zondag 25 december 2011

Er is een roos ontsprongen




        
Donkere daag as un intro
Veur de jaorlikse kerst
Witte akkers omzeumd door beum
Dao liek de sjnie ut verst
Leegskes lokken nao binnen
Ut ruukt nao cacao en kook
De taofel gedek met ut fijnste servies
De kersbaom pronkt in de hook
Ich huur in de nach de kerk klokke
Ze nuudigen oet toet un gebedje
Kinjersjtumme zinge hiel zach
Van herders en Bethlehems sjtedje
Ut kiendje in de kribbe
De hendjes oetgestrek nao os alle
Noa sjeupkes en herders en ingelkes zeut
Asof ut zaet, weer opsjtaon nao ut valle
Hoj mood, geleuf, in dichzelf en in mich
kerse verlichte Marias gezich
Ich neurie zach tussen ut ingelehaor en de glinsterende balle

Donkere dagen als een intro
Voor weer de jaarlijkse kerst
Witte akkers omzoomd door bomen
Daar lijkt de sneeuw het verst
Lichtjes lokken je naar binnen
Het ruikt naar cacao en koek
De tafel gedekt met het mooiste servies
De kerstboom pronkt in de hoek
Ik hoor in de nacht de kerkklokken
Ze nodigen uit tot gebeden
Kinderstemmen zingen heel zacht
Van herders en Bethlehem’s stede
Het kindje in de kribbe
De handjes uitgestrekt naar ons allen
Naar schaapjes en herders en engelkens zoet
Alsof het zegt, weer opstaan na het vallen
Houd moed, geloof, in jezelf en in mij
kaarsen verlichten Maria’s gezicht
Ik neurie heel zacht tussen engelenhaar en glinsterende ballen


 

Hallo lieverds

Vandaag wil ik beginnen met iedereen een zalig en gezegend Kerstfeest te wensen met veel gezelligheid met de mensen die je lief zijn. Hopelijk mag dat in Nederland nog want hier is er heel veel commotie over om het woord Christmas te gebruiken. Holidays is de nieuwe trent het schijnt, happy holidays, zelfs de kerstboom maakt plaats voor de holiday tree. Ik had zelfs een klant die me afgelopen week vertelde dat hij hoopte mij niet te beledigen met mij een merry christmas te wensen. Het gaat allemaal onder de noemer political correct !!!

Dit weerhoudt mij niet om een kerstgevoel te hebben en natuurlijk met weemoed terug te denken aan Kerst vroeger met familie bij de boom, het gezellig samenzijn en het zingen van kerstliedjes. Ik heb dan wel geen boom en geen lichtjes maar ik heb twee vlaaischotels op voet op elkaar gezet en in het bos bij at&t wat dennetakken geplukt, die liggen op de onderste schaal met dennenappels en kaarsjes en wat versiering op de bovenste schaal geven toch de sfeer. De meeste huizen in de straat hebben versieringen in hun tuinen en twee huizen verder hebben ze zelfs een verlichting opgezet die zegt happy birthday Jesus.

Het weer is heerlijk, afgelopen week temperaturen tot 25 graden, vandaag is het bewolkt en iets minder warm met kans op regen maar nog steeds weer om lekker buiten te zijn.

Ik heb net een heerlijk uurtje geskyped met mijn kids, Frank was bij Rob dus gezellig allemaal samen, Fenna zei hallo tegen oma Merica en Eline lachte vriendelijk in de kamera. Ik mocht de kerstboom bewonderen en Fenna's sinterklaas kadootjes.

Deze week heb ik kerstvrouw gespeeld bij diverse mensen op het werk, ik had mutsen gemaakt voor Caroline, de guard en voor de meiden van MaryAnne, Olivia en voor Stephanie's Romy en haar pop. Ook liggen de mutsen klaar voor Ian en Darian en voor Susan en Rheannon die kerst komt vieren met haar ouders bij Susan en Gil. Voor Raini is er een mandje met een mok, chocolademelk en een muffin, chocolade natuurlijk. We gaan om twee uur eten bij Raini en ik moet zo dadelijk een chocolade cake bakken en mousse maken voor dessert.

Gisteren mocht ik al om 7 uur naar huis, het was heel rustig op mijn werk en ik liep nog even de Walmart in voordat de winkel, die normaal rond de klok open is binnen en nam een pak echte Duitse speculaas mee want die is echt heerlijk. Vandaag zijn dan ook echt de meeste winkels gewoon dicht, na die kerstgekte even nodig voor de mensen die we werken vind ik.

Afgelopen vrijdag was het weer even stressen voor mijn pillen mee te krijgen bij de apotheek, de dokter had een pil veranderd en dat valt nooit goed, ze hadden ze maar voor een maand maar omdat mijn verzekering alleen maar vergoed per drie maanden moet ik de komende week terug als ze voldoende voorraad hebben, om dat uiteindelijk te horen lieten ze me maar liefst een uur wachten.

Ik heb nu ook ervaring met ongelukjes, ik was woensdag morgen bij de bieb en toen ik naar buiten kwam voor naar mijn werk te gaan moest ik wachten tot mensen die langs mij parkeerden uitstapten. Het duurde een tijdje omdat ze gewoon geen aandacht aan mij besteedden en toen ze een kleine jongen van 5 jaar of zo eerst eruit lieten knalde hij de deur tegen mijn deur, resultaat een schram op mijn portier. Toen ik de moeder erop aansprak verontschuldigde ze zich en liet mij weten dat ze geen geld om dat te betalen. De bestuurder, haar tante begon onaardig te doen, ze had niks gezien, haar dochter stond langs me toen het gebeurde en had dus precies gezien wat er gebeurde maar haar werd direct gezegd, shut up. Ik vertelde de bestuurder wat ik van haar houding vond en toen bond ze wat in maar deed nog steeds moeilijk. Uiteindelijk belde ze toch maar haar verzekering en werd toen verteld dat we moesten wachten op een schade expert, ze merkte ook op dat mijn auto toch ook wel wat andere schrammen had dus het was niet zo erg en dat de jongen nog een kind was. Ik zei dat het niet er toen deed van die andere krassen en dat het kind niet mijn verantwoordelijkheid was maar de hare en toen begon ze te schreeuwen. Uiteindelijk vertelde ik haar dat ik geen tijd had om te wachten tot er iemand kwam van de verzekering en ik ben naar mijn werk gereden, belachelijk allemaal en met de kras viel het achteraf mee, je ziet hem wel maar hij is niet diep en zeker niet de moeite waard om te laat te komen.

Ik houd het vandaag kort, fijne Kerstdagen allemaal en mijn volgend verslag zal al in het nieuwe jaar zijn dus een goeie start van 2012, veel liefs van Mariet xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten