zondag 28 oktober 2012

Alle heksenbezems uitverkocht


Sjpoeke , sjpoeke in de nach

 Make mich sjuuvere onger mien daeke

 Ze kloppe boete oppe raam

 Weve webbe en vleege sinds waeke

 

De heksenach, dae kump der aan

 Walpurgis, huur ze sjriewe

 De baezems, allemaol oetverkoch

 De loch vol met kraone en miewe

 

 

Unne graafsjtein sjut in de windj

 En un handj graait nao mien sjaon

 De nach veur Allerheilige

 Halloween, trick or treat

 Verkleije, versiere, sjlok oetdeile

 Kortom, unne haop te doon

 

Hallo lieve mensen

 

Vanmorgen weer eens erg vroeg, omdat bij jullie de tijd al is verzet afgelopen nacht kon ik eigenlijk een uurtje langer blijven liggen (normaal 5 uur voor Minse Winse) want wij gaan pas naar de wintertijd over twee weken maar ja, de klok binnenin mijn lijf maalt niet om wat mensen met tijd doen dus ik werd net voor vijven wakker (was gisteravond al om 9 uur in mijn nestje). De twee mokken koffie zijn al weggewerkt dus tijd voor mijn wekelijks verslag.

Ik ben erg onder de indruk van dit verslag de laatste weken, ik kan op de website zien hoeveel mensen het lezen en de laatste twee weken heb ik een indrukwekkende 110 mensen die op de link klikten, bedankt daarvoor !!!

 

Het gedicht is natuurlijk over Halloween op 31 oktober, het versierfeest hier. We zien al weken voortuintjes met spoken, zombies, pompoenen en grafstenen waar spinnenwebben met reusachtige spinnen van boom naar huis naar struik gaan. Ik heb stiekem medelijden met de vogeltjes en insecten die toch slachtoffer worden van de versierlust van de mensen. 31 Oktober, Halloween, trick and treat waar kinderen van deur naar deur gaan voor snoep (niet vergeten dit jaar) en waar volwassenen even uit de band springen (niet dat ze daarvoor veel redenen nodig hebben hier)

 

Halloween komt van All Hallow’s Eve (Allerheiligen), het is van oorsprong Keltisch maar als zoveel van die hoogtijdagen heeft de katholieke kerk het zich eigen gemaakt. Van oorsprong was het afscheid van het oogstseizoen en het begin van een lange donkere winter dus mensen holden bieten uit en plaatsten er kaarsen in (ook bekend in Nederland) maar natuurlijk zijn pompoenen veel gemakkelijker te bewerken. De Jack-o-lantern , soms heel kunstzinnig zie je hier in allerlei vormen, natuurlijk de echte maar ook plastic en keramiek. De candy apple is de traditionele traktatie, een appel op een stokje met caramel bedekt, ontzettend goed voor je tanden…..niet !!!


Halloween op het werk in 2010
 

Ook bij at&t vergeten we Halloween niet, de opperbaas heeft een wedstrijd georganiseerd, zombie day en het centrum met de meeste zombies wint 300 dollars voor de personeelsorganisatie. Er wordt zelfs een schminkploeg opgezet woensdag maar dat hebben ik denk ik niet nodig want het geknoddel met lijm, toiletpapier en schmink ging me de laatste keer goed af dus het resultaat zien je volgende week wel. Jammer genoeg heb ik een paar kilootjes erbij dus mijn lange zwarte jurk die heel toepasselijk was past niet meer, we hebben het geprobeerd maar Martin kreeg gisteren de rits niet dicht en ik krijg die killotjes er voor woensdag beslist niet meer af. Dan maar een andere, ik heb gisteren een zakje spinnenwebben met bewoners meegebracht en een flesje nepbloed.

We moesten gisteren weer naar de ER met Martin, zijn been is een beetje beter maar zijn voet is nog steeds ontzettend pijnlijk en hield hem twee nachten wakker, de dokter kan niet anders doen als er maar weer naar kijken, hem verwijzen naar een specialist en een receptje voor pillen voor een paar dagen uitschrijven. Volgende week kan ik mijn verzekering veranderen en dan zou hij per 1 januari weer verzekerd zijn dus dan kunnen we inderdaad naar die specialist gaan.

 

Op het werk was het ook fotodag, 10 dagen geleden en vrijdag kreeg ik eindelijk het resultaat daarvan, ik was aangenaam verrast over de kwaliteit en over het feit dat ik bijna geen grijze haren zie, die zijn er dus duidelijk wel als ik in de spiegel kijk.


 

Gisteren was dan ook de jaarlijkse grote football dag in Jacksonville, in het Everbaks stadion waar normaal de Jaguars spelen was het nu tijd voor Florida-Georgia. De Florida Gators en de Georgia Bulldogs zijn twee college teams en het is een klassieker elk jaar, ooit bekend als de grootste cocktailparty ter wereld. Al een week van tevoren komen mensen naar Jax met campers en kamperen bij het stadion, barbecue geurtjes en veel drank en muziek (er was gister al een zwaargewonde onder de wedstrijd bij een vechtpartij)en spannend was het zeker. We waren uitgenodigd bij Raini, haar vriendin Star is een Georgia fan en haar zus Darian is een Gator fan dus dat was lachen. Raini had lekker gekookt, nou ja niet echt dinner maar meer snacks, chips met een warme kaasdip met stukjes braadworst, worteltjes en bleekselderij met een dip, gehaktballen in een saus met mosterd en applejam (echt verrukkelijk) en ik had stokbrood met kruidenboter meegebracht. Martin vertelde mij dat dit vergeefse moeite was want Americans don’t consider bread and buuter food baby maar…het brood was binnen een half uurtje al bijna op en iedereen vond het heerlijk.

Het ging gelijk op in de wedstrijd zonder veel punten scoren en halftijd kwam met 7-6 voor Georgia (een touchdown voor de Dawgs zoals ze genoemd worden en twee fieldgoals voor de Gators) en Martin had het wel gezien, hij wilde de Seminoles ook zien spelen dus we zeiden, we zijn later wel weer terug en reden naar Ricky, Ian had even een schouder nodig, de moeder was zijn beste vriend was afgelopen week aan een overdosis overleden en gisteren was de memorial dienst. Dus Martin sprak met zijn zoon en ik keek binnen met Ricky naar de wedstrijd. Ook hier werd niet zolang gebleven en uiteindelijk wonnen de Noles met 48-7 en zagen we thuis de laatste 20 minuten van de Gator-Bulldog wedstrijd, De Georgia mannen wonnen in een zinderende eindstrijd met 17-9 en hielden de Gators af van een gegarandeerde deelname aan de finale voor het nationaal kampioenschap (de Gators waren tot gisteren nog ongeslagen).

 

Vandaag doen we weer even niks, het weer is erg windig, misschien wat regen, dit wordt veroorzaakt door de hurricane Sandy die ons afgelopen nacht op zo’n 400 km oostwaarts passeerde op weg naar New York waar al de noodtoestand is uitgeroepen. Ze denken dat Sandy zich verenigd met een koufront dat in New York state ligt te wachten en dan van een orkaan uitgroeit tot een superstorm en daar dagen kan blijven liggen, veel wind, regen misschien zelfs sneeuw en overstromingen. Sandy zorgde al in het Caribisch gebied voor 49 doden.

 

Het is nog steeds donker buiten, 6.45 am nu en Martin is terug naar bed, korte nachten voor hem met de voet, gelukkig zorgen de pijnstillers voor tijdelijke verlichting. Ik sluit af met een proficiat voor Diny die dinsdag jarig is, van harte !!. Vandaag is Veronique, mijn oudcollega van Office Depot ook jarig. Voor haar en voor iedereen en hele fijne zondag en weer op weg naar een fijne en gezonde nieuwe week.

 

Liefs…Mariet xxxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten