zondag 2 februari 2020

02-02-2020

Ik Zie de rimpels
In een bleek gezicht
Waar eens gladde huid regeerde
Ook met het meest verblindende
tegenlicht
Ik Zie trekken
Van vermoeidheid
Na een Lange dag
De lippen strak
ofschoon
Er is aanzet tot een
Stiekeme lach
Want morgen is het woensdag
De week bijna half voorbij
Het weekend zo verlokkend
Komt stiekem naderbij
Ik hoor een zucht
Is dat mijn eigen stem
En ik kijk nog eens in de Spiegel
Waar ik dat vermoeide
Verlangende gezicht
Als het mijne herken


Goeiemorgen lieve mensen

Die laatste week van januari, ik wist niet dat die veel langer duurde dan al die andere weken in het jaar maar gelukkig, het is voorbij en nu is het februari en meer en meer heb ik het idee dat het nu echt staat te gebeuren.

Gisteren, en dat moet eerst, was onze lieve Anne van Knippenberg jarig, mijn petekind, hopelijk kan ik haar volgend jaar haar zelf de hand schudden.
Op 4 februari is Willemien Severins jarig, van harte en een hele fijne dag met Gerrie.

Deze week, superlang en koud, elke dag een dikke trui en sjaal behalve vrijdag want toen werd het beter. Regen, echt zo'n miezerig weertje, donker, op zijn Holland's.
Ik ben echt elke dag een uur eerder naar huis gegaan om de week door te komen, ik was helemaal op rond 5 uur.
De komende weken zien er qua schema redelijk uit, morgen bijvoorbeeld werk ik van 8.30 tot 17.30, alleen Valentijnsdag heb ik weer 10.30 - 19.30 maar ik ben er gelijk opgesprongen om dat te veranderen naar twee uurtjes eerder.

Met dat laat thuiskomen krijg je dus niks gedaan, zelfs koken is niet aantrekkelijk maar ik maakte toch een grote pan erwtensoep met rookworst en nam woensdag een grote portie mee naar mijn werk. Mijn manager at een grote soepkop vol, zei dat het perfect was en vroeg donderdag voor meer, ja dag !!

Op 13 februari hebben we weer een potluck en ik zei, weer erwtensoep, hij zei nee, alles wat jij meebrengt is geweldig dus ik wil nog wat anders proeven dus ik ga nu waarschijnlijk tomatensoep met ballen maken, ook altijd lekker.

Zaterdag, gisteren dus was het redelijk weer en ik begon in de achtertuin, alle oude potten weg en bekijken wat ik weg kan geven want hier kan ik echt niks van meenemen, jammer genoeg. 
Susan kwam kijken en wil de ananas planten en nog wat klein grut, ook wil ze proberen of de mannen mijn citroen struik die in vollen bloei staat kunnen verplaatsen naar haar tuin, ik hou mijn hart vast want haar tuin is drogere grond en mijn citroen vindt het heel lekker in mijn donkere zeer vochtige aarde.

Vanmiddag komt Ricky Nelson, nee niet de zanger want die is allang dood maar mijn oud collega. Ik heb hem ooit beloofd dat als ik verhuis hij mijn citroenplant in de pot kan krijgen, hij heeft zover alleen sinsaasappel boompjes. Kunnen we even bijkletsen, hij zal wel niet lang blijven van vanmiddag is Superbowl, de finale voor de professionele footballers. Het is altijd een groot evenement, Demi Lovato zingt het volkslied en  Jennifer Lopez en Shakira verzorgen de pauze show, vorig jaar was dat Madonna, vals als de mieter.

Ik ga hier echt niet de hele middag zitten kijken, de nieuwste Lion King is uit op Disney plus dus veel leuker.
Vandaag is ook Groundhog day, de groundhog's schaduw zal ons vertellen of de winter nog 6 weken langer duurt of dat er een vroege lente inzet, nou ik heb begrepen dat dat laatste het geval is.

In mijn tuin is het lente, de jasmijn is bedekt met gele bloemen, de citroen bloeit dus volop en mijn orchideeen die weer de hele tijd buiten zelf hun weg moesten vinden zitten vol bloemknoppen. Ik heb er zeker 20 geteld.

Naast me zit Freckles, ik ga haar extra verwennen deze week want zaterdag morgen om 8.45 heb ik een afspraak bij de dierenarts, dan moet ik met heel veel pijn in mijn hart afscheid van haar nemen, ik heb geen andere keuze.

De komende week moet er veel geregeld worden, pensioen, dokter en even kijken of ik de ING kan bellen want mijn pasje is verlopen en ik heb geen nieuwe gekregen, ook ben ik geblokkