zondag 15 december 2013

Kruimeltjes


Kruimeltjes van koekjes

 of een broodtrommel, snel geleegd

 op tafel of op je schoot

 met een wip van de vloer geveegd

 

 Kruimeltjes, voor ons mensen

 afval dat er zomaar ineens lag

 maar voor een mus een lekkernij

 en voor mieren voedsel voor een hele dag

 

 Denk niet te licht over kruimeltjes

 al zijn ze nog zo klein

 want soms ben je blij met wat je krijgt

 en het kan beter iets dan helemaal niks zijn !!!

 

Hallo lieve lezers,

 

Wat een sof afgelopen zondag op de markt, ik snap er nog helemaal niks van. Ik was al vroeg op en had mijn kraam opgezegd, ik vond dat het er allemaal heel aantrekkelijk uitzag en had al snel een klant voor een muts. In plaats van het mooie warme weer dat voorspeld was, bleef het grijs en grauw en dat resulteert direct in minder mensen die hun bed uitkomen natuurlijk. Toen ik even een ontbijtje ophaalde bij de eettent, eieren met spek en toast kwam Susan langs en bleef een uurtje. In die tijd mijn tweede klant die een muts voor haar chiuahua kocht en 4 armbanden die gingen dienen als halsbandjes voor haat katten en dat was gelijk het einde van de verkoop. Om 3 uur had ik het helemaal gehad. Mensen stopten wel maar kopen, ho maar terwijl alles super goedkoop geprijsd was. Moeders met kinderen hadden het veel te druk met hun telefoons om en op de kids te letten en ook te luisteren als de meisjes zeiden, mum look how cute. Ik heb nog snel van mijn buurman een prachtige lidcactus vol met witte bloemen gekocht voor Susan voor Kerst en toen de hele handel de auto in en naar huis. Ik moet maar eens kijken of er niks anders is want dit is beslist niet het publiek voor mijn spulletjes.

 

Maandagmiddag had ik vrij en toen ik thuis kwam was er een pakje letterlijk in de brievenbus gepropt, het kwam van Joke en Nico en had lekkers zoals taaibrokken, chocolade letters en gevulde speculaas als inhoud, bedankt weer !!

Deze week geen chemo dus dinsdag echt een vrije dag maar het was meer een nachtmerrie dag. Martin was ontzettend ziek, hij had de hele nacht overgegeven en was in een vreselijk humeur.Niks was goed en dan geeft hij mij het gevoel dat ik dat wel even moet oplossen wat natuurlijk niet altijd kan.Op die momenten loop ik op mijn tenen, voel me ontzettend machteloos en wil alles goed doen maar heb het gevoel dat wat ik ook doe, het precies het verkeerde is. Ik was dan ook heel erg gefrustreerd en moest even afstand nemen. Gelukkig was hij woensdagmorgen weer heel wat beter en snapte goed wat me dwars had gezeten, hij kan heel afdwingend zijn als hij in zo’n bui is.

 

De vorige week op mijn verjaardag had Stephanie de bloemen vergeten en toen ze ze zaterdag mee wilde brengen lieten ze al hun kopjes hangen, gaat hier snel, de bloemen zijn niet zo vers als je in Nederland gewend bent plus het warme weer werkt ook niet mee. Ze vertelde me dat ze nieuwe bloemen wilde kopen maar ik zei, chocolade mag ook hoor !! Ze bracht me dus lekkere tabletten Lindt en een hele zak Lindt truffels mee, ze bleven in de la van mijn bureau, niet mee naar huis en oh wat zijn ze lekker. In de post zat ook een envelop met een kaart van Pauline en Hay met lekkere thee, Wiener Melange en strooigoed, heel erg bedankt !!

 

Het pak dat Marianne gestuurd had was heel erg lang onderweg, van 30 november tot gisteren en het was behoorlijk gehavend maar wel compleet. Er zat een pak jodekoeken in dat wel geexplodeerd leek, allemaal stukken koek en enorm veel kruimels (inspiratie voor mijn gedicht deze week). Ik had al van banketstaaf gedroomd met koffie en raad eens wat er in het pak zat. Ook volop soep, koffie, kaas en allerlei lekkere dingen, heel erg bedankt, we worden verwend.

