zondag 11 december 2016

Een zonnestraaltje

Een zonnestraaltje, licht en warm
raakte mijn koude wang
het vond een plekje om te verwarmen
en ik wens dat heel lang
dat plekje mag blijven gloeien
in de donkere dagen
dat warmte en licht
mijn levenspad verlicht
dat is mijn kerstwens voor iedereen en allemaal
dat is het enige wat ik wil vragen

Goeiemorgen lieve mensen

Voor de meesten is het middag, bijna avond, voor sommigen morgen en ze hoeven niet zo lang te wachten deze keer om deze regels te lezen.

Die sommigen zijn Marcel en Kevin die op dit moment van Jax beach genieten, van de dagen waarin herinneringen worden opgehaald en nieuwe worden toegevoegd, bladzijden in het boek van het leven.

Ik mocht deel uit maken van die herinneringen, jaren die kwamen en gingen, herinneringen aan en met Carla die gisteravond zeker bij ons aan tafel zat, genietend van haar man en kind, genietend van hoe wij smulden van prime rib en garnaaltjes en rookworst – ik weet het, vreemd idee voor een voorgerecht in Nederlandse ogen maar lekker hoor – en genietend van onze gesprekken.
Bedankt mannen, ik vond jullie gezelschap hartverwarmend !!!

Een week geleden zat ik bij datzelfde restaurant maar dan met Susan en Todd, een verjaardagskadootje en ook dat etentje was als een zonnestraaltje op mijn wang. Toen was het niet koud, maandag was het maar liefst 30 graden maar dit weekend is het veel minder maar niet minder mooi. De lucht is strakblauw en ik heb na een koude morgen gisteren, net buiten in mijn pyama, zonder badjas, lekker in het zonnetje genoten van koffie en ja, een sigaret, we moeten af en toe zondigen tenslotte anders is er tenslotte ook niks te vergeven.

Freckles genoot van een schoteltje warme melk, haar neusje geneest weer eens goed en Sandy, mijn mooie poes met ja, ook weer blauwe ogen kwam even langs voor een hapje en een aai. Ergens in mijn hart maakt dat de pijn om Charlie's verlies groter en kleiner. Ik mis haar heel erg maar ben dankbaar voor wat ik nog heb. Zoals Ravyn deze week zei, oma, ben blij dat Freckles er nog is. Wat een waarheid en inzicht voor een kind van zeven !!

Ze zit nu in de woonkamer te bleren, Susan heeft haar gisteren een cd speler met karaoke set gegeven en ze heeft me net uigenodigd om in haar band te spelen. Ik hoef alleen maar te zingen !!

Maandag was ik jarig en ik werd totaal weer eens verrast met zo'n 300 posts op facebook, in mijn mail, geweldig gewoon als zoveel mensen de moeite nemen om een berichtje te schrijven met lieve foto's en tekeningen. Op het werk werd ik gefeliciteerd door bijna iedereen die ik tegen kwam, ik had een chocolade en een key lime pie meegenomen en het was gezellig maar toen ik thuiskwam was alleen Ian het niet vergeten, Raini, die zei niks, deed niks, oh well.

De rest van de week was super druk, door een ' oops foutje' van Microsoft konden mensen met Windows 10 ineens niet meer op internet en de telefoons stonden roodgloeiend, mensen konden tenslotte niet zien dat het niet onze fout was maar we vonden de tweede dag een snelle fix.

Ondanks die drukte hadden we woensdag toch ons Kerstmaal met allemaal lekkere spullen van een caterer, vooral de toetjes waren gewoon verukkelijk en de sfeer was ontspannen en gezellig.

Ik kreeg een envelop van Ine en Vijo met een choco letter, nog meer chocola en een marsepeinen varkentje, lieve sis, heel erg bedankt !!

Vrijdag werd er een grote doos bezorgd, het was verstuurd vanuit Belgie maar kwam van Frank en Aline, een mooi frame voor aan mijn muur met foto's van hun bruiloft en bloemetjes, ik vind het ontzettend mooi.

Ook afgelopen week werd eindelijk mijn FMLA goedgekeurd dus ik kan voorlopig weer met een gerust hart ademhalen en vrij nemen als het nodig is, komende week heb ik een afspraak met de cardioloog maar aangezien hij zei dat, als ik me goed voelde ik pas in april hoef terug te komen, ga ik dat morgen dus veranderen waarschijnlijk, ik ben er nog niet helemaal uit. Ik heb woensdag vrij.

Gistermorgen, ondanks de kou want het vroor net niet, hebben Susan en ik uiteindelijk maar onze yardsale gedaan. Bij haar op de oprit, warme chocolademelk en marsmallows zijn tenslotte veel lekkerder als ze door iemand voor je worden gemaakt. Zij had een heleboel babyspullen, ze heeft besloten om niet meer haar daycare op te starten en alles was dus in de verkoop, baby bouncers, schommelwiegen, speelgoed en kleding en ze verkocht een aantal maar niet zoveel als gehoopt. Ik verkocht zegge en schrijve twee dingetjes en ging in de vroege middag weer naar huis met twee dollars meer op zak. Ik was moe daarna, de hele morgen buiten in de zon en wind en ik was wat spulletjes rijker zoals een klimtoestel met glijbaan voor in mijn tuin voor de kids, het moet alleen nog opgehaald worden en een heuse speelgoed auto voor buiten voor Josh.

Na alles weer in de garage te hebben gestouwd, dat is het minder leuke als je niks verkoopt, de douche in en klaar voor het uitje met Kevin en Marcel en omdat ik niet hoefde te rijden nam ik zelfs een Stellaatje van de tap, heerlijk. Thuis was alleen Ian er dus nog even tv en vroeg naar bed.

De komende week heb ik dus woensdag weer vrij, ik denk niet dat ik naar de film ga ofschoon Nocturnal Animals lonkt, iedereen zegt dat een hele goeie film is, met Amy Adams die meer en meer Sandra Bullock als mijn favoriete actrice aan het verdringen is. De week erna komen de kerstfilms uit en zowel Assasins Creed als Starwars Rogue One staan op de lijst maar ik moet kijken wanneer want , heel fijn, ik heb de zaterdag voor Kerst vrij, ze zondag natuurlijk en omdat Kerst op een zondag valt, de maandag ook. Dinner in Georgia, als het doorgaat want Raini is in Orlando met Star, dan ga ik waarschijnlijk zaterdags al die kant uit.

Ook papa was heel veel in mijn gedachten deze afgelopen week, het was 14 jaar geleden dat hij overleed en ik stak een kaarsje op.

Morgen is Ton Peeters jarig en ook Klari van Ruud, 17 december zou mijn lief 53 zijn geworden, ik moet werken op die dag en hij was niet echt iemand die veel gaf om verjaardagen, weet je, ik denk tenslotte elke dag aan hem dus ik blaas zaterdag gewoon een extra kus naar de sterren.

Ik wens jullie allemaal een week vol zonnestraaltjes op de koude plekjes op jullie wang in aanloop naar Kerst, het feest van licht en vrede en hoop dat mensen beseffen wat dat betekent, dat het de kilte in harten, de haat en nijd mag verdrijven en dat vooral de kinderen niet bang hoeven te zijn voor de dag die komen gaat....

Liefs van Mariet




Geen opmerkingen:

Een reactie posten