zondag 3 april 2011

Kwam een muisje aangekropen....

Blozende wange, lachende mondj
glanzende eugskes
super gezondj
graaiende vingertjes
zuut alles in unne wip
en as se neet kriegt wat ze wil
zuus se un trillende lip
ze deut klappe in de handjes
ze giechelt en wil mier
daar kwam een muisje aangekropen
ze wiest, nog unne kier
Ravyn, klein maedje
oma ziene sjat
kom gauw weer truuk en lach nao mich
den zinge wae nog wat

Hallo lieve vrienden

Vandaag begon ik met een gedicht voor Ravyn, ze is nu anderhalf en begint al een aardig mondje te babbelen. Ze is een ondeugend guitje maar ook behoorlijk verwend en ze weet precies wat ze wil. Ik zie haar niet meer zo vaak nu Raini verhuisd is maar af en toe gaan we naar Ian, hij heeft haar maandag en dinsdag.
Ook Raini zie ik niet zo vaak, meestal komt ze langs op zondag en dan brengt ze niet alleen allerlei etenswaren en kookt uitgebreid maar ook zijn er dan altijd andere mensen bij, haar broer en zus maar ook diverse vrienden.
Zo had ze afgelopen zondag een heel erg lekkere ovenschotel gemaakt, eerst maakte ze met rundergehakt en spaghetti saus een mengsel, toen vulde ze grote pastaschelpen met een mix van gekruide kaas, dat alles ging in een schotel in de oven voor 30 minuutjes en het was gewoon verrukkelijk. Het was zo’n beetje hetzelfde idée als lasagna en ik ga het beslist binnenkort zelf ook eens proberen.

Zondagmorgen waren Martin en ik al gaan ontbijten/lunchen bij Country Cabin, het is eenvoudig maar smakelijk, eieren met bacon, biscuits, lekkere koffie en pannenkoekjes met siroop en jam.

Afgelopen week vond ik ook eindelijk een lekkernij bij Publix, ik hou erg van zure haring en Publix had de kleine potjes in de reclame, buy one get one for free (twee halen, een betalen). Ik kocht beide varieteiten, de haring in azijn en de haring in sure roomsaus en vooral de laatste was super. Kleine potjes weliswaar en veel te snel op maar met een stokbroodje zorgde dit voor een uitstekende lunch op een van mijn werkdagen.

Een april, ik heb er weinig van gemerkt behalve een hilarische actie van mijn collegaatje Stephanie die oorspronkelijk uit Dortmund komt. Ze had op Facebook haar verjaarsdatum veranderd in een april en kreeg tientallen feliciaties, zelfs van haar vrienden en familie in Duitsland die blijkbaar vergeten waren dat ze haar in januari al gefeliciteerd hadden. Zelfs toen ze onthulde dat het een aprilgrap was bleven de feliciaties gepost worden.

Het wordt vandaag heerlijk weer, morgen zelfs 30 graden maar we werden afgelopen week ook geteisterd door twee slechte weerdagen. Stormen, fikse regenbuien, onweer en zelfs tornado waarschuwingen, zo viel er donderdag maar liefst 5 cm regen en als het hier zo plenst dan staan straten binnen de kortste keren onder water.
Het goede daarvan is dat de pollen zijn verdwijnen uit de lucht en veel mensen weer opgelucht adem kunnen halen. Ook was het zegen voor al die mensen die al een tijdje ijverig bezig waren om de bosbranden in Georgia maar ook in Florida te bestrijden. Met name rond Savannah was het zeer ernstig en soms ‘s morgens vroeg kon je rook hier buiten ruiken.

We gaan morgen beginnen aan de laatste week dat Charles bij ons is op het werk en dat ik van mijn raamplaatsje kan genieten. Ik heb een das voor hem gehaakt want Kansas heeft een duidelijk landklimaat en het kan ‘s winters aardig koud worden. Ik heb voor de kleuren donkerrood met goudgeel gekozen, de clubkleuren van de Seminoles, zijn favoriete football team, nu alleen nog op zoek naar een embleem voor erop maar ik weet al waar ik dat kan krijgen. Ik had al het idée in de groep gegooid om wat allemaal samen te doen maar de mensen in mijn team, die moet je echt porren om zoiets te organiseren, we zullen zien of ze voordat Charles vertrekt nog wakker worden.

Gisteren na het werk ben ik even bij Super Target gestopt want ik had melk nodig. Om je een idée te geven wat het weer hier doet, ik had gistermorgen koffie en had vergeten de melk in de koelkast te zetten, de container stond misschien 5 minuutjes op het aanrecht en na de tweede kop van melk te hebben voorzien zette ik ze terug in de koeling. Toen ik een uurtje later cornflakes klaarmaakte voor mijn ontbijt was de melk zuur. Ik was nog nooit bij Target geweest en wow wat een winkel. Super was wel het juiste woord en piekfijn, alles heel strak en schoon maar….bijna geen mens in de zaak. Ze hebben echt alles, van levensmiddelen tot keukenspullen tot kleding en fietsen, vergelijkbaar met onze Walmart, een superstore. Nu raak ik altijd compleet de tijd kwijt als ik door zo’n zaak dwaal en alles uitgebreid bekijk dus ik was behoorlijk laat thuis maar ik had mijn melk en ook een container (3.6 liter) jus d’orange voor maar 3.39 die heel lekker is. Als je hier jus koopt is er heel vaak extra calcium aan toe gevoegd, geen wonder dat mijn nagels zo hard groeien.


http://www.target.com/

Op deze website zul je ook weer de bekende coupons tegenkomen, waardebonnen voor korting. Je vindt ze in reklame folders maar ook zijn er complete websites om ze uit te printen. Zo schreef ik in voor de website van Michaels, een hobby winkel en kreeg ik een bon voor 40 % korting op mijn eerste aankoop. Nu is dit de winkel waar ik dat Seminole emblem voor de das van Charles zou kunnen krijgen maar ook hebben ze een leuk assortiment garen en knoopjes die ik kan gebruiken als decoratie voor mijn sjaals dus de komende week ga ik daar zeker even neuzen, ze zitten om de hoek bij mijn werkplaats dus dat kan ik gemakkelijk in een lunch doen.

Ik wil vandaag afsluiten met twee felicitaties, beiden voor 4 april, dus morgen. Allereerst is Ger Wijnhoven jarig, proficiat en een fijne dag gewenst. Ook is mijn lieve vriendin Rita in de Zeilberg jarig, ik ken haar al jaren, we ontmoetten elkaar op Spinchat, een chat website waar ik ook Martin leerde kennen en zij was de eerste in de rij van mensen daar die ik ook in het echt ontmoette. Rita oftewel Erlina, haar chatnaam is een schat van een meid, ze is getrouwd met Piet en ze hebben twee zonen. Ze is een zonnetje, altijd vrolijk en ik mis het echt om af en toe samen koffie te drinken en te babbelen. Van harte gefeliciteerd meidje en we zien elkaar op het einde van het jaar weer.

Lieve groetjes vanuit Jacksonville….Mariet xx

Rita en ik lekker op een terrasje in september 2010






Geen opmerkingen:

Een reactie posten