 

Op het werk hangen twee sterren boven mijn plek, voor R3 en R30, top tien van het centrum voor oktober, daar hoorden twee repen chocolade bij met een wikkel met mijn naam, altijd leuk. Nog even uitleggen, R3 is als een klant niet terugbelt binnen 3 dagen, dat moet onder de 17% zijn, R30 voor 30 dagen, moet onder de 40% zijn. Voor deze maand ben ik nog niet zover maar we hebben nog even.

Van de week had ik een klant uit Texas aan de phone, hij was per ongeluk naar mij door verbonden, ik kon niet helpen maar kon hem wel naar de juiste persoon doorverbinden. Hij zei : voordat je mij doorgeeft, zeg eens iets in het Nederlands tegen mij (hij vroeg al snel waar ik vandaag kwam) dus ik zei in het Nederlands : wat wilt u dat ik zeg, hij was er even helemaal stil van, zei toen, if your husband wants to let you go, let me know, I will send you a ticket for Texas right away. Die Amerikanen en hun fascinatie voor buitenlandse accenten blijft me verbazen.

 

Gisteren moest ik werken, late dienst en was eerst van 8 uur tot kwart over tien bezig om Martins twee recepten gevuld te krijgen, twee verschillende Walgreens en overal moet je wachten. Toen ik eindelijk thuis kwam was er behalve het pakket met de kruimels ook de langverwachte brief van Sociale Security, uw aanvraag voor disability is afgewezen, u bent niet ziek en komt niet in aanmerking voor een uitkering volgens onze regels. Nou ja, zelfs Martin vertelde me dat dit een belediging is. Ik heb gelijk een advokaten kantoor gebeld die gespecialeerd zijn in dit soort dingen. We hebben 60 dagen om tegen het oordeel in beroep te gaan, bijna iedereen wordt de eerste keer afgewezen dus we zijn nog niet klaar. Het advokaten kantoor gaat eerst bekijken of ze zaak aannemen, ik krijg daar vandaag of maandag al een telefoontje over en dan krijgen ze alleen betaald als de zaak gewonnen wordt in de vorm van een percentage van het bedrag dat achteraf wordt uitgekeerd. Dit betekent : we hebben in september aangevraagd dus als we bijvoorbeeld in januari goedgekeurd worden ontvangen we met terugwerkende kracht vanaf september en de advokaat krijgt daar een percentage van dus niet de lopende uitkeringen. Weer, beter iets dan niets en als zijn 25% van 1000 dollars krijgen, krijgen wij nog altijd 750 dollars. Er zijn hier echt grote kantoren die niks anders doen dus waarom  zou ik me druk maken met dingen die anderen zoveel beter kunnen.

 

Terwijl de rest van het land heel erg gebukt gaat onder de sneeuw en ijslast van koning winter is het hier tot nu toe nog redelijk, gisteren en afgelopen nacht de hele nacht regen en een heuse tornado in Palm Coast ten zuiden van ons die behoorlijk schade aanrichtte gisteravond, wij zijn echt op het randje van koud en warm en dat zorgt voor onstabiel weer, vannacht duiken we even in de kou met twee nachten dichtbij nul en dan gaat het weer omhoog. Misschien vanavond dan de gelegenheid om eens de open haard aan te steken, het hout wacht.

 

Dinsdag a.s. zijn wij er weer voor chemo nummer 6, Martin’s verjaardag, hij bereikt de 50, zouden we graag anders ingevuld hebben maar ik ben tenminste vrij en de hele dag bij hem, we zullen zien hoe het gaat en hoe hij zich voelt.

 

Ik ga er weer van tussen, lekker op de bank en een film of zo, Raini heeft weer een hele stapel bootlegs (illegale kopieen) op de kop getickt van films die nu in de bioscoop spelen. Ik wens jullie een fijne week en tot schrijfs…Mariet xxxx

 

 

 

mijn kraampje op de markt
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten