zondag 9 juni 2013

Droomhuis gezocht


Mien letste reis

 

Löps se met mich meij

Ut allerletste injd

Det stjkök wat zoe lank liekt te zien

Ich höb dich nuudig,

Mien alles, allerbeste vrindj

Dien handj in de miene

Un indj aan leid en pien

Op waeg nao ut leeg det lokt en reupt

Wao allein maar vrede ken zien

 

Deze waeg liekt de langste die ich oeijts noom

Umzeumt met donkere moere

En as dien sjtum de pien verdringt

Tikt de laevesklok weg de oere

Die mich noch sjeije van ieuwige rös

Miene trots maakt mich sjterk

Dien auge zeen mier den ich wil

En ze zegge, dinkse det ich neet merk

Wie de pien diene blik verduustert

Al ontkens se det taege mich

Dien handj zo sjterk en werm

Sjtriekt veurzichtig euver mien gezich

 

Löps se met mich meij

Hallo lieve vrienden,

 

Mijn gedicht vandaag is te vinden in Platbook 10, de jubileum uitgave van de Limburgse gedichten bundels, een initiatief van uitgeverij TIC in Maastricht, Veldeke, LiLiLi etc. Ik kreeg dit extra dikke bundeltje gisteren in de brievenbus en ben ontzettend trots om al een tijdje deel uit te mogen maken van dit geweldig initiatief ter bevordering van de Limburgse taal. Als jullie interesse hebben, de bundel is te koop in de boekwinkels voor 9.95, er staan deze keer maar liefs 100 gedichten in van dichters uit alle hoeken van het Limburgse land.

 

Het was weer een week vol belevenissen en avontuur dus we gaan maar eens gauw beginnen met dit verslag.

Maandag begon ik vol goede moed aan de nieuwe week maar het was doorbijten want op het werk was zondag de airco uitgevallen en ook maandag werd er nog volop aan gewerkt. Het is warm, 30 graden of meer overdag dus op de werkvloer was het ontzettend benauwd, een hele dikke lucht die niet fris rook, geen zuchtje verkoeling en als je buiten kwam voor de pauzes was het ook nog eens een stralende zon dus niet echt hielp. Ik heb echt een aantal keren overwogen naar huis te gaan want ik voelde me helemaal niet lekker in de dikke soeplucht maar we waren maar met zijn drietjes dus dat was ondoenlijk.  Gelukkig was dinsdag weer alles ok en ik kreeg in de email eindelijk het langverwachte bericht van Prime Loans, mijn pre approval. Ik ben goedgekeurd om in principe een hypotheek toegewezen te krijgen van $ 55000.00. Nu denken jullie daar in Nederland, dat is niet veel maar het zou hier voldoende moeten zijn om een leuk huis te financieren, om maar eens een voorbeeld te noemen, het huis wat wij willen heeft een vraagprijs van 55.500.00 en dat is niet eens een vaste prijs. Ik heb dan ook gelijk de makelaar dame gemailed of het nog beschikbaar is, ben dus nog steeds aan het wachten op antwoord, ze willen niet graag verkopen blijkbaar.

 

En dan was donderdag ineens een alarm dag wat het weer betrof, de eerste tropishce storm met een naam – Andrea – dook op vanuit de Golf van Mexico en bracht ons wind en regen, plensbuien. Toen ik ‘s morgens richting at&t reed was het al behoorlijk erg, de verandering in luchtdruk bekomt me niet echt goed en ik was er al aan het denken om dan maar thuis te blijven maar het was zo ontzettend benauwd dat ik dacht, op het werk is tenminste de airco aan en voel ik me beslist beter, nou mooi niet want de airco was weer uit en om kwart voor twaalf vond ik het welletjes. Ik reed naar huis door een storm zoals ik nog niet heb meegemaakt, de straten in Orange Park liepen langszaam vol, idioten op de weg die of veel te hard reden, zonder richting aan te geven ineens voor je van baan veranderden of het tegenover gestelde, mensen die constant op de rem stonden dus de rit die normaal 35 minuten duurde liep uit naar een uur en ik was zo blij toen ik eindelijk arriveerde. In het midden van de middag was het op de westside eindelijk aan het minderen en onze zorg dat we weer zouden overstromen was gelijk weg. Aan de strand delen van Jax was het veel erger, twee tornado’s kwamen van de oceaan aan land en richten schade aan in Mayport en Fernandina Beach. Daarna trok het stormgebied snel noordwaarts.

 

Martin heeft de hele week niet buiten kunnen werken maar kreeg wel een klus aangeboden door Nelson. Nelson is de vader van Nelson junior, een vriend van Ian en Martin en Nelson kennen elkaar al heel lang daardoor. We gaan niet echt met hem om door al die domme dingen die hij steeds weer doet maar dit leek een extraatje op te leveren door een paar daagjes te werken, binnen, niet in zon of regen en ook het vervoer was geregeld. Nelson is ook de man van DeeDee die zoals jullie je misschien herinneren in december 2011 overleed door een overdosis. Hij is vrij onstabiel,  heeft een verleden en heden met veel drug gebruik en problemen met de politie. Hij was aan het werken voor een stel dat een huis aan het verbouwen is om het daarna te verhuren, klusjes als verven en plinten aanbrengen. Donderdag dacht hij echt slim te zijn, hij belde zijn dochter en samen gingen ze naar het huis van de man die hem inhuurde omdat hij wist dat er niemand thuis was en ruimde de garage uit, hogedruk reiniger, lasapparaat, powertools zoals boormachines, daarna naar een pawnshop om ze te verkopen. Hij dacht o zo slim te zijn maar blijkbaar hadden beiden niet gezien dat er camera’s hingen, gevolg, hij zit nu downtown in de bak en gaat waarschijnlijk heel wat jaartjes achter de tralies voor inbraak, diefstal en handelen in gestolen goederen, echt heel slim. De eigenaar van de huizen en al deze zaken heeft Martin al elke dag gebeld om toch een paar uurtjes te komen klussen zodat het werk toch afkomt en Martin vindt het heel leuk werk. Vandaag wordt er gestriped want het weer is weer goed, de regen is helemaal van de baan voor de komende dagen en in het midden van de komende week wordt het 34 graden.

 

Gisteren had ik vrij en Susan vroeg of ik zin had om mee te gaan om Rheannon, haar kleindochter op te halen want ze komt 4 weken bij haar grootouders logeren. We zouden Angie en David, Rheannon’s ouders halverwege ontmoeten, een rit naar de omgeving van Savannah, ongeveer 2.5 uur rijden. Aangezien Martin klussen was zei ik ja en rond 10 uur reden we aan. Doordat we veel te kletsen hadden ging de tijd heel snel, Gil zat lekker achter in de auto te lezen. Aangekomen bij de ontmoetingsplaats werd er eerst getankt want in Georgia is de benzine behoorlijk goedkoper (3.16 tegen hier 3.40 per gallon) en daarna bij McDonalds voor de lunch. Ik ben niet zo’n Mac fan dus nam genoegen met een dollar burger, daarna weer terug in de auto en op de terugweg zat ik achterin met Rheannon die halverwege lekker in slaap viel onder een deken en met haar pony kussen onder haar hoofd.

Vandaag gaan Susan, Rheannon en ik shoppen bij Sam’s Club. Je moet lid zijn om binnen te komen maar kunt een bezoeker mee brengen, alles is goedkoper en veel is in bulk maar het leuke op zondag is, er zijn allerlei stands waar je nieuwe producten kunt proeven dus ik heb nooit geen honger meer als ik weer buiten sta.

 

Vandaag is Eline jarig, ze wordt twee jaar en Rob stuurde me vanmorgen al een foto waarop Eline en Fenna te zien zijn, spelend met het verjaardags kadoo, een watertafel. Ik had maandag een kaart op de post gedaan voor Eline met een disney stickervel voor Fenna en dat is gelukkig gisteren op tijd aangekomen. Ik kijk uit naar foto’s van de partijtjes, ben ook nog aan het wachten op Fenna’s verjaars foto’s .

 

Voor de komende week nog een paar jarigen, op 11 juni is Wouter jarig, een fijne dag met Laura en de familie en op 13 juni Frans, de man van mijn vriendin Els die zelf afgelopen maandag haar verjaardag vierde.

 

Nou dat was het weer voor vandaag, zoals je ziet, wij vervelen ons nooit !!! Fijne week gewenst en de volgende week horen jullie weer de laatste nieuwtjes

 

Liefs van Mariet xxxx

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten