zondag 14 oktober 2012

Klaar voor de springs


De windj reupt

 De windj kermt

 De sjtum is krachtig

 Omhelst mich en wermt

 Mien kaoje botte

 Mien iezig vel

 De windj vertelt

 Soms zach soms hel

 Van verre oorde

 Van wermte en leeg

 

 Van noeit mier allein

 En alle leefde die ich al kreeg

 Van noeit mier eindig

 Neet noe maar altied

 Volg mich zaet de windj

 En doe has genne sjpiet

 

Hallo lieve lezers

 

Vandaag is het veerien oktober en als ik die datum zie dan denk ik aan opa Sjemg van de Brouwer die in 1910 op deze datum werd geboren in Panningen. Hij was voor een hele lange tijd mijn schoonvader totdat hij in 2002 overleed. Hij was een hele bijzondere man, een buitenmens in hart en nieren . Hij nam het familie bedrijf, de brouwerij over en overleefde de oorlog in een werkkamp in Duitsland. Hij was veel in de tuin te vinden of binnen bij de tv, zijn grootste hobby was voetbal kijken, hij was dan ook fervente fan van de Panningse voetbalclub. Sjeng van de Brouwer, al 10 jaar gemist door zijn familie, we denken aan hem vandaag en steken een kaarsje op.

 

Vrijdag was de eerste avond van the Battles in de The Voice of Holland en Janine mocht al gelijk aan treden tegen Natascha, ook uit het team van Nick en Simon. In een boxring, samen een liedje van Nathalie Imbruglia genaamd Torn en het was inderdaad een battle. Het resultaat, een hele boze Natascha die was onaardige woorden richting Janine in de camera uitte en een glorieuze Janine die met de winst ging strijken door het lied en het optreden volledig naar zich toe wist te trekken door durf en zekerheid in de ring. En dan heb je natuurlijk al die zielige mensen die ineens je facebook pagina met onaardige teksten gaan ‘versieren’ en die vinden dat je naar, gemeen en zo bent geweest maar dat is de showbiz wereld, je moet er staan, je moet het verdienen en dan win je terecht, tenslotte is de jury niet zomaar een groepje mensen maar het zijn vakleui die weten wat je nedog hebt om het te maken en daar gaat het tenslotte allemaal om. Nu gaan we uitkijken naar de live shows en hie houdt mijn voorkennis op, dat ze de Battles had gewonnen wist ik ook al lang maar de live shows beginnen in november en zijn wat ze heten, live dus we gaan dan weer flink duimen voor ons meisje.
 
 

 

Gisteren was ik weer vrij en Susan had een yardsale bij haar thuis en ik assisiteerde. Het weer was perfect, lekker zonnetje, 25 graden en om 8 uur waren we al druk bezig met opzetten maar het was mauw wat betreft klandizie. Susan had al voorverkoop gehouden, ze had wat grotere speeltoestellen in haar tuin te koop en haar oude schuurtje (alles van plastic) dus dat werd al op tijd afgehaald. Het was pas na 1 uur dat er wat andere mensen stopten.  Een echtpaar, duidelijk in blijde verwachting van dochter Olivia liet wat wegleggen en ik gaf haar een leuk rose babymutsje met bloemetjes en een vlinder erop, zij raakten aan de praat met Susan met het gevolg, per januari heeft Susan er hoogstwaarschijnlijk weer een baby bij om op op te passen. Daarna verkocht ik zowaar een mutsje en diezelfde mevrouw bracht een gebreid vest, ze vertelde me dat een gat in de mouw zat en of ik dat kon maken maar het was simpeler dan dat, waar de mouw aan elkaar was gezet was los tot de elleboog dus naald en draad, 5 minuutjes en er was niks meer van te zien. Ze vroeg twee keer wat ze me schuldig was en twee keer zei ik, niks en toen drukte ze me een biljet in de hand, ik dacht dat het een dollar was maar het bleek dat het een 5 dollar biljet was dus uiteindelijk had ik daar het meeste mee verdiend.  Een ander vrouwtje komt nog terug voor mutsen voor haar babies en gaat ook haar vrouwenarts die helemaal gek is van gehaat babyspul inlichten, ze vertelde me dat haar dokter een echte yuppy is en vaak in boetiekjes maar liefst 40 tot 50 dollars voor een hadgemaakt mutsje uitgeeft, dat is het soort klanten dat ik nodig heb.

Uiteindelijk om 4 uur werd alles weer ingepakt, ik had niet zoveel meegenomen en ik ging naar huis met een hele grote houten kist die altijd wel van pas komt al is het maar voor een toekomstige verhuizing.

Na afloop snel even koken en het was inderdaad snel, verse garnalen in olijfolie gebakken met wat exotische creool kruiden, een glazen pot sun dried tomato alfredo saus en angel hair pasta (heel erg dunne spaghetti) en toen minuten later konden we smullen, het langste duurt het pellen van de garnaaltjes. Er is nog genoeg over voor een lunch morgen. Na het eten gingen we naar Ricky en Ann want Martin wilde graag de Seminoles wedstrijd zien en weer op zijn hard stoeltje bij de Wings place zitten, nee hoor, daar begonnen we maar niet aan want hij heeft nog steeds veel last van zijn rug, been en voet na afgelopen weekend. Ik nam mijn Senseo mee  want Ricky is dol op koffie en was dan ook helemaal in de wolken, we hebben een uurtje of zo gekeken en toen weer naar huis want er moest nog gekookt worden voor vandaag, we gaan namelijk een dagje uit met Raini en Star. De springs, niet Itchneetucknee wat altijd mijn eerste keus is maar naar  Juniper Springs in Ocala National Forest, het grote natuurgebied in midden Florida en twee uurtjes hiervandaan naar het zuiden. Ik ben er al eens eerder geweest met Martin in 2006, mooie wandelpaden met verrassende hoekjes, foto’s kun je zien op


 

met muziek van mijn schat trouwens.

In plaats van eten kopen hebben we een picknick, Raini heeft potato salad gemaakt en ik heb een lekkere kip gebakken , met komkommersalade en vers Frans brood zou dit een heerlijk maaltje moeten worden en wat is er fijner dan buiten in de natuur eten.

We hebben een smurf in huis, Nikki heeft gisteren Chris hanekam blauw geverfd en ook zijn baardje moest er aan geloven, ik heb het resultaat nog niet gezien maar ik weet zeker dat er foto’s op facebook komen dus die zien jullie de volgende week.

Ik ga mijn spulletjes pakken want we vertrekken over een half uurtje dus de mazzels en tot de volgende keer……liefs…Mariet xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten