zondag 19 mei 2013

De zomer in de kop


Un tekske

 met fris greune blaedjes

 bewaegt in de zjwoele windj

 de vogels hiel loom

 dao naeve die bloom

 zien luij, nemes dae der noe zingt

 

 de sjprietjes graas

 wao gistere nog niks waas

 ze sjeete hiel vlot op

 ich dink...hangmat

 poetse ? doe kens mich wat

 ich hub noe de zomer inne kop !!!

 

Hallo lieve mensen,

 

Ja hoor het was weer een hele happening, dat Songfestival. Ik vond een livestream website waar ik er ook live van kon genieten, met bewegende beelden !!! Het allerleukste was, er was een aantal mensen op facebook die natuurlijk ook keken en het commentaar was hilarisch, niks leuker als samen naar zoiets kijken. Anouk was al de inspiratie voor mijn gedicht dat ik gistermorgen schreef en wat deed ze het toch goed, ik heb genoten.

Het is hier nu echt zomer want de afgelopen week zaten we rond de dertig graden en dat wordt voor de komende dagen echt niet anders. Gisteravond even afkoeling door een flinke onweersbui, er waren waarschuwingen voor mensen om binnen te blijven en zo maar dat was niet voor onze county.

Trouwens, nee ik heb niet die 590 miljoen dollar gewonnen (winnend lot in Florida, hoogste bedrag ooit op een lot), ik doe niet eens mee. Ik vind het veel te veel geld voor een persoon.

Vandaag ben ik weer de hele dag alleen net als vorige zondag, Martin was toen was om 20.00 uur terug, hij vertrekt over een uurtje alweer, ruim drie uur rijden naar het zuiden voor een job. Hij heeft een aantal dagen deze week gewerkt en zou vandaag eindelijk betaald worden voor de afgelopen week, ben benieuwd.

 

Afgelopen circuleerden er veel geruchten op het werk over veranderingen, ook voor mijn team, het zou op houden te bestaan, we zouden terug aan de telefoon moeten (stressiger en die extra dollar per uur weg) dus wij vroegen de grote baas om antwoord met gevolg dat Joe zich gepasseerd voelde en gepikeerd was, had hij ons maar moeten inlichten zodat we het niet van andere mensen op de vloer hoefden te horen. Ja, het team houdt op te bestaan maar de volgende morgen werd dat weer teruggedraaid, misschien dan toch niet, verwarrend hoor maar we blijven het volgen.

 

Gistermorgen lekker ontbijten met Raini, dat was dik verdient na al die lekkere etentjes waar we voor uitgenodigd werden, zo ook weer deze week. Ze raakt haar manager job bij Dollar General kwijt en gaat weer terug naar assistant zijn, in verschillende winkels waar ze nodig is de komende weken. Ze had het toch niet voldoende onder controle, haar winkel, hij ziet er ontzettend overvol uit en nodigt niet echt uit om rond te struinen, ze gaat ook flink in salaris terug, zo’n 5 dollar per uur, maar goed dat Star nu ook werkt (als kok bij Wild Wings) want als ze er al niet konden komen met de hogere salaris (ze verdiende meer dan ik) dan houd ik mijn hart vast. Ze wilde graag een lift terug van het werk gistermorgen dus dat kon ik combineren met wat yardsales want door het mooie weer was er vanalles buiten te doen natuurlijk. De eerste, raak want ik vond het perfecte stoeltje voor Ravyn die de vorige keer bij ons nog klaagde dat ze niks had om op te zitten.

 


 

Ik betaalde een dollar !!!

Ook een zakje met een echt porseleinen serviesje, dat krijgt ze nu nog niet trouwens, ik vond haar nog te jong en dan nog een hele zak met allerlei sprookjes figuren, weer al die prinsessen zoals Sneeuwwitje.

 

Ook vond ik weer een huis wat op onze lijst past, achteraf en midden in de bossen, het heeft wat onderhoud nodig maar de keuken is nieuw ofschoon zonder apparatuur maar het is een grote wilde tuin en een dubbele garage, heel veel oude bomen met mos in de achtertuin en bergen druiven ranken.

 


 

Martin heeft alleen de foto’s gezien, hij had gisteren geen zin om er naar toe te rijden, het is niet zo ver van hier, 5 minuutjes met de auto maar zijn rug en been deed zeer.

 

Gisteren wilden Susan en ik nog laat gaan wandelen nadat het een beetje afgekoeld was en aan het begin van onze route voor de dag ontdekten we een schildpad die over wilde steken van de ditch (sloot) achter haar huis over de weg naarde andere kant van die sloot, we besloten een handje te helpen maar deze schildpas was ongetwijfeld tegen de keer in want ze ging weer direct terug de weg op, tijd voor een foto, het is tenslotten wildlife dat jullie in Nederland niet kennen anders dan de piepkleine exemplaren in een plastic bakkie met een nep palmboom. Na de foto hebben we haar midden in een wei uitgezet en ze ging er met een vaartje (echt wel) vandoor.
 
deze schildpad kwam even op bezoek
 
 

 

Mijn auto, tja dat is een verhaal apart. Zoals jullie je misschien wel herinneren had ik elke keer als het warme seizoen weer begon last dat de auto afsloeg of begon te pruttelen. Een aan tal weken geleden begon de auto ineens de hik te krijgen, stotteren met bijpassende bewegingen. Martin zei, de versnelling staat op het punt om de geest te geven, we kunnen beter voor een andere auto uit gaan kijken. Verdorie, het geld is er wel maar dat is bestemd voor het nieuwe huis dus dat komt even slecht uit. Hij is helemaal niet bekend met Zweedse auto’s natuurlijk en was al weken aan het proberen uit te vinden waar je de transition (versnellings) vloeistof checkt en bijvult en daar bracht Lester, ex schoonbroer uitkomst want samen konden ze het vinden. Na het bijvullen, oh wonder, de hik is bijna weg, alleen als ik bergop ga zoals een brug hikt er nog wat maar de hele afgelopen week met het hete weer, geen pruttelen en geen afslaan. Zou het dan echt zo simpel zijn, het is bijna te mooi om waar te zijn (afkloppen op hout) maar de man waarvan we hem kochten had geen flauw benul van auto onderhoud. Ik voel me in ieder geval een stuk geruster, we moeten nog steeds elke morgen de accu opladen maar dat komt ook wel een keertje goed.

 

IK hoor net van het vreselijke ongeluk in Meijel waarbij twee uurtjes geleden drie fietsers om het leven kwamen, vanuit hier de familie veel sterkte gewenst.

Ik wil afsluiten vandaag met een dikke proficiat voor May Peeters-Bos met haar verjaardag op 24 mei en voor Gerry Severins op 25 mei, maak er een mooie dag van !!!

 

Tot de volgende week weer, veel liefs van Mariet xxxx

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten