zondag 18 november 2012

Zie ginds komt de stoomboot in Roermond alweer aan


met glitter en glammer
met knalgreune sjoon

sjtongs doe op die groete buhne

det mos se toch maar effe doon

 

doe zongs as unne ingel

de sjterre vanne hemel

zoe cool, zoe ontzettend zeker

en det nao al det gezemel

 

wae zien zoe trots op was se bes

en was se noch geis doon

op ut karakter des se heis getoend

doe sjteis zoe sjterk in dien sjoon

 

dus leef Janienke, gank gewoen door

met was se bes begonne

ut laeve haet ut good met dich veur

verlaore,ich dach ut neet

veur mich haes doe gewoen gewonne !!!

 

Hallo lieve mensen

 

Het was een hectische week, vol spanning, kriebels in de buik want eindelijk was het zover, vrijdag stond Janine op de grote buhne van de liveshows van The Voice of Holland. Deze keer hing het niet alleen af van de jury maar ook hoe mensen zouden stemmen en aangezien dat de eerste keer was kon je daar natuurlijk geen pijl op trekken. Janine was erg zenuwachtig denk ik want de eerste noten gingen wat bibberig maar toen kwam ze in haar element en spetterde compleet. Ze zag er flitsend uit met haar groene bolerootje en de bijpassende groene schoenen, ze zong Unwritten van Natascha Beddingfield, een moeilijk liedje van laag naar hoog en terug. De jury was verdeeld, haar coaches, Nick en Simon gaven haar een 8.5 maar van Marco kreeg ze maar een magertje zeventje, de andere twee gaven een 7.5. Ik sta er steeds weer versteld van hoe vrij ze op die buhne staat, met in je achterhoofd dat er een paar miljoen mensen naar je kijken. Jammer genoeg kreeg ze niet genoeg punten om door te gaan naar de volgende ronde maar het is een klasse prestatie om zover te komen en je hebt airtime gehad, Nederland kent je gezicht en weet wat je kunt. Zus Ine en de familie waren ook uitgebreid in beeld natuurlijk. Iedereen is met recht apetrots op deze kanjer !!!


 

als je in dit scherm op het fotootje van Janine klikt kun je het optreden van afgelopen vrijdag nog eens bewonderen.
 
 

 

En zo sta je voor een miljoenen publiek en de dag erna in Kessel op de buhne om met broer Ruud mee te doen aan het Kromme Golde Konkoer, het jaarlijkse liedjes festival voor de Vastelaovend. Ook hier zijn ze al jaren succesvol en gisteravond haalden ze, ongetwijfeld voor een dolenthiousast publiek de tweede plaats binnen.

 

Wij hier maken ons op voor de Thanksgiving week, oorspronkelijk voor mij een vierdaags weekend maar toen er voor vrijdag overtime werd aangeboden was ik er als de kippen bij want dat wordt namelijk per uur voor 250% betaald dus dat is een lekker ectra centje voor mijn vakantie. Ons team schreef zich in met 5 mensen maar toen hoorden we er maar twee nodig waren en aangezien Laura en Gina hoger in seniority zijn (ze werken langer bij at&) werd mij verteld dat ik dus automatisch afviel. Nu ga ik niet zo gauw op mijn achterste benen staan maar deze keer protesteerde ik toch, ik zei tegen de workforce medewerker die het nieuwtje kwam vertellen dat ik het niet eerlijk vond want ik had me het eerste opgegeven. Hij vertelde me dat hij het moest overleggen met hun manager, die trouwens ook de onze is en even later kreeg ik een mailtje dat ik toegevoegd was dus vrijdag werk ik van 8.30 tot 5.30 en dat is zo’n 150.00 extra voor alleen die dag.

De dag ervoor, de echte Thanksgiving is nu het plan dat we allemaal bij Ricky en Meemaw gaan eten, ouderwets gezellig. Ik heb de beenham al in de koelkast en ga deze donderdag morgen bakken in de oven met schijven ananas en bruine suiker zodat er een lekker zoet laagje op komt.

Het weer wordt redelijk, die twee dagen, zonnig, geen regen dusver en een aangename 21 graden. De ham isal kant en klaar en hoeft eigenlijk alleen maar opgewarmd te worden maar een uurtje of twee extra in de oven maakt het geheel nog lekkerder, het was weer eens een koopje, 3.5 kilo en ik betaalde 8.50 dus ongeveer 7.50 euro voor een hele hoop mals varkensvlees.

 

Maandag hebben we een potluck met ons kleine team, 7 personen en het wordt smullen, Ik breng komkommersalade, stokbrood en kruidenboter, Gina en Laura die beiden van Italiaanse komaf zijn brengen tomatensalade en een soort Italiaanse quiche, Stephanie, onze Duitse inbreng maakt lasagna, Andrew heeft zijn pineapploe upside down cake en Chris wiens ouders van de Philipijnen emigreerden brengt de loempia’s (vergelijkbaar met de Vietnamese) die zijn vrouw maakt.

 

Ik heb officieel in mijn team een nieuwe plek, heb mijn spulletjes al naar een nieuw bureau verhuisd, zit nu weer langs Kim maar weet nog niet eens of ik er ooit terugkeer want het ziet er naar uit dat de 60 dagen proefmet ons team wordt voortgezet,voor december hoefde ik niet eens te bieden op een schema en neem ik dus aan dat ik gewoon weer dezelfde tijden werk, 9 tot 6 met natuurlijk de eerste twee weken VAKANTIE !!!

 

Ik kreeg een uitnodiging in mijn mail deze week, uitnodiging voor de presentatie van Platbook 9 op zaterdag middag 8 december in Sittard en ik voel me ontzettend vereerd. De serie Platbook is een iniatief van de uitgeverij TIC in Maastricht om het dialect dichter dichter bij de mensen te brengen, ook de Stichtig Veldeke is hierbij zeer actief, elk boek heeft een onderwerp en Platbook 9 gaat over je thuishaven, de plaats waar je geboren bent, opgroeide etc. Ik denk dat dit het zesde boek is waarin een gedicht van mij is opgenomen en ik hoop bij de presentatie aanwezig te kunnen zijn zodat ik al die mensen die zich zo inspannen om het dialect te behouden en te bevorderen in de Limburgse literatuur te kunnen ontmoeten !!

 

Martin’s voet schijnt te beter te worden, langzaam maar zeker, het electrische prikkelgevoel is er nog steeds maar de golven en pijnscheuten worden minder zegt hij. Hij kan al veel beter lopen en ik hoop dat het snel ophoudt want allemaal die pillen is niet goed voor hem en onze portemonnee.

Volgende week is Ian jarig maar ik heb besloten om zijn sweatshirt voor kerst te bewaren, ik heb gisteren op een yardsale een mooi 20 delig besteksetje, compleet in de doos op de kop getikt voor Raini (voor 5 hele dollars) en nu moet ik alleen nog wat vinden voor Darian, ze wil chocolade uit Nederland dus dat is dan ook snel opgelost.

Mijn lieve vriendin Els en haar Frans zijn de afgelopen week voor de vierde keer opa en oma geworden van kleinzoon Siem, de zoon van Rob en Kim en daarmee van harte gefeliciteerd !!

Morgen is Marieke van Marianne jarig en op 21 november Bart van ozze Hay en Miep, ook voor beiden felicitaties.

Ik ga er weer een eind aan breien, Martin wil plasma gaan doneren en dan moet ik mee, dat betekent hem daar af zetten en wat rondhangen in de winkels in de buurt, zo’n een tot anderhaf uur totdat ze hem weer van het toestel afhaken en dan naar huis. Het wordt zo te zien alweer een grijze dag, heb de zon al dagen niet meer gezien en het is killig tot koud.

Fijne week gewenst, voor degenen van jullie die op Janine gestemd hebben, onze hartelijke dank en veel liefs van Mariet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten