zondag 7 juni 2015

Zo is geluk heel gewoon

as ich saoves laat
nog effe nao boete laop
en de loch en den haof bekiek
den veul ich mich zoe vredig
den ben ich gewoen ein bietje riek
want waem haet zovuul weelde
plante, bloome, zelfs ut graas
ein hiel klein bietje oerwoud auch
en al höb ich gen roeze of tulpe inne vaas
ich hoof maar de deur oet te laupe
en ut is allemaol hiej
kompleet met vlinder, kolibri, zelfs un sjlang
mien paradieske maakt mich bliej

Goeiemorgen lieve lezers,

Alweer een week voorbij, het gaat zo snel, niet te geloven dat morgen 8 juni, mijn schat al 5 maanden niet meer bij mij is, wel altijd in mijn gedachten en in mijn hart.

Ik probeer mezelf op te rapen, ik had moeilijke dagen in de laatste weken, na die heerlijke weken in Kessel met zoveel warmte en liefde is het maar weer moeilijk wennen aan het leven hier, thuis veel alleen met herinneringen overal waar ik ga of sta maar het heeft geen zin om te zitten kniezen dus ik heb besloten om te genieten van alles wat me gegeven is en wordt, een glimlach doet wonderen al is het maar in de spiegel elke morgen.

Het is heet en wordt nog heter, de komende week gaan we naar 35plus en we hebben de afgelopen week al fikse onweersbuien gehad. Ik was even bij Diana en Edwin van de week na het werk en was getuige van het bakken van heerlijke verse stroopwafels – ze willen dat gaan opzetten in augustus – en kreeg wat pakjes mee naar huis om uit te delen op het werk en ook zelf op te peuzelen natuurlijk. Op de terugweg kreeg ik me toch een wolkbreuk op mijn pad, geen hand voor ogen, bliksem flitsen rond om me heen en heel heel veel water op de weg maakte dat 25 minuten ritje even tot een nachtmerrie.

De dag erna uitdelen op het werk en oh boy was dat een succes, iedereen vond ze overheerlijk. Ook deelde ik nog wat lekkers met Thomas en Asha, peperkoek en bami mix, ze vonden het geweldig.

Het wordt weer drukker op het werk, geen rust meer tussen telefoontjes door en doordat ik nog steeds wat productieve uren – niet dat ik anders niks doe hoor – moet toevogen voor het einde van het kwartaal om in het team te mogen blijven en weer die volle bonus van 1000.00 te willen opstrijken dus meer aan de telefoon. Dat was gisteren ook weer het geval, late dienst dus 12 tot 9 en veel multitasken want in feite deed ik een aantal uren de twee jobs omdat er anders niemand was, good girl was de opmerking van mijn manager Lori !!

Ik had afgelopen zondag met Susan bij Sam's club twee leuke jurkjes gekocht maar toen ik ze thuis paste plakten ze direct aan mijn lijf en dat moet je niet hebben in deze warme streken dus woensdag toen ik vrij had gingen we gewoon terug in de avond, kassabon mee en centjes retour.

Eerder die woensdag, mijn vrije dag besloot ik om eindelijk eens Kathleen op te zoeken. Ze werkte voor een korte tijd bij at&t en trouwde met Dan, mijn oude team mate. Dat duurde niet lang, een jaartje later was de scheiding alweer een feit. Kathleen's man Mardy overleed een paar jaar geleden aan blaaskanker dus zij kan heel goed begrijpen wat ik voel en mis. Ze woont in Hilliard, een piepklein plaatsje – 2200 inwoners – ongeveer 45 minuten rijden ten noordwesten van Jacksonville. Met een klein briefje met het adres, telefoon nummer en wat aanwijzigingen van google ging ik op weg, mijn eerste echte uitstapje naar onbekend gebied alleen maar het ging prima. Ik heb besloten om me op mijn verjaardag een GPS kado te doen, dan kan ik wat vaker op stap en hoef niet te worstelen met papiertjes.
Ze woont langs Highway 1, een leuk huisje op een groot stuk grond met de allermooiste eikenbomen vol varens en Spaans mos en veel wilde bloemen – ik kreeg een zakje zaadjes mee – we gingen lunchen in Hilliard in het enige restaurant daar, garnalen met frietjes en coleslaw, heerlijk en hebben daarna nog zitten te teuren met lekkere koffie. Het was zo goed haar weer te zien en haar warmte en glimlach deden me ontzettend goed. Ze komt mij ook snel opzoeken.

zo ziet Kathleen's tuin er uit

graduation van Ravyn op school

Vandaag zondag is het perfect weer om te badderen dus we gaan zo dadelijk na elf uur – Kim komt haar twee sagopalm boompjes die ik niet meer wil (ik had ze gekregen voor in de tuin van het nieuwe huis) op te halen – gaan Raini en ik de garage doorspitten om ons zwembad te vinden want Ravyn en baby Josh komen met ouders om te eten.

Op 9 juni wordt mijn allerliefste jongste kleindochter Eline 4 jaar en ik wil haar van harte proficiat wensen, een dikke kus van oma Mariet !!

Op 11 juni is Wouter jarig en op 13 juni Frans Hillen, van harte !!!

Tijd om de pyama uit te doen en me voor te bereiden op het bezoek, wat de rest van de dag brengt, we zullen zien

Fijne week en tot ziens...Mariet xxxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten