zaterdag 7 december 2013

Kattengejammer


een sprankje hoop

 een zilver randje aan donkere wolken

 even verlicht ademhalen na bijna verdrinken

 even niet meegezogen door woeste kolken

 ik houd je vast mijn lief

 wij hebben nog wat meer tijd gekregen

 geluk is samen, bij elkaar

 jouw ogen zoeken de mijne

 daarna wordt er alleen gezwegen

 

geen woorden kunnen ooit vertellen

 hoe groots is dat moment

 als je hoort - het is nog niet voorbij

 dat je nog niet verloren bent

 

Hallo lieve mensen

 

Allereerst wil ik iedereen bedanken die mijn 60ste verjaardag op 5 december werkelijk onvergetelijk heeft gemaakt. Ik werd, met name op Facebook overweldigd door felicitaties, lieve groetjes, wensen en kaarten. Bijna 150 mensen lieten op de een of andere manier van zich horen en het deed en doet me zo goed. Ook kreeg ik kaarten en een pakje in de post en kadootjes van mijn lieve broers en zus die ik goed zal besteden.

Ik moest die dag werken en op het werk kreeg ik ook veel felicitaties van collega’s, een van de managers zong zelfs happy birthday voor me !

 

Het was een drukke week met veel afspraken. Zondag naar de vlooienmarkt om een kraam te boeken voor morgen – daarom dit verslag eens op zaterdag want ik was vroeg op – om 5 uur al – en morgen moet ik al op tijd naar die kraam om te kijken of ik iets van die spulletjes die ik gemaakt heb kan verkopen. Ik heb een kraam in het overdekte gedeelte, twee grote tafels, is redelijk goedkoop, 18 dollars dus we zullen zien.

Dinsdag morgen naar de kliniek waar martin weer eens een paar uurtjes aan de drip moest na een pauze van drie weken, thuis ging ik eindelijk die keukenvloet te lijf, hij was erg vlekkerig na al het koken voor Thanksgiving maar een sopje en een dweil deed wonderen. Ook besloot ik om een gedeelte van onze computer room om te toveren in een werkplek voor mijn knutselspullen want de woonkamer werd wel erg vol. Ik had nog een lange tafel staan, ooit opgepikt op een yardsale en samen met mijn broodrek, gevonden langs de weg is het resultaat erg leuk. Martin was erg moe na de chemo en we deden dan ook rustig aan. Woensdag was de jaarlijke luncheon op het werk, kalkoen en pullen pork (gebarbecued varkens reepjes vlees met mac and cheese en baked beans werden door at&t verzorgd, ik bakte een pear cobler die helemaal opging. Rond de middag, net voordat we willen beginnen met eten belde Martin, zijn pomp was begonnen te piepen, hij kreeg hem niet aan de gang dus ik belde de kliniek wat te doen. Hij sprak met de technische verpleegster maar resetten lukte niet. Aangezien we de volgende dag toch terugmoesten nam ik geen vrij om eerder te gaan, de kliniek vond dat ok.

Donderdag morgen, mijn verjaardag moesten we al om 8.20 bij de pijnkliniek zijn, de dokter besloot weer om de medicatie te veranderen, de morfine blijft maar omdat de percaset zo moeilijk te krijgen is veranderde hij dat in oxymorphone, ook bekend als Opana is sterker en hij mag er maar drie per dag. De dokter belde een vriend die een apotheekje heeft en we konden ze gelijk ophalen, ook schreef hij voor beiden recepten uit voor de komende week en die zijn voor een maand.

Thuisgekomen waren we precies op tijd voor mum om te arriveren die hem naar de kliniek bracht voor de pomp en ik ging werken. Later die dag begon deze nieuwe pomp ook weer te piepen.

Vrijdag had ik vrij, we moesten om 9 uur bij de oncoloog zijn, halverwege kwamen we erachter dat hij de pomp niet om had dus maar weer terug. De dokter had heel goed nieuws. Martin’s bloedwaarden waren geweldig goed dus hij reageert heel goed op de chemo en de dokter gaf ons weer een sprakje hoop op meer tijd samen. Op 8 januari de volgende afspraak en voor die tijd doen we een scan om te zien wat de tumor en de longplekken doen. Ook werd de pomp weer afgekoppeld. Er bleken meer problemen met andere gebruikers te zijn geweest dus nu gaan ze overleggen met het bedrif wat ze levert.

 

Vrijdag had ik ook eindelijk tijd om naar de Minse Winse uitzending te luisteren van afgelopen zondag. Een mooie Led Zeppelin plaat van Helene en Bert – was zeer verrast door jullie muziek keuze ! – een plaat van Ine en ook eentje van Mieke en Frans, hardstikke bedankt !!!!

 

Gisteren heb ik de vrije dag besteed aan het maken van nog meer spulletjes voor de markt van morgen, muurhangers, broches, teveel om op te noemen en ik ga morgen wat foto’s maken als ik mijn kraam klaar heb. Ik had Susan gevraagd om mee te gaan maar dat betekent dat ze vroeg op moest en daar had ze toch niet zoveel zin in. Ze moet door de week elke morgen om 6 uur op en gebruikt het weekend om uit te slapen en boodschappen te doen, vandaag heeft ze een yardsale dus morgen komt ze iets later om me toch wat gezelschap te houden. Ik leende alvast een opklapstoel van haar gisteravond.

 

Gisteravond zou Raini Ravyn ophalen nadat ze tot 10 uur moest werken en ik bleef op, dat heeft mijn hele nachtrust in de war gebracht – ik word oud J - om middernacht was er nog niemand dus ging ik naar bed, net in slaap begonnen een aantal katten buiten te vechten en om 5 uur was ik klaarwakker. Martin vertelde dat Raini met Ravyn kort na middernacht aankwam, ze waren eerst naar McDonalds wezen eten, ik snap soms niet wat mensen hier denken om nog zo laat met een 4 jarig kind ergens naar toe te gaan maar hey. Natuurlijk slaapt iedereen nog vast nu, ik zal haar later wel zien voor ik ga werken. Ik ga alvast alles klaarzetten, ik werk vandaag van 12 tot 9 en morgenvroeg rond achten ben ik alweer weg.

 

Het weer is ongelofelijk mooi, terwijl de rest van het land zucht onder ijzige kou en winters weer hebben wij in Florida zon, strakke blauwe luchten en het is een aangename 23 C sinds dagen, de komende dagen wordt het wat frisser maar kou krijgen wij nog niet. Martin’s broer David woont in Texas en daar hadden ze sneeuw en ijzel, alle scholen waren gesloten en hij stuurde foto’s waarop je kunt zien dat alles met een dikke laag ijs en sneeuw bedekt is.

 

Tijd voor nog een lekkere kop koffie, ik heb gisteren ook speculaas gebakken, voor de eerste keer met de speculaaskruiden die Ine me in de mail stuurde en het is redelijke goed gelukt. Ik wil Ton Peeters van de Beekstraat alvast een fijne verjaardag wensen op 12 december en sluit af met de wensen dat jullie een fijne pre kerstweek hebben, wij doen ook ons best !!

 

Liefs…Mariet xxxxx
 
een gedeelte van de wasknijpers die ik maakte, ze hebben een magneetstrip op de achterkant
 

mijn nieuwe knutselhoekje

zo zie je maar weer wat improviseren kan opbrengen
 
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten