zaterdag 13 november 2010

Dit lijkt wel winter

Dieke zuk en werme trui
haoje mich wel werm
boete bleust de windj wat rondj
and ich dink och erm
die blaedjes hubbe ut auch kaod
ze vleege in ut rondj
toetdet de windj ut meug is
den valle ze oppe grondj
zoon blaedje haet genne dieke jas
en is op sjterve nao doet
ut ligt dao maar te ligge
met ut velke neks en bloet
dus kroep ich lekker taege dich aan
en dink, ich hub ut good
nog maar un werm tas koffie of tie
det geuft de burger mood


Hallo lieve mensen daar ver weg (behalve Carla dan)

Allereerst wil ik even stilstaan bij herinneringen die opkwamen nadat ik hoorde dat Wiel Bos de afgelopen week overleden was. Hij en zijn vrouw Lies die 10 maanden geleden overleed waren vrienden van mijn ouders. Toen mijn kinderen nog heel klein waren gingen wij met zijn allen elke zondagmiddag de bossen in om te wandelen. Er zijn nog foto’s in mijn moeder’s foto album, Rob in de wandelwagen, allemaal een dikke jas aan en meestal gingen we naar de Eikele Peel, de bossen van Kessel Eik en het was altijd heel gezellig, we namen koffie mee en koek en ik heb hele mooie herinneringen aan die wandelingen.

Het is koud hier, echt koud, onwerkelijk voor deze tijd van het jaar. We hebben twee recordnachten achter de rug, het is nu kwart voor zessen, de klok is verzet, ook hier en buiten is het rond de 33F, dat betekent nul graden in celcius, het was niet meer zo koud op deze datum sinds 1976. Overdag komt het kwik niet boven 16 graden en er waait een kille wind die met de blaadjes spelt die nu volop vallen. Het is echter maar voor een paar dagen en nachten want na woensdag gaan we weer naar de 25C. Carla heeft wel een weekend uitgezocht om te verhuizen maar ja, van sjouwen blijf je lekker warm.

De auto, dat is een verhaal apart. Ze stottert en pruttelt en slaat soms af en woensdag was het zo erg dat Raini me naar het werk moest brengen. Martin heeft de olie eruit laten lopen (en zijn hand verbrand) en de filter vernieuwd en nu lijkt het iets beter te gaan. Ik kan zover elke dag zonder problemen naar het werk dus houden zo. Het is heerlijk rijden, vooral de leren stoel is een genot, je kunt werkelijk alles aan die stoelen aanpassen. Omdat de motor Europees is, is alles voor Martin nieuw en een gebruiksaanwijzing laat je niet alles zien, zo kunnen we bijvoorbeeld niet vinden hoe je de plaat van de koplamp er vanaf kunt halen, de lamp zelf verwissel je van achteren onder de motorkap maar voor de kap heeft een barst en zou vervangen moeten worden, alleen hoe gaat ie los….dat zoeken we nog wel op.

Op het werk is het op dit moment redelijk rustig dus er worden geen overuren aangeboden, je kunt zelfs gemakkelijk eerder naar huis maar deze uren worden natuurlijk niet betaald en dat is dus voor mij geen optie. Ik ben nogal altijd aan het organiseren voor de rekening die ik dadelijk voorop moet betalen om mijn verblijfsvergunning te verlengen. Ik heb nog een maandje de tijd. We hadden wel wat sensatie trouwens. Op mijn werk werkt dus Justin Bieber, niet te verwarren met het tieneridool, ik vermeldde dat al eerder maar deze week was onze Justin te gast bij David Letterman in de Tonight Show waar hij de top tien mocht presenteren. Ik heb het filmpje op youtube gevonden en vond het hilarisch. Het zou me niet verbazen als hij wat leuke aanbiedingen krijgt na dit national optreden dat miljoenen mensen bekijken. Als je de link klikt en je krijgt de algemene youtube pagina, zet in de zoekfunktie : Letterman Justin Bieber Jacksonville en dan gaat het naar de juiste clip

http://www.youtube.com/watch?v=ABVmyG6_Ph0

je krijgt eerst een reclame filmpje trouwens, het is tenslotte Amerika..hehe

Het was een mooie ervaring voor Justin en zijn vrouw, ze vierden hun anniversary (zoveelste huwelijksdag) en beiden kregen een betaalde reis naar New York, omdat de opnames op woensdag waren in plaats van maandag zoals gepland konden ze dus van een paar daagjes grote city genieten.

Op 28 november a.s komt Platbook 5 uit, Platbook is een initiatief van uitgeverij TIC en Veldeke Limburg. Het zijn gedichten en gedachten met steeds een thema. Ik was vereerd met een plaatsje in Platbook 2 met een van mijn schrijfsels en nu werd ik weer uitgekozen met een gedicht over de Maas want dat is het onderwerp van dit boekje. Ik heb er twee geschreven en ingestuurd maar weet nog niet welke geplaatst werd. Ik kan natuurlijk niet naar de presentatie maar hoop het boekje weer thuisgestuurd te krijgen zoals de laatste keer. Het mooiste vond ik dat de aankondiging werd gedaan, volgeschreven door bekende dichters. Nee hoor, ik krijg nu geen ego probleem maar het is wel leuk. Misschien een tip voor de Sint !!


http://www.uitgeverijtic.nl/Platbook-5.php

Vrijdagavond hadden we kampvuur. De kids waren er en hadden vrienden meegebracht en bier natuurlijk. Het was wel koud en waarschijnlijk heb ik daar mijn pijn in de onderrug aan te danken, je wordt tenslotte maar aan een kant warm van een vuur maar dat mocht de pret niet drukken, We gaan dit zeker vaker doen deze winter want we hebben hout genoeg. Het moet alleen met de kettingzaag in blokken worden gezaagd en daarna gekluifd. Ook gaan we de volgende keer zeker zorgen voor marshmallows want die horen er bij evenals warme chocolademelk

Het grootste nieuws voor het laatste moment.
Afgelopen zondag skypte ik met Rob en Sylvia en die hadden een verrassing voor me. Ze verwachten een tweede spruitje volgend jaar mei/juni, dat betekent dus dat mijn plannen gaan veranderen want als ik begin mei zou komen is de baby er nog niet. Ik probeer nu in juni te komen en anders wordt het September. Ik ben natuurlijk heel blij en hoop dat ze van een mooie zwangerschap kunnen genieten. Fenna had een tshirtje aan dat de tekst, ik word grote zus op de voorkant had en ze lachte naar me en zwaaide. We skypten maar liefts 1.5 uur en het was geweldig.
Ik zie ons tweetjes al volgend jaar of zo lekker samen kletsen zonder papa en mama en ik kan haar verhaaltjes vertellen en zo.

De jarige van de week, Jacques Leenders is dinsdag jarig, mooie dag gewenst samen met Ria en proficiat.

Ik heb al de punten op mijn lijst weer afgewerkt en ga nog lekker een hete kop koffie drinken, ik zit hier lekker dik ingepakt en heb een rustige zondag in het verschiet.

Fijne week gewenst en tot schrijfs….Mariet x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten