zondag 22 maart 2020

Rollercoaster

Afstand
ja, we zijn eigenwijs
we roeien onszelf, een volk van beterweters
wel uit; nog steeds marcheert het
zonder naasten te ontzien
in gesloten rijen door lanen en parken
kruipt het naar elkaar toe
claimt het vrijheid
hoezo lock down?
zoveel zelfzucht
er wordt slechts twee meter gevraagd
zoveel geleuter over een frisse neus
en kennis in de wind geslagen
als briesje weggewuifd
ja, de een geeft
en de ander krijgt
maakt niet uit als er een geliefde
van een ander sterft
het zal je kind of moeder maar zijn
heb toch ieder leven lief
Jack Jacobs © 2020 Elsloo-Stein, Nederland

Lieve mensen
Vandaag eens niet een gedicht vanmezelf maar van een van Limburgs grote dichters, Jack uit Elsloo die het niet beter had kunnen omschrijven. Hopelijk kunnen hij en ik snel dat kopje koffie samen drinken als dit alles voorbij is en het gaat voorbij...de vraag is hoe lang.
Het was een totaal turbulente gestresste week en ik ben blij dat het voorbij is al waren er zoveel mooie kostbare momenten die ik voor altijd in mijn hart meedraag.
De onzekerheid die me deed uitflippen, ik ben best wel goed onder stress maar deze week groeide het onbehagen, van helemaal de controle kwijt, alleen ervoor staan en zo maar laten we met de leuke dingen beginnen.
Het pakken vorderde gestaag maar op de een of andere manier bleek er steeds meer in te pakken, op dit moment heb ik de laatste doos nog open en ik moet een andere doos opnieuw open maken om nog wat dingen erin te stoppen die ik nog vond.
Morgenvroeg tussen 8 and 10 wordt alles opgehaald en dan is er grote last van mijn schouders.
Dinsdag gingen Myra en ik naar Ocala om tante Bertha, bijna 85, op te zoeken en natuurlijk ook haar dochter Linda die bij haar woont. Tante Bertha, krasse dame die zoveel op haar zus Betty, Martin's moeder, lijkt maar liever is, zachter. Haar tuin heelt, in een stralende zon met bloemen, haar orchideeen boom bloeide, met vlinders en met kolibri's en natuurlijk met Martin's favoriete klimboom. Tijd is altijd te kort maar we moesten ook weer naar huis, twee uurtjes rijden.
Woensdag had ik een afspraak met Gene Odom. Hij en Ronnie van Zant (Lynyrd Skynyrd zanger die in 1977 stierf toen het vliegtuig van de band neerstortte in Mississippi en waarbij 4 anderen omkwamen) waren bevriend sinds de lagere school. Hij was de security man van de band en zat ook in dat vliegtuig. 
Hij heeft zoveel verhalen, over Ronnie, de band en ze groeiden allemaal letterlijk op in deze buurt. We gingen naar de huizen waar hun ouders woonden, naar de plaatsen waar kids rondhingen, vijftiger jaren, waar ze hun eerste song samen deden en waar Gary de spiksplinternieuwe auto tegen een boom crashte, 's morgens gekocht, s' middags was het schroot en Ronnie schreef That smell naar aanleiding van deze botspartij. Mijn vriend Joe, de drummer van VYNL zar achter in de auto toen het gebeurde.
We haalden wat te eten bij de Publix, kip van de grill, mac & cheese want alle restaurants zijn dicht, afhalen wel mogelijk maar we hadden allebei geen zin in fast food.
De kip ging mee naar Green Cove Springs , naar het grondstuk waar hell house ooit opstond, het oefenlokaal van Skynyrd, nu allang afgebroken. Ook Joe's band oefende er, ze bleven allemaal slapen, er werden brilliante songs geschreven zoals Sweet Home Alabama. Er is een houten dock aan de rivier, Peter's Creek waar gevist werd. Toen ik daar stond en de rust voelde dacht ik, ja, hier zou ik ook kunnen schrijven.
Het grondstuk is te koop, voor 349.000 dollars, zoveel vanwege de geschiedenis natuurlijk maar belachelijk, het is niet zo groot, als her water stijgt staat de helft onder water maar ja mensen willen het onderste uit de kan, lees zak met geld !!
Het was een fijne dag met Gene, ik ben blij dat we dit deden en hoop hem in Nederland weer te zien, volgend jaar, hij heeft vrienden in Bergen op Zoom.
En toen weer terug naar de verhuizing.
Ik zag het niet meer zitten, ik hoorde van air Portugal dat ik wel op 4 april naar Boston kon vliegen maar dan een hele dag moest wachten voor mijn vlucht naar Lissabon en het begon te knagen, wat als Portugal de grens dicht gooit of nog erger, Duitsland, ik wil niet zo lang wachten maar ik kan niks zonder eerst andere dingen te regelen.
Ondertussen was natuurlijk mijn etentje bij att afgelast, telefoontjes met Russell leverden niks op, ik kijk wel of ik nog die ID card ga terugbrengen of gewoon op de post gooi.
Het optreden van VYNL afgelast en geen optie om Ricky te zien, we moesten afscheid nemen met een berichtje op messenger, het is wat het is...
Geen bericht over het verschepen, geen bericht van Raini wanneer er verhuisd zou worden, ze was anderhalve dag vrij maar ging liever met de meiden naar het strand dan helpen en vage beloftes, we verhuizen volgende week wel een keer, oh ik heb geen geld voor een verhuistruck, ik kijk wel, nu niet etc.
Op een gegeven moment had ik het gehad, ik belde met Darian en die belde haar moeder. Kelly belde me terug en we zaten allebei te huilen aan de phone. Ik zei, ik kan dit niet alleen en ik moet een datum hebben zodat ik eraan kan werken, niet vage opmerkingen en alles laatste moment, ze wist het lang genoeg.
Even later kreeg ik een mailtje van de shipping company, om te bevestigen dat maandag 23 maart alles klaarstond om opgehaald te worden, ik kan jullie niet uitleggen wat dat met me deed, opluchting boven alles.
Even later weer een belletje van Kelly, ze verhuizen vandaag, ze komen eraan met een truck en trailer van de moeder van Raini's vriendin Caitlin.
Raini heel gestressed, heel erg verbrand van de stranddag en steeds maar roepend, ik kon dit niet voorbereiden ?? Nee als je niks doet, gebeurt er ook niks.
Toen ging het snel, mijn bed werd afgebroken, de kasten waren al leeg, zoveel mogelijk in kratten  en dozen en om 23.00 ging het hele zaakje richting Georgia. 
Er staat nog zoveel in dit huis, het zou vrijdag worden opgehaald, toen zaterdag en nu vandaag. Raini heeft zich ziek gemeld, ze heeft een breakdown, ik hoop dat ze haar baan niet verliest door dit. Ik ben de enige die kalm blijft lijkt het wel behalve dat ene dipje die dag.
Her huis is zo stoffig, de vloeren vies en mijn huurbaas heeft al gezegd dat als het niet schoon is, hij het uit mijn deposit haalt, hij doet maar, ik had er niet op geteld iets terug te krijgen. Ik slaap trouwens op de bank, niet zo erg als ik dacht..
Vtrijdag kwam Kim, ik kookte voor haar, we praatten bij, het was al een lange tijd geleden dat we elkaar troffen.
Gisteren was Kelly jarig en ik reed naar Georgia nadat ik bij de tandarts mijn nieuwe brug kreeg, ik hoef niet meer terug, alles is ok en gelukkig maar want vanaf gisteravond zijn alle tandarts praktijken dicht. Dus net op tijd !!
In Georgia aten we vroeg, Leah was er, Lana en Jimmy en later Marie, Lisa en Joe Mack, het was ouderwets gezellig maar om 7 uur reed ik aan, voor het donker thuis.
Ik wilde Melly al meenemen maar ze vergaten steeds de drager mee te brengen, nu staat hij op de dozen en wie ligt bovenop, Melly, te slapen, mijn lieve poes. Als alles doorgaat en ik nog mag rijden breng ik haar woensdag naar Georgia en neem dan afscheid van mijn zus van andere ouders, ik zal haar zo erg missen.
Vanmiddag is er een afscheidsfeestje bij Darian, bij het zwembad dat open is, het water is warm genoeg na de hele week rond de dertig graden, dus nog een keer zwemmen met de jongens, ik maak zo meteen chicken pot pie.
Julie komt als het goed is vanmorgen de grasmaaier ophalen en de airco voor tante Virginia, ook mijn orchideeen gaan mee.
Nadat morgen alle dozen en de drie kastjes weg zijn ga ik kijken of mijn collegaatje nog de dressoirs wil, ze is ziek thuis met longontsteking, zo niet dan gaan ze aan de straat samen met al het andere spul.
Nadat ik wist dat alles door zou gaan heb ik een tweede ticket geboekt, via Delta/KLM, naar Atlanta en dan naar Amsterdam. Oorspronkelijk voor donderdag 26 maart maar dat is door Delta al omgezet naar vrijdag 27 maart, ik moet drie uur wachten in Atlanta en dan zou ik zaterdag morgen rond 8-15 op Schiphol moeten landen waar Rob me komt halen zonder meiden, geen risico nemen. Ik sprak ze gisteren nog, ze zijn heel enthousiast, Eline kan niet wachten.
Frank en Aline hebben de doop van Lucas in mei afgelast, de kerk blijft dicht dus dit wordt verplaatst naar later dit jaar, veiligheid voor alles.
Er zijn wat mensen ziek, mensen die mij ontzettend dierbaar zijn en ik wens iedereen beterschap en blijf gezond zodat ik jullie heel snel een dikke knuffel kan geven, ik hou van jullie

Liefs, Mariet



2 opmerkingen:

  1. Een paar weken geleden zag ik een opmerking over Dr.Azaka Solution Temple, iemand die vertelde hoe hij haar heeft geholpen in zijn relatie.Ik nam ook contact met hem op omdat ik in mijn relatie met hetzelfde probleem werd geconfronteerd, vandaag kan ik Dr.Azaka Solution moedig aanbevelen. Tempel voor iemand die ook wordt geconfronteerd met het verbreken van zijn of haar relatie om vandaag contact met hem op te nemen voor hulp omdat hij me heeft geholpen mijn relatie weer normaal te maken, hier zijn de contactgegevens: Azakaspelltemple4@gmail.com of whatsapp hem +1(315)316-1521, dank u meneer God zegene u.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe u uw ex-minnaar/partner/vriend/vriendin/vrouw of echtgenoot terug kunt krijgen?

    Het breekt mijn hart om te weten dat mensen zo veel pijn hebben dat ze wanhopig hun liefdesleven terug willen krijgen. Voor iedereen die nu pijn heeft, ik wil dat je je geen zorgen meer maakt, want je ex-minnaar/partner zal bij je terugkomen zodat je je weer heel kunt voelen en dat meen ik echt. Toen mijn vrouw me verliet, was Lord Zakuza de man met wie ik contact opnam die me hielp om mijn vrouw binnen 48 uur terug te krijgen met zijn krachtige spreuk en ik kan nooit de dag vergeten dat ik Lord Zakuza bedoelde, want zijn spreuken verrichten GROTE WONDEREN. Neem nu contact op met Lord Zakuza, want hij is als een God op aarde die je EX-liefhebber binnen 48 uur terug kan krijgen met zijn krachtige spreuk. Via onderstaande gegevens kunt u met hem in contact komen.


    WhatsApp/bel/sms: +1 740 573 9483
    Website via: lordzakuzaspells.com
    E-mail via: Lordzakuza7 @ gmail. com

    BeantwoordenVerwijderen