zondag 25 september 2016

In de mode !!

Moede, wat mot ich der meij ?

En den kumpt der un ongerwerp woe ich van dink, wat mot ich hiej noe met want moede, dao doan ich neet aan meij. 

Wat is moede, get wao van angere dinke – en die angere höbbe der sjienbaar versjtand van want ze höbbe der hiel erg lang veur gelierd in plaatse zoe as Paries – det miense ut volgend jaor gaon drage. Kleijer, sjoon, sjaaltjes, heutjes, doe wets it neet en as ze niks weite verzinne ze waal get. 

Den laope  ontzettend moeije maar auch magere modelle euver un verhuuging en kameras flitse, idderein reupt oh en ah en dinkt, hoe mot ich dao noe in passe maar ja, ut is moede dus wae motte waal meij want anges zien we neet modern.

Zoon model dreijt en löpt zoe as un normaal miens noeits deut, niks wiebele op hakken maar doorsjtappen, elegant en altied dae reuze glimlach oppe sjnoet.

Noe motte wae altied maar aafwachte of dit auch in de winkels kumpt natuurlijk en as ut det deut probeerde al die neet zoe magere vrouwen zich te vringe un det kledje det zoe sjoen leek op televisie maar hoe se noe in godsnaam die rits toe kriege, neet ut probleem van de moede deezainer.

As ich mich det zoe allemaol bekiek, dink ich biej mich zelf, wat ben ich bliej det ich neet aan de moede meij doon, laot mich maar gewoen drage wat ich lekker ving zitte, ich maak al hiel lang mien eige moede en wets se wat, de vrouwe op mien werk zegge altied, wat draags dich toch altied leuke kleijer, ut past allemaol zo good biejein en ich, ich höb dao niks veur hove te liere, ben neet in Paries of New York in de lier gewaes, ich dink det ich gewoen sjmaak höb !!!

Moede
dao doon ich neet aan meij mevrouw
al is unne lange nog zoe modern
ich draag gewoen unne korte mouw
en vaere oppe hoot
waas al altied hip en vlot
dus probeer mich niks te verkaupe wat ich neet wil
want gae vangt altijd bot !!

Goeiemorgen lieve mensen,

Ik begon met mijn Mode tekst/gedicht dat ik had opgestuurd voor Platbook 14, jammer genoeg niet uitgekozen maar dan kan ik het tenminste wel delen.

Afgelopen zaterdag kwam Todd weer naar Susan om een beetje te steunen en te helpen na de operatie.
Vanmorgen hebben we hem samen weer uitgezwaaid, hij gaat terug naar Tennessee, moet twee weken werken na de ontslag aanvraag (of eigenlijk is het een transfer sinds hij hier voor dezelfde firma gaat werken, hij is maandag op sollicitatie geweest) en dan nog even zijn motor en de meeste meubels en zo verkopen en dan over zo'n maandje komt hij hier wonen.

Maandag morgen moest ik om 9.30 bij dokter Roy zijn voor de uitslag van de MRI van mijn lever.
Goed nieuws !!!! Geen tumoren, geen cirrose - dus ik kan zonder me zorgen te maken gewoon 's avonds een lekker koud pilsje drinken.
Er waren een paar blaasje gevuld met vocht in mijn lever maar dat is normaal op mijn leeftijd.
Ook zijn er kleine ophopingen van adertjes in mijn lever, het is te vergelijken met een geboortevlek bij een baby, die rode vlekken die op de huis liggen. Ze weten niet echt waar het van komt, de mijne zijn niet groter dan 7mm.
De dokter zei, ik kan je alleen adviseren om wat kilootjes kwijt te raken en te exercisen.
Ook raadde hij aan om over drie maanden terug te komen en weer een MRI te doen om gewoon te kijken of er iets veranderd is. Ik vertelde hem dat ik per 1 januari weer terug ging naar mijn eigen risico en het me niet kan veroorloven om honderden dollars te betalen voor iets wat onschuldig is.

Na afloop even naar het werk om de piratenvlag af te leveren die ik maakte voor het team, ik maak snel een foto.

Toen was het tijd om Joke op te halen bij Judith's apartment voor een middagje uit.
We gingen naar Orange Park Mall waar we lekker op ons gemak gingen shoppen terwijl er vrolijk gekletst werd.
Natuurlijk zag ik in de eerste de beste winkel een kaart met prachte turquoise oorbemmels die ik niet kon weerstaan. Verder vond ik eindelijk de witte broek voor onder de 10 dollars dus die ging mee - ik draag die nu want het is nog steeds bloedheet - en toen na twee uurtjes hadden we allebei honger. We gingen naar het Vietnamese restaurant en bestelden een kom met noodles, seafood en sla, erbij kwam een heerlijke kom boullion met lente uitjes , dat vond ik nog het lekkerste.

Na afloop gingen we eerst naar Oakleaf om naar de hobby winkel te gaan en toen naar de Target voor mijn brood. Ondertussen was het na vieren en ging het weer terug richting Lem Turner om Joke af te leveren, ze is ondertussen weer terug in Holland.

Dinsdag had ik vrij gevraagd, ik wilde die dag met Joke doorbrengen maar dat ging niet, ik bleef gewoon lekker mijn vrije dag houden en heb letterlijk NIKS gedaan als wat bij Susan op de bank gehangen en thuis wat opgeruimd.

Omdat ik geen sportschool persoon ben en een lopende band toch wel veel plaats in beslag neemt heb ik een hometrainer besteld, hij werd al donderdag bezorgd (levertijd was 5 tot 7 businessdays met gratis delivery) en nu kan ik fietsen terwijl ik tv kijk. De fiets heeft natuurlijk een computertje om je hartslag bij te houden en hoeveel calorieen worden verbrand. Vandaag begin ik erop en dan elke dag een half uurtje moet toch dan het verschil maken. Vrijdag en gisteren was ik gewoon te moe.

De overgang naar 12 state op het werk laat duidelijk sporen achter, het is weer superdruk na een rustig weekje en je hebt nog geen tijd om wat te drinken tussen calls door, bovendien, ook omdat ik nog steeds het nieuwe system niet op mijn duimpje ken, duuurt het allemaal veel langer en mijn cijfertjes komen in gevaar en daarmee mijn bonus. Een ding is zeker, geen employee of the month voor September !!

Lori, mijn manager is de komende week vrij, haar derde kleinkind wordt maandag geboren en ze zijn een paar staten verder naar het noorden gereden om erbij te zijn.

Ik heb net lekker met Frank en Aline geskyped en Frank heeft me een foto gestuurd, gemaakt van hun balkon met het uitzicht op de Bergen, ze zijn nu samen lekker uit eten bij een grill restaurant.

vanaf het balkon van Frank en Aline's appartement in Sofia, Bulgarije



Ravyn is hier, sinds vrijdag tot vanavond of morgen, dat weet ik nog niet. Ze heeft gisteren haar verjaardags partijtje gehad, bij Darian en Josh bij de pool met een barbecue samen met iedereen inclusief Kelly en Misty, ik kon niet, moest werken en hoorde er trouwens pas van vrijdag avond laat, what's new.
Gelukkig heeft Star werk, volle baan, ook bij een grill Mexican style dus hopelijk gaan de dames me nu wat beter terugbetalen, achterstallige huur loopt gestaag op.

Gisteren heb ik uiteindelijk maar een halve dag gewerkt, ik was echt heel erg moe en genoot van de rust en stilte in huis omdat iedereen weg was behalve kat en hond.

De jarigen van deze komende week, Jan Heines op 26 September, dus morgen, Sanneke Rameckers op 27 September en Ravyn die komende woensdag 7 jaar wordt, haar kadootje van mij krijgt ze de volgende keer. Allemaal van harte proficiat !!!

Fijne week, geniet van het heerlijke weer en tot de volgende keer !!!

Liefs...Mariet :)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten