zondag 14 augustus 2011

Steekje los?

Ze zitte in de zon
om zich op te werme
en aete aaf en toe un vleeg
die hubbe wae, hiele zwjerme
ze hubbe dit nuudig veur our blood
eur hert klopt neet zoe sjnel
maar as dae tied weer dao is
den weite ze ut wel
hae bakt, zeej bakt, det is lekker same
jao zonne hagedis dae kan beame
ut leefdes spjel heut ziene hotte kantj
ut duurt neet erg lang
in dit subtropisch landj
den gauw weer verder met ut dageliks laeve
un plekske zeuke veur de eikes un sjuulplaats te gaeve
ut kleine grut, det zeen we euver unne maondj of zoe rondj flitse in ut graas
en de hagedisse man negeert de hagedisse vrouw
asof der noeit ut leefdes sjpel in de heite middig zon gewaest waas

Hallo lieve mensen

Koffie, dat heeft mijn schat vanmorgen al vroeg gemaakt voor ons en het is een heerlijk bakkie maar kan niet tippen aan Douwe Egberts natuurlijk en daarom heb ik hem de afgelopen week een Hollandse verrassing besteld. Ik had voldoende bijeen gespaard op Amazon en omdat ik niets anders wist heb ik voor het eerst koffie besteld. Drie pakken roodmerk en drie pakken dark roast worden hopelijk de komende week op ons adres bezorgd door UPS. Omdat ik boven een bepaald bedrag kwam met mijn bestelling zijn er geen bezorgkosten en kom het totaal van 6 pakken op zo’n 24 euro, op zich natuurlijk duurder als bij jullie in de winkel maar niet echt veel meer.

We hebben weer een heet weekje achter de rug met temperaturen dicht bij de 40 graden. Susan organiseerde gisteren haar garagesale maar het was niet echt een succes, om middag had ze voor heuse 75 cent verkocht. Ze had lekkere ijsthee en heerlijke lemonade gemaakt en daar liet ze mij natuurlijk van proeven. Lemonade is hier een lekkere frisse citroenlimonade, zoet maar ook door de verse lime op zijn eigen manier hartig.

Gistermorgen waren Raini, Ian en Ravyn al rond half negen hier om samen met ons te ontbijten. Raini maakte roerei, bacon en biscuits. Arme Ravyn heeft drie hechtingen in haar snoetje, een onder haar oog in het midden van een grote blauwe plek en twee boven haar lip, Ian was vrijdagavond met haar naar de eerste hulp moeten gaan want Lori, zijn hond had Ravyn gebeten. Waarschijnlijk heeft Ravyn haar willen aaien en voelde Lori zich in het nauw gedreven in een hoek van de kamer. Zoiets gebeurt natuurlijk zo snel dat niemand achteraf kan vertellen wat precies gebeurde. Het had natuurlijk veel erger kunnen zijn maar toch, Martin en ik vinden dat die hond nu echt weg moet. Ravyn heeft een grote schram op haar neus en de binnenkant van haar lip is ook los maar dat groeit wel weer vast volgens de dokter. Alles was natuurlijk nog opgezwollen vooral haar lip en ze zag er echt niet uit maar was wel vrolijk en had duidelijk geen pijn.

Een ander kleine meid, Victoria, een van de kids waar Susan op past werd donderdag 3 jaar. Ik was natuurlijk uitgenodigd en met een kadootje toog ik richting het einde van mijn straat. Ik had een puzzle gekocht met de kleine zeemeermin met glitters. Ze vond het prachtig en was het stralend middelpunt. We moest natuurlijk klappen in de handjes doen en ook duimpje op duimpje dat haar favoriete rijmpje is.
Victoria, of Tori zoals haar koosnaampje is, is een heel slim kind, enigst kind ook , haar mama is afkomstig uit India en haar papa komt van hier. Tori is klein en sierlijk en heeft hele mooie bruine ogen en bijna zwart krullend haar.

Donderdag werd ik ook verrast met een pakje uit Nederland van Ted, Martin, May en Ton. Er zat lekkere thee in, peppermuntjes, een kleine boekje met spreuken en een geweven zakje met 6 poppetjes. Deze poppetjes zijn worry dolls, uit Guatelama en je kunt hen je zorgen vertellen, dan leg je ze onder je kussen als je gaat slapen en ze verwerken die zorgen voor jou. Ook zaten er theelichtjes in met een sinaasappelgeurtje. IK vond twee lieve kaarten in dat pakje, heel hartelijk bedankt mensen, dat was een hele fijne verrassing.

Het hele jaar kijk ik weer uit naar deze tijd van het jaar want rond 12 augustus zijn er veel vallende sterren. Tegenvallend dit jaar want de laatste avonden was het steeds bewolkt en hadden we pittige onweersbuien, alleen vanmorgen vroeg zag ik er twee toen ik buiten mijn eerste kopje koffie zat te drinken. Nu is het nog te doen buiten ofschoon het al midden twintig is, gisteren was het zo heet dat je je voetzolen brandde op de beton op ons klein terrasje. We roken ook een minder fris geurtje en vonden een grote dode rat op ons gazon met twee wonden op zijn lijf. Nu ligt het huis achter ons al maanden leeg, gisteren kwam een man een gedeelte van het gazon maaien en wat snoeien. Waarschijnlijk is die rat het slachtoffer van de maaier en heeft nog in onze tuin kunnen vluchten waarna ze aan haar einde kwam. Het kan ook nog goed dat de maaier de rat over onze schutting heeft gegooid. Strakjes toch maar even kijken als het licht is en de resten opruimen, gisteren wilde Martin dat niet doen want het krioelde van de vliegen en andere insecten rond het beest.

Deze week kwam Arthur uit in Redbox, een nieuwe versie met Russell Brand en het is hilarisch. We hadden ook de orginele verfilming met Dudley Moore bij de bieb gehaald maar ik vond de nieuwe veel grappiger. Jack zorgde dat we een kopietje kregen, het is zeker de moeite waard om nog eens meer te bekijken.

Morgen maandag hebben we op het werk eens een andere dan anders potluck. Normaal brengt iedereen een gerecht mee maar het schijnt dat het team waar ik nu deel van uitmaak niet zo’n kookmensen bevat en daarom had mijn manager het idée opgevat om een icecream potluck te organiseren. Zij brengt het ijs mee en wij doen de rest zoals slagroom, sprinkles en hoorntjes. Ik heb me opgegeven voor het fruit gedeelte. Ik ga een schaal vullen met schijfjes banana, appel, kersen, druiven, ananas stukjes en mango. Het meeste wordt vers en het zijn natuurlijk ook lekkere hapjes tussendoor zelfs zonder ijs. IJs staat natuurlijk op mijn lijstje van voedsel dat niet zo goed is voor mij dus dat word took echt mondjesmaat.

Ik kreeg twee certificaten op donderdag, proof of excellence (Amerikanen hechten heel veel waarde aan dit soort dingen) met een grote gouden ster voor adherence (het op tijd zijn op het werk en het op tijd in en uitloggen voor bijvoorbeeld pauzes en lunch) en voor het gebruiken van een bepaald programma tijdens mijn gesprekken.

Het kan zomaar verkeren dat Raini weer bij ons komt wonen, ze heeft al voorzichtig geinformeerd of dat een optie is. Nu deelt ze samen met Chris in een leuk houten huisje in Riverside maar Chris denkt er serieus aan om te vertrekken, hij gaat waarschijnlijk samenwonen met een vriendin en Raini alleen kan niet de huur opbrengen voor haar huisje. De meeste van haar vrienden zijn zonder werk dus ze heeft niet echt iemand anders om mee te delen en dan is de enige optie, terug naar ons. Het is natuurlijk ook veel dichter bij haar werk dus ik word mijn logeerkamer weer kwijt. Dat betekent ook dat we Ravyn veel meer zien want Raini heeft haar zeker twee dagen per week om op te passen. Ik vind het allemaal wel gezellig alleen heeft ze neiging om veel mensen uit te nodigen voor te eten of zelfs te blijven slapen dus tijd om wat extra regels op te stellen als het verhuizen ervan komt.


Dat is wat ik te melden had vandaag, geen schokkende gebeurtenissen, het leven gaat zijn gangetje, we kijken buiten uit naar koelere dagen en nachten en proberen zoveel mogelijk te relaxen en te genieten van de tijd die we samen kunnen doorbrengen. Hele fijne week gewenst en groetjes van Mariet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten