zondag 4 december 2011

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Nog eine daag en den
krieg ich un ach achter mien vief
alweer un jeurke aojer
ich dink, ich vraog aan de sint un sjpiksjplinter niej lief

want ut aoje wil neet eg mier
hiej un pienke, dao un kwaol
ich waer al meug as ich der aan dink
elke daag utzelfde verhaol

miene ruk dae moet ich sjtrekke
de sjouwers trek ich op
mien bein zien neet veuroet te branje
gries haor bedekt miene kop

miene maag is pieteleutig
mien derm, sjei daar maar euver oet
mien henj waere get langzamer
en ich mot der sjnachts dukker oet

maar ut köpke werkt nog es vanouds
mien hersenpan actief
en ich dink, zoelang det nog werke deut
doon ich ut nog maar met die aojere lief

Hallo lieverds


Mijn gedicht, een beetje humorisch bedoeld dus geen zorgen.


Morgen mijn verjaardag, wat gaat het jaartje alweer snel voorbij. Ik moet werken dus geen visite en zo maar ik weet zeker dat het toch een hele mooie dag wordt.

Vandaag heb ik een kraam op de plaatselijke grote vlooienmarkt. Honderden bezoekers per dag dus ik heb goede hoop om vanalles te verkopen. Ik ben de afgelopen week heel erg ijverig geweest en heb maar liefst 40 hoedjes en mutsen gefabriceerd in allerlei maten en kleuren en het resultaat mag er denk ik wel zijn. Met de 170 sjaals zal het een kleurrijk geheel zijn en ook heb ik nog van allerlei kerst en decoratie spullen. Dadelijk om 7 uur is Susan hier met haar stationcar en ook zij gaat spulletjes verkopen. Een picnicmand met koffie en zo mee en dat belooft een hele gezellige dag te worden. Het weer is goed, na een paar koudere nachten wordt het vandaag zo'n 23 graden. Mijn kraam is onderdak maar aan de zijkanten open en ik ben de afgelopen zondag gaan kijken met Susan en we hebben al kennis gemaakt met de buurvrouw Kay die sieraden verkoopt. Tegenover ons een kraam met nep designtassen, wij staan duidelijk in de iets betere rij.

De afgelopen week stond in het teken van kwaaltjes, Martin heeft nog steeds migraine aanvallen al zijn ze beduidend minder dan de week voordat hij de nieuwe bril kreeg. Twee per dag zijn nu wel het maximum, zijn ogen zijn zich duidelijk nog aan het aanpassen. Ikzelf bleef dinsdag thuis met een soort griepdag, snuffelen en sniffen geblazen maar woensdag was het alweer een heel stuk beter. Donderdag was Andrea's laatste dag op het werk, ze had te horen gekregen dat het wenselijk was dat ze afscheid nam voordat ze werd ontslagen vanwege een flink aantal dagen dat ze gemist had door een fikse longontsteking. Haar FMLA was afgekeurd en daardoor was haat attendance flink aangetast. Als ze zelf ontslag nam kan ze weer over 6 maanden weer soliciteren en is haar werkgeschiedenis geen beletsel om weer aangenomen te worden. Dus hielp ik om haar bureau leeg te halen en haar spulletjes naar haar auto te brengen. Beetje verdrietig, ik zal haar gekwebbel missen maar nu heeft ze tijd om zich op iets anders moois te concentreren, wat dat is kan ik jammer genoeg nog niet verklappen maar dat komt nog wel over een paar weken.


Afgelopen zondag zou ik ook mijn hoedje voor Rheannon aan haar geven maar toen ik me bij Susan meldde was de familie al de avond daarvoor vertrokken, ze komen terug voor Kerst dus het hoedje gaat even de kast in. Wel kon ik Tori even lenen voor een fotoshoot en het resultaat was heel dottig vond ik.


De komende week begint het voorspel voor de kerst, at&t trakteert ons woensdag op gerookte kalkoen en kip, we moeten zelf de bijgerechten verzorgen en we hebben een heel extra uur tussen een en twee op die dag om gezellig samen te eten. Ik maak weer komkommersalade en breng stokbrook en kruidenboter mee want dat was de vorige keer een groot succes. Ook hebben we de briefjes getrokken voor secret santa en ik moet iets meebrengen voor Joshua, hij wil sokken en pennen dus morgen ga ik even stiekem kijken wat voor sokken hij draagt en ook moet ik zijn maat schoenen even bekijken. Hij draagt altijd een pak of zo dus badstof is uit, ik heb nog een spiksplinternieuw pakje pennen dus hopelijk ben ik zo klaar. Lori's dochter heeft zich het afgelopen weekend verhuisd en gaat in 2013 in maart trouwen. Nu is het hier traditie dat de ouders de bruiloft van dochters betalen dus mijn manager weet voorlopig waar ze het allemaal voor doet, met nog een kid die naar college gaat (universiteit, waarschijnlijk in een andere staat) en een tiener die naar highschool gaat valt dat natuurlijk allemaal niet echt mee. Lori's man is in de WAO dus het meeste komt op haar neer.


Chris, onze huisgenoot moest het afgelopen week ook ontgelden, op weg van werk naar huis op zijn gemotoriseerde step werd hij geraakt door een auto die de oprit van McDonalds opreed en hem blijkbaar niet zag. De bestuurder stopte ook niet toen Chris door de lucht vloog en tegen een boom tot stilstand kwam. Met flinke kneuzingen en blauwe plekken en een step die in de kreukels ligt moest hij naat huis lopen en nu is hij even zonder vervoer. Gelukkig kan hij de fiets van Martin lenen als het nodig is. Hij heeft gewoon heel veel geluk gehad, het had veel erger kunnen aflopen.


Morgen is het mijn beurt dus om kaarsjes uit te blazen en dan de dag erna op 6 december is ozze Hay jarig en we wensen hem een hele mooie dag met Miep en de kids !!!

Een kort verslagje vandaag want ik moet de spulletjes klaar gaan zetten voor de vlooienmarkt. De lieve groeten van Mariet xxx

Tori als model

Victoria met een van mijn hoedjes



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten