zondag 27 mei 2012

Beryl, wat een naam voor wind en regen

Ut liekt noe rustig
de stilte veur de storm
werm en drukkend
maar op de oceaan
kumpt Beryl in vorm

de wolken vol met raege
de windj wakkert al aan
en as se den op ut land aansjtuuft
beeft alles in eur baan

wae, wae zien der klaor veur
es klaor es se maar kens zien
water, kerse, genog blikke in de kas
ich haop det ut allemaol meijvelt, missjien

Hallo lieverds

Het is nu rustig buiten, bijna te rustig, de stilte voor de storm. Gisteren was het buiten de perfecte dag, het begin van het Memorial Day weekend, onze 4 mei zeg maar waneer alle gevallen soldaten worden herdacht. Strakblauwe lucht (nog steeds trouwens), warm, zo’n 34C en een zwoel briesje, ideal om vanalles buiten te doen, strandweer. En er was veel tedoen, jazzfestival , zomerfilm aan het strand en een grote auto, truck en bike show op het parkeerterrein bij de school achter ons waar we even naar toe gingen. Het heeft nog steeds iets, in het zonnetje, allemaal die grote Amerikaanse snelle auto’s zoals Camaro en Chevelle en dan rockmuziek uit de zestiger en zeventiger jaren die uit de luidsprekers schalt, mijn man die mij probeert uit te leggen waar wat in een motor zit want natuurlijk staan bij allemaal die auto’s de motorkap omhoog. Ik knik ijverig en zeg op de juiste momenten yes en oohhh maar ben het een minuut later alweer vergeten om eerlijk te zijn. Een uurtje later in de slaapkamer met de airco aan en een nieuwe film, Mirror mirror, een van de Sneeuwwitje films met Julia Roberts als de boze koningin, heel erg leuk.

Die storm die komt er dus echt aan, Beryl genaamd, op de oceaan, je ziet de krul, wakkert flink aan, op zich heel bijzonder want na Alberto van de afgelopen week de tweede tropical storm voor het seizoen dat op 1 juni begint, nog nooit gebeurd volgens de geleerden.

http://jacksonville.justweather.com/hurricane/#position=0

Voor onze kust is een storm warning uitgegeven, de burgemeester was een paar keer op tv gisteren, er zijn adviezen uitgegeven, de laatste dag van het jazzfestival vandaag is afgelast en de stranden zijn voor de veiligheid gesloten. Gisteren moesten er diverse mensen uit het water gered worden, altijd van die dwazen die denken dat de natuurwetten niet voor hen gelden.
Wij zijn er klaar voor, de tuinstoelen gaan vanmiddag voor dat het geweld begint vanavond het tuinhuisje in, we willen tenslotte niet dat ze door de tuin van de buren vliegen. De koelkast staat gevuld met waterflesjes, voldoende kaarsen, batterijen en de zaklamp binnen handbereik en genoeg blikken in de kast. De verwachtingen zijn dat de stroom uitvalt, heel normal natuurlijk met al die leidingen bovengronds en bomen overal. Dus…..als je me even niet op facebook ziet of zo, niet ongerust maken, we zitten in het hoge gedeelte van Jax dus de verwachte overstromingen zullen beperkt blijven tot een tijdelijk sopnatte tuin en zo.
Gelukkig heb ik dus maandag vrij en hopelijk is dinsdag weer alles normal als ik naar het werk moet, werk van 8 tot 5 en begin dinsdagmorgen met 4 uur cursus over vogels. Nu hoor ik jullie denken, vogels, wat heeft dat te maken met internet.

Onze instructeur Bob gaat met pensioen en is af aan het sluiten met een cursus over psycologie. Het gaat over de DOPE 4 test, DOPE staat door dove, owl, peacock, eagle. Door van  allerlei vragen te beantwoorden vind je wat voor een sort vogel je bent, een duif, uil, pauw of adelaar. Ik blijk een pauw te zijn met duif trekjes. Het schijnt dat in de eerste minuten in een gesprek (dus ook met een klant) je door bepaalde dingen te letten al kunt zeggen wat die persoon is en daarop kun je dan je taktiek aanpassen om die klant te laten voelen gewaardeerd te zijn etc.
Daarna weer terug aan de telefoon, altijd weer even aanpassen na een maand van pret. Het resultaat van mijn maand truckroll approval mag er zijn, het was boven verwachting volgens Joe dus hopelijk in het nieuwe kwartaal dat per 1 juli begint weer snel zo’n maand.

Mandarin, een wijk in het zuiden van Jax wordt ‘geteisterd’ door een beer die door de afval gaat en vooral het gemunt heeft op een tuin, de eigenaar van die tuin is een imker en dat betekent bijenkorven en honing, hij heeft de beer al verschillende keren weg moeten jagen. De Florida beren zijn niet echt gevaarlijk maar dit lijkt een bijzonder groot en zwaar exemplar dus je wilt niet echt zijn pad kruisen.

Rheannon is al een week bij Susan en Gil en het is dolle pret al had ze donderdag nacht een aanval van kroep. Vooral Gracie, haar mini tekkeltje is geweldig, luisterde ze voor geen meter toen zee en week geleden aankwamen, nu luistert ze naar haar naam en kan al simpele bevelen opvolgen als zit en blijf (in het Engels natuurlijk!).

Vrijdag had ik bij Susan de lange tafel opgehaald want ik wilde gisteren een yardsale doen maar toen ik om zeven uur wakker werd stonk het hele huis naar rook en buiten hing een behoorlijk dichte mist. Die rook heeft me in het verleden al behoorlijk ziek gemaakt dus de beslissing was simpel, afgelast. Chris en Emily behoorlijk teleurgesteld want ze hadden hun hoop gevestigd op de sale, om wat dingen van haar te verkopen zodat ze wat extra centjes hadden (jonge mensen hier schijnen altijd tekort aan geld te hebben maar kunnen er niet echt mee omgaan). Ik probeerde nog uit te leggen wat en waarom maar dat was niet echt een success. Ze zijn trouwens op dit moment in Georgia om de honden van haar familie die een weekend weg zijn te voeren, ze vertrokken gistermiddag en komen vanmorgen terug want zij moet werken, daarna gaan ze weer terug naar Georgia dus Martin en ik hebben het rijk alleen, ook wel eens heel lekker.

Afgelopen vrijdag was ik al vroeg op pad, ik moest bloed laten prikken voor mijn doktersafspraak van 7 juni met de cardioloog. Ik was ruim op tijd maar binnen 5 minuten stond ik weer buiten en ik voelde niet eens toen de naald in mijn ader werd geprikt, volop lof voor de dame die de handeling uitvoerde. Ik was dus al een uur te vroeg op mijn werk maar heb lekker buiten gezeten met koffie en brood en daarna binnen mijn reis geboekt.

Ja, het ticket is geboekt en voor een hele redelijke prijs dankzij Carla die mij een voucher voor 250.00 dollars aanbood die zij en haar familie niet meer gebruiken. United kon mij het ticket laten boeken voor de prijs van $ 839.00 voor December. Het oorspronkelijke plan was September maar dat was duurder plus, mijn verjaardag in Kessel, Sinterklaas met de kleindochters en de dag dat het 10 jaar geleden is dat mijn vader overleed doorbrengen met mijn familie, dat was toch heel erg aantrekkelijk. Ik vlieg van Jax naar Newark (NY) en daan naar Brussel op 1 december en kom dus in Brussel aan op 2 december vroeg in de morgen. Frank pikt me hopelijk op daar en dan kan de vakantie beginnen. Ik zal bij Ine logeren en wil zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn moeder, mijn kids en de familie en vrienden dus dat zal wel weer betekenen dat ik een strak schema moet maken en niet alles kan doen wat ik wil maar we zullen zien. Op zaterdag 15 december vlieg ik weer terug via Manchester en Washington waar ik plaatselijk tijd 19.00 uur in Jax aankom, dan zondag om weer wat uitrusten want maandag weer werken.

Nu heb ik geluk dat ik mijn winterjas en zo in Kessel bij Ine heb hangen en ik kan waarschijnlijk wel hier en daar wat winterkleren lenen zoals een dikke trui dus meer plaats in de koffer voor kadootjes voor de meisjes en op de terug weg kaas, koffie en allerlei lekkers voor mijn lief. Nog zo’n zeven maanden in de toekomst maar er is geen pret beter dan voorpret en plannen voor 2 heerlijke weken.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover, de langverwachte finale uitslag van American Idol 2012 met Phillip en Jessica, mijn twee favorieten van dag een. 132 Miljoen stemmen warden uitgebracht en Phillip won, niet de beste zanger want dat was zonder twijfel Jessica, daarover was iedereen het wel eens maar degene met de meeste fans, een hartenbreker. Voor mij was er geen winnaar, geen verliezer, zowel Phillip als Jessica, Joshua, Skylar gaan een geweldige carriere tegemoet denk ik en we zullen zeker nog van hen horen
Op het werk houden we een inzameling voor de hoofdmanager David Pugh, hij heeft alvleesklier kanker en de chemo van de laaste maanden heeft niet het gewenste resultaat, de kanker heeft zich verder in zijn lever genesteld en nu ook zijn ruggegraat aangetast dus dat ziet er niet te goed uit. Zijn vrouw en hij hadden een trip naar Disney gepland voor later dit jaar samen met de kinderen en kleinkinderen maar die is verplaatst naar begin juni nu hij nog redelijk goed is en de mensen in ons gebouw hebben een loterij en inzameling georganiseerd om hem een kadootje te geven, overnachtingen voor de familie in het Disney hotel. Nu zou je denken, die kan dat met zijn salaris toch goed zelf bekostigen maar de medische kosten zijn zelfs met de verzekering enorm, dat is altijd het Trieste, je vecht voor je leven en moet je zoveel zorgen maken hoe je het financieel rondkrijgt, dat zou niet moeten maar ja. Zover heeft de actie bijna tweeduizend dollars opgeleverd en hij weet natuurlijk nog van niks.

Ik wil deze week afsluiten met Anne veel success te wensen voor de laatste examens en Maud te feliciteren met haar komende verjaardag op 30 mei.

We zullen zien wat de storm ons brengt, een fijne week voor jullie

Liefs…Mariet xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten