zondag 14 juni 2015

Waar is hier het zwembad ?

Sjwumles


Ich lierde sjwumme
in dien kabbelende golve
in dae zomer lang geleeje
papa dee mich veur
met erm en bein
en ich keek auch hoe angere ut deeje


de buut kwame veurbiej
eure motor tjoeke tjoek
den moste wae out ut water
de zon branjde
op ut koareveld
wae huurde ejnde gesjnater


nao korte tied
ungeleufelik
sjwom ich zomaar rondj
in ut deepere gedeilte
zonger angst veur dien water
mein veut veulde genne grondj

als ich dich noe zeen
met dien grieze water
en de zon sjittert op diene golvesjlaag
dink ich altied weer aan vreuger
toen ich lierde sjwumme

op dae werme zomerdaag

Goeiemorgen leef luuj,

En dan denk, hoe kan het zo heet zijn maar er kon deze week nog duidelijk een schepje bovenop. De zon brandt en herinnert ons eraan, dit is Florida, subtropisch weet je wel dus ik doe mijn best. We zitten in de midden dertig en gisteren door de hoge luchtvochtigheid was de gevoelstemperatuur maar liefst 39 graden., Ik hou mijn hart vast voor juli en augustus maar we zullen zien.

Buiten zijn is geen pretje maar aangezien Ravyn vrijdagmiddag al bij mij was en de nacht bleef logeren en Susan haar kleindochter Rheannon ook daar heeft – de volgende week zaterdag gaat ze weer terug, ze blijft maar twee weken in plaats van vier – was dit de enige zaterdag dat we samen wat konden doen. Na ons ontbijt – oma ik wil pinda's of ijs maar ze kreeg cornflakes – haalden we de twee dames op en reden rond in de buurt. We vonden een paar yardsalen maar heel veel mensen ruimden al op rond 12.00 omdat het veel en veel te heet was. Ik heb mijn armen en schouders verbrand gewoon met rondlopen en de meeste tijd zaten we in de auto dus het gaat heel snel hier. Ik vond eindelijk een plant waar ik lang op naar op zoek was, de pensilplant, een vetplant, hij is giftig dus voorzichtig. De mevrouw verkocht al haar planten voor 50 cent per stuk omdat ze ging verhuizen naar een condo, een appartement. Ze had een leuke tuin met een mooi terras met zwembad, het huis was ook te koop. Er stond zelfs een klein glazen kastje in een hoek maar geen bomen dus geen schaduw en deze mevrouw had heel duidelijk geen groene vingers, de planten zagen eruit alsof ze niet echt goed behandeld werden, veel verdroogd, niet gesnoeid.

Als ik dan zo'n kneusje zie komt er een gevoel in me op, dat ga ik veranderen./ Ik weet nog jaren geleden nadat onze kat Poekie een aantal weken kwijt was gingen Frank en ik naar het asiel, hij zal 10 jaar zijn geweest. Ik kwam thuis met Tom Tom en Lauri vroeg, was dat de lelijkste en ongezondste kat die je kon vinden ? Na 4 weken kende je hem niet meer terug.

Afgelopen weekend kreeg ik weer zo'n gevoel toen ik Freckles (sproetjes) zag. Hij zat eerst onder mijn auto en later in de achtertuin. Hij is nog jong, waarschijnlijk 8 tot 9 maanden en hout en hout mager, hij is Siamees, lang beige haar en ik dacht, hij is mijn volgende project. Ik begon hem voorzichtig te voeren, kattenbrokjes, vis met veel olie en nu komt hij elke morgen en avond kijken of er iets te knabbelen is. Hij is na een week al heel aanhankelijk en laat zich aaien. Als hij miauwt trekt hij zijn neusje op en het rimpelt net als bij een leeuw. Hij heeft vlekjes rond zijn neus, vandaar de naam. Ook heb ik hem ingewreven met het organisch poeder dat ik in huis gebruikt tegen vlooien en kakkerlakken want doordat zijn vacht heel dun is zie je de vlooien gewoon over hem heen lopen. Arm ding maar ik hoop hem over een paar weken weer op gewicht te hebben. Ik wil hem zeker niet binnen vanwege de vlooien. Onze vlooienplaag in huis is bijna voorbij, ik heb al dagen niks meer gezien dus het poeder helpt en wil dit ook nooit meer meemaken. Nadat we Ushuaia verloren was het even verschrikkelijk, ik had het onder controle toen ik op vakantie ging maar omdat beide dames er niks aan deden kon ik na de vakantie weer bijna opnieuw beginnen.






Vanmiddag dan eindelijk weer eens zwemmen. Bij de appartementen waar Darian en Josh wonen is een zwembad voor de bewoners en dat zwembad is na weken weer open vandaag dus over een uurtje trek ik mijn badpak aan. Mijn huid snakt naar koel water, we halen Ravyn op en dan dolle pret hopelijk, daarna misschien samen eten maar ik heb duidelijk stilte en rust nodig dus waarschijnlijk ga ik na het duikpartijtje weer richting huis en laat het eten over aan de jongere generatie.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de huisbaas, hij was langsgekomen toen ik er niet was en zag dat de hordeur voor kapot was, hij wilde de klusjeman langs sturen om dat te repareren maar ik vertelde hem dat ik een nieuwe heb besteld, ik ben alleen aan het wachten op een telefoontje van Lowe's als ze hem binnen krijgen. Ook ga ik een schuifdeur met hor voor achteren bestellen want het horgordijn heeft zijn beste tijd gehad na een jaar. De huisbaas heeft me wel beloofd om de schutting langs de garage te vervangen want die kan elk moment omvallen, zo gammel als de pest. Ook merkte hij op dat de witte auto – mijn oude Kia – weg moet want de gemeente kan een waarschuwing afgeven voor junk in de tuin. Dat betekent dus dat ik op korte termijn wat moet regelen. Er was iemand die interesse had maar die man heeft niet meer teruggebeld. Ik heb gisteren Donna benaderd of zijn nog steeds interesse heeft voor haar kleinzoon en anders of Raini of de junkyard. Raini is druk bezig om haar rijbewijs terug te krijgen maar dat kan nog weken duren, we zullen zien.


We gaan weer voor een nieuwe werkweek, ik ben weer helemaal groen op het scorebord en ik haal zou gemakkelijk mijn benodigde uren voor de bonus moet halen dus als alles weer goed gaat heb ik in augustus weer een extraatje van 1000.00 in de knip.

Groetjes en een fijne week !! liefs van Mariet



Geen opmerkingen:

Een reactie posten