zondag 12 mei 2013

Moederdag


vanmorge as ik opsjtoan

en ich nao boete gaon

den pluk ich veur uch ein bloom

die in ein vaeske kumpt te sjtoan

 

bie de foto oppe kas

van papa en van uch

en den fluuster ich zachjes

omhoeg nao de blauwe luch

 

fijne moederdaag moeder

ich zal auch un kerske aansjtaeke

bedankt veur al die fijne herinneringe

en urges, komme wae os weer taege

 

Goeiemorgen lieve mensen

 

Ik wil natuurlijk beginnen met alle moeders van harte te feliciteren met Moederdag. Geniet er van, die speciale aandacht met ontbijt op bed, leuke kadootjes van de kids en extra in het zonnetje staan vandaag. Het is de eerste moederdag voor mij zonder mijn moeder en dat voelt vreemd natuurlijk. Ik kan haar vandaag niet bellen, ik kan alleen even naar boven kijken en zeggen hoeveel ik van haar houd, ik weet zeker dat ze mij hoort.

 

Ook hier is Moederdag natuurlijk een aparte dag, er zijn veel bloemen en kadootjes in alle winkels en ik heb al veel moeders gesproken, met name op het werk die allerlei leuke dingen gaan doen vandaag met de kroost, uit eten, dagje verwennen maar ik denk dat mijn dag heel erg rustig zal verlopen. Martin gaat werken, hij vertrekt over een half uurtje en zal wel de hele dag weg zijn. Mijn jongens, ver weg hebben een druk weekend, beslist, met Fenna’s verjaardag en natuurlijk heeft lieve Sylvia ook moederdag thuis.

 

Ook Susan heeft moederdag van verre, haar jongens zijn in South Carolina en in Ohio, we gaan waarschijnlijk later in de middag weer wandelen, gisteren moesten we het kort houden want er kwam een hevige onweersbui langs en we waren net thuis voor het lostbarstte.

Ik had wel een leuk presentje dit weekend en dat kadootje heette Ravyn. Ze was bij Raini en aangezien zij gisteren moest werken vroeg ze mij om te babysitten. Vrijdag avond werd de jongedame al afgeleverd, haar nieuwe kamer viel zeer in de smaak al waren er volgens haar niet genoeg Barbie’s (ik had alleen een Ariel – little mermaid – pop). We aten samen piggies in a blanket (hotdogs in biscuitdeeg) en keken Sneeuwwitje (in het Nederlands maar ze had het zo druk met spelen dat haar dat niet eens opviel) en toen om 10 uur was het bedtijd. Maar ik wil nog niet naar bed, ik wil nog spelen, ik heb honger, ik kan niet slapen zonder een film op tv. Ik vertelde haar dat grandpa langs mij sliep, niet zij en dat er op haar kamer geen tv is dus ook geen film. Ze begon een beetje te huilen maar toen ik zie, en nu naar bed, het licht gaat uit, protesteerde ze nog een paar minuten en toen was het stil, ze sliep tot kwart over acht gistermorgen. We ontbeten gezond met cornflakes en toen gingen we op Barbie jacht. De eerste yardsale was al de beste voor Barbies, de mevrouw was nog alles aan het opzetten, ze had een babypop en toen ik vroeg of er ook Barbies waren kwam ze naar buiten met Barbie en Ken als prins en prinses in bruidskleding, perfect dus en nog een kleinere barbie pop. Alles samen voor 5 dollar, normaal zou ik er dat niet voor uitgeven maar toen ik de stralende ogen van Ravyn zag kon ik geen nee zeggen. Ze was sinds woensdag bij Raini geweest maar er waren geen reserve kleren, helemaal niks. Onze volgende zoekactie waren dus kleren al was het niet echt meer de moeite waard want Raini zou haar om half twee weer ophalen.Onze tweede stop was ook alweer succesvol, twee korte leggings, twee tshirts en een heel leuk rokje dat achteraf toch een beetje groot was maar ze groeit er wel in. We lunchten samen met grandpa, een rosbief en kaas stokbroodje, een sapje in een flesje met een rietje en chocolade ijs na. Ze smulde en toen was het ook weer tijd om te vertrekken. Ze legde haar hoofdje op mijn knie en zei, oma, I love you, I want to stay forever !!! Ze is heel netjes maar als ze niet haar zin krijgt komt even dat duiveltje tevoorschijn en stampt ze met haar voet op de grond. Ze had echter wel snel in de gaten dat dit niet werkt bij deze grandma.

 

Ook droevig nieuws dit weekend, Katrin’s vader overleed op donderdag 9 mei in de leeftijd van 75 jaar. Hij was al jaren aan het sukkelen na een hersenbloeding en met diabetes. Vorig weekend waren onze Mart en Katrin nog in Gefrees (dat ligt bij Bayreuth) voor de bruiloft van Katrin’s zus en nu zijn ze dus weer teruggereden voor de begrafenis, heel veel sterkte en een dikke knuffel !!!

 

Ik dacht deze week een paar keer over ultieme vrijheid, het gevoel wat mij vrij maakt en dat zijn veel dingen. Maar het sterkste heb ik dat gevoel elke dag op weg naar mijn werk als ik over de brug over Doctor’s Inlet rijd. Ik kan het maar moeilijk beschrijven hoe dat voelt, het is een korte brug maar heel open over een gedeelte van de rivier met aan een kant een mooi uitzicht over Arlington en aan de andere kant mooie huizen en veel boten. Vooral als het helder is en het zonnetje schijnt glinstert het water als zilver, ik voel dan dat ik kon vliegen als de meeuwen en aalscholvers.

 


 

Mijn manager heeft ook haar uitje de komende week, samen met haar man, haar tweede jongste kinderen (ze heeft er vier, twee zijn getrouwd en ze wordt in december voor de eerste keer oma) en haar ouders maakt ze een cruise naar een eiland voor de kust van Mexico.

 

Marianne en Frits zijn aan hun laatste dagen Amerika bezig, ze reden van Chicago helemaal naar de westkust en we kregen een kaart van de Grand Canyon deze week. Frits is op 15 mei jarig dus van harte gefeliciteerd !!!, Astrid is morgen jarig, proficiat meid. Ook op 15 mei is mijn lieve sis Jeanette jarig, heel veel plezier met de kids en geniet er van.

 

Martin is net de deur uit dus ik ga nog even lekker terug naar bed met een film en wens jullie allemaal een geweldige dag en week.

 

Liefs…Mariet xxxx

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten