zondag 16 augustus 2015

Een met de natuur

broet veur de veugelkes
elke morge weer opniej
as ich ze zoe bewonjer
maakt mich det ontzettend blie
de specht, hae is gaar neet bang
wacht neet ens wies ich weer binne ben
dus wach ich hiel geduldig
zoe doenbiej det ich um bienao aanrake ken
de kolibrietjes weite auch
die deut mich heus gen kwaod
ze sjnoepe van de nectar
en make alles sjnel soldaot
ein met de natuur
ich veul det vanmorge des te mier
wat is det un machtig geveul
en die muggebulte
ach, die neem ich op de kaup toe
det deut mich ech gen zier

Hallo lieve mensen

Een met de natuur, dat voelde ik als nooit tevoren op zaterdag morgen. Zoals gewoonlijk stak ik eerst voorzichtig mijn hoofd door de achterdeur want net erlangs hangt de kolibrie feeder en ja hoor, mijn kleine vriendje was aan het eten, toen hij mij zag zei hij even hallo door voor mijn gezicht te zweven. Ik liep met brood naar mijn boom en deed de stukjes in de holte, ik draaide me om maar bleef wel staan om dat kleine kolibrietje weer te bewonderen die met me meegevlogen was en toen ik me weer omdraaide was vriend specht al ijverig aan het pikken, ik hoefde maar mijn arm uiot te strekken en zou hem zo hebben kunnen aanraken maar in plaats van te bewegen bleef ik heel stil staan. Ik kreeg een overweldigend gevoel van emotie over me heen, als een golf van liefde, wat is het toch machtig mooi om een te zijn met de dingen buiten, de planten, de vogels en die 5 muggebulten die ik eraan overhield, aan die paar minuten van intens geluk, och die had ik er graag voor over.
Zo wil ik dat mijn leven is, gevoel van liefde voor wat groeit en bloeit, genieten van de kleine dingen die me gegeven worden, een radertje zijn in het grote geheel en me niet druk maken om alles wat niet belangrijk is, mijn eigen kleine paradijsje en Martin om me heen die heel zeker meegeniet van dit alles.

En dat hij er is, dat weet ik zeker want er gebeuren vreemde dingen in huis, lades die ineens openstaan, dingen die omvallen zonder dat er iemand in de buurt is en ik vind het geweldig, het geeft me troost en zekerheid.

En dan dit kind dat mijn leven opfleurt met haar gegiechel, zelfs als ze me niet echt laat slapen maar wat is er fijner dan midden in de nacht wakker te worden met dat armpje om me heen en zelfs in haar slaap knuffelt ze op haar manier. Ze heeft net haar eerste tandje verloren en dacht dat dat zeker 20 dollars waard zou zijn, nou ze ging uiteindelijk met 5 overstag en die zitten nu in haar spaarpot op mijn commode.

Freckles is sinds 4 nachten eindelijk mijn binnen kat, ze wordt lekker rond (ik hoop alleen dat ze niet zwanger is na al die nachten buiten. Ze zit onder de krabben, ze kan zich niet verdedigen tegen andere katten omdat ze geen klauwtjes aan haar voorpootjes heeft en dus toen ik zag dat ze helemaal vlooienvrij was besloot ik om haar 's nachts binnen te houden. Een dekentje onder de koffietafel is erg naar haar zin en ook de kattenbak is ingezegend, letterlijk !!!

Ik heb ingekocht deze week, allereerst voor de school die vanuit het werk sponsoren, een school waar kinderen naar toe gaan wiens ouders het helemaal niet breed hebben en zelfs de lagere scholen hier geven kinderen een specifieke lijst met materialen die ze moeten hebben, deze week is alles zonder belasting dus ik nam de kans waar om een aantal artikelen bij Walmart te kopen, heel veel schriften, pennen, lijm en klappers. Dat gaat morgen allemaal mee naar mijn werk.

Dan hebben we op 29 augustus, een vrije zaterdag voor mij, een vrijwilligers middag op het werk onder het motto ; pillow case dresses for girls in Africa'.
De jurkjes worden gemaakt van kussenslopen, sommige klein, andere lange slopen, ze komen hier in allerlei maten, ik had er een aantal en verder, ook dankzij Susan mooie lappen van vrolijke stofjes, garen en kant en lint. Zaterdagmiddag gaan we met een aantal vrouwen bij elkaar zitten, sommige brengen hun naaimachines en anderen, zoals ik, gaan knippen en versieren, ik verhug me er al, Kim heeft zich ook aangemeld.

Ik heb de hele week geen stukje vlees gegeten na zondag. Ik had vorig weekend bij de winkel een groot pak gerookte zalm gekocht en samen met vers brood was dat voldoende voor een hele week lunches en avondeten behalve woensdag want toen had ik ineens zo zin in frietjes en die heb ik dus gehaald, niks anders erbij dan mayonaise, heerlijk !!!

Vandaag is mijn enige dag vrij dit weekend en Ravyn en ik gaan zo dadelijk naar de vlooienmarkt na ons ontbijt, ze wil ijs maar ik moet haar toch teleurstellen want dat staat niet op mijn ontbijtlijstje. Nadat ik haar dat vertel zal ze zeggen dat ze boiled peanuts wil, nee hoor, ook niet. Ik had haar al vanille soja melk ingeschonken want dat vond ze laatst lekker maar vandaag, niet echt

Ik ga van mijn zondag genieten en dan morgen weer werken, geniet van jullie week en vergeet niet te genieten van de kleine dingen die misschien oinbelangrijk lijken maar je zoveel voldoening en geluk kunnen geven, sta even stil om te genieten, al is het alleen al van de stilte, een mooie zonsondergang of regendruppels op takken.

Liefs...Mariet






Geen opmerkingen:

Een reactie posten