke week en er is weer vanalles gebeurd dus ga er maar eens goed voor zitten.
Vorige week zondag had ik me toch echt voorgenomen om helemaal niks te doen maar ja..zoals Ravyn soms zegt, I changed my mind !
Bloedje heet en geen zin om de hele middag in mijn slaapkamer films te kijken dus belde ik Susan. Zij was voor haar verjaardag samen met haar vriendin Janice die ook in onze straat woont aan het lunchen bij Olive Garden dus ik vroeg of ze zin had in een film. De bioscoop is tegenover waar zij lunchten en Janice zette haar na de lunch daar af. Ik bracht Raini naar haar werk en ging ook die kant op. Ik had de kaartjes al online besteld en we waren net op tijd voor de hoofdfilm, San Andreas met Wayne – the Rock – Johnson.
Twee uur lang zaten wij met onze 3D brilletjes op (niet meer karton maar echt plastic – op de puntjes van onze stoelen. Wat een amusement was dat, geen moment zonder actie, schitterende effecten en af en toe had ik de neiging om mijn hand uit te steken en wat te grijpen, zo echt was het 3D effect, schitterend.


Na afloop een lekkere vers fruit smoothie want wij beiden hadden geen zin om gedurende de film op te staan om wat te drinken te halen. We liepen nog wat door Orange Park Mall en Susan wees mij het winkeltje waar zij en haar man Gil altijd een herdenkings dingetje halen voor hun huwelijksdag. We liepen naar binnen en daar zag ik het perfecte om Martin's as in te bewaren, zilverkleurig, hartvormig met emaille in ivoorkleur en een paar steentjes. In het midden was er plaats voor een gravering en ik kon daar op wachten. In het midden staat nu, Charles Martin Gaylord, 714 en twee in elkaar verwoven hartjes, heb ik meteen ook het ontwerp voor die tattoo die er zeker binnenkort aan komt.

Maandag had ik vrij en ja hoor, de tv gaf uiteindelijk de geest. Martin had hem al toen ik verhuisde, een heel groot oud beest, ik geloof dat hij hem al tweedehands kocht. Hij was over het weekend al steeds aan en uit aan het gaan, uit zichzelf en nu op maandag kon hij zelfs de kanalen niet meer in de memory houden dus tijd om actie te ondernemen. Ik toog naar Walmart na eerst online te kijken. Ik vond een smart tv in de woonkamer niet nodig dus ging voor een 32 inch flatscreen maar voor een paar tientjes meer had ik 39 inch, past nog steeds op mijn tv kast en na ook een 3 jaar garantie plan erbij gekocht te hebben toog ik huiswaarts met de grote doos, hij paste zowaar in mijn kleine autootje, gewoon de achterbank plat !!

Thuisgekomen was er een probleem, hoe krijg ik de oude van die kast, hij stond op borsthoogte en was loodzwaar en natuurlijk lomp om aan te pakken. Raini zei, nee hoor, daar begin ik niet aan dus ik belde Ian maar die had geen tijd. Ik stond er dus alleen voor, Raini was ondertussen naar het werk. Brainstormen, love it !! Ik reed de houten keukentrolley naar de woonkamer maar die was zo'n 40 cm lager als het schap waar de tv op stond. Vier dikke badhanddoeken verder was het verschil nog 15 cm en met wat schuiven en met behulp van mijn lijf en wat balanceren stond de tv op de trolley. De handdoeken eronderuit was een makkie maar toen hield het op want ik kon hem wel naar buiten rijden maar ervan krijgen op de grond..nooit !!

De nieuwe tv was binnen een aantal minuten op de plank en geinstalleerd. Een mooi beeld en ik kan weer kijken, niet dat ik dat nu veel doe want het is veel te heet in de kamer.

Dinsdag moest er weer gewerkt worden, het is beslist drukker met de telefoontjes, geen tijd om uit te puffen tussendoor maar ik ben mooi groen, nog een paar daagjes en ik weet of ik mijn bonus heb.

Donderdag was ik dan eindelijk aan mijn productie uren voor het kwartaal dus ik vroeg Chip toestemming om in te schrijven voor Etime voor vrijdag als het aangeboden zou worden. Hij vond het ok en dus reageerde ik direct toen de mail kwam, ik weet zeker dat ik een van de eersten was, het gaat op volgorde van binnenkomst. Etime is vrije uren/dag wat goedgekeurd maar maar onbetaald maar wat een luxe, een extra vrije dag.

Donderdag avond had ik met Asha, de vrouw van mijn collega Thomas, afgeproken om wat te gaan ondernemen. Eerst een yardsale waar heel veel bakspullen aangeboden worden, de mooiste vormen voor cakes en zo maar ik vond ze te duur. Ik voind wel een mooie metalen drinkeber met rietje, groen met lieveheersbeestjes voor een kwartje, ook een glazen olijfolie fles en wat glazen voor diezelfde prijs.

Hierna gingen we naar Ace, een soort boerenbond winkel met een hele mooie planten afdelingen, een van de mooiste die ik hier gezien heb. Ze hadden er wonderbaarlijke planten zoals een vleermuis plant, die kon zo weggelopen zijn uit de Little Shop of horrors.


We gingen hier naar toe omdat Asha – haar ouders komen uit Trinidad and Tobago – helemaal weg is van Kaapse viooltjes, een van mijn moeder's favoriete plantjes.
Ace heeft ze in allerlei leuke variaties en als ze uitgebloeid zijn worden ze aangeboden voor een dollar per stuk. Ik heb dus nu drie Kaapse viooltjes in de keuken op mijn vensterbank en ben benieuwd naar de kleuren als ze weer bloeien.
Ik vond het een genot om daar binnen en buiten rond te lopen en alles te bekijken, ze hadden een prachtige collectie orchideeen en ook buiten was alles in de puntjes verzorgd. Ik kocht ook nog een passiflora want de scheutjes van tante Bertha hadden de hitte in de auto van vorige week niet overleefd. Een witte salvia stond buiten te geuren met zwermen van bijen dus die ging ook mee.

Na alles in de auto gezet te hebben gingen we weg naar onze volgende stop, de nieuwe Aldi in Middleburg, net buiten Orange Park. Ik hoopt op veel Duitse spulletejs maar dat viel ietsje tegen. Ze hadden wel de bekende dikke plakken chocolade met rozijnen en noten en zo en ook het bekende koekje met chocolade maar verder was er niet echt veel. De prijzen waren heel goed vooral voor groentes en vlees. Ik kocht een schaal roma tomaten, 8 stuks, voor 69 cent bijvoorbeeld en nam gelijk alles mee om tomatensoep te maken, it's been a while.
Een grote kip ging mee voor 2.60 en nog wat echt Italiaans brood en kaas en toen werd het hoog tijd om alles de koeling in te werken. We reden naar Asha en zetten de spullen in de koelkast, toen samen met haar 15 jarige zoon Ben naar Crystal River waar we ons te goed deden aan lekkere garnalen, vis en frietjes. Na afloop toog ik huiswaarts, moe en met mijn buikje lekker vol, ik hoefde niks meer te eten maar had nog ruim voldoende over voor de lunch van gisteren op mijn werk.

Vandaag komt Thomas de hordeur in de voordeur zetten en ik ga zo dadelijk mijn huis poetsen, niet zo fijn in deze hitte maar de keukenvloer heeft een sopje nodig en ik moet nodig opruimen.

Morgen heb ik ook vrij, Rani is opgeroepen voor jury duty, iets dat verplicht is bij de wet en ze moet om 8 uur al downtown bij het gerechtsgebouw zijn. Ze vroeg mij haar te brengen maar ik heb verteld dat ik dat eigenlijk niet van plan ben, ik heb andere plannen en dat ik haar vanavond wel naar Ricky zal brengen om de auto op te halen. Ze heeft sinds deze week haar rijbewijs tergug, ik heb haar geholpen met de boetes te betalen.

Ik wil morgen richting beaches gaan om Leah op te zoeken, ze is de tante van Raini, de zus van Kelly en heel aardig dus dat wordt ook weer een avontuur.
Het ziet er echter naar uit dat het weer morgen niet zo goed is, 70% kans op regen in de middag dus ik wacht even af wat het weerbericht vanavond en morgen zegt.

Volgende week zaterdag is 4th of july en ik werk, 150% extra is ook niet te versmaden tenslotte.

Het gras is gemaaid,. De schutting nog steeds niet vervangen ondanks de belofte van de huurbaas en Freckles wordt al ronder, ik voel me goed en energiek maar mis mijn lief elke dag meer, moeilijk te geloven dat het bijna een half jaar geleden is, waar is al die tijd gebleven ?

Op 30 juni is Brigit jarig, van harte meid en een dikke knoevel, op 1 juli voert Bert zijn verjaardag, ook voor hem van harte !!

Ik wens jullie een fijne week en voorzichtig met dat hete weer !!

Liefs...Mariet xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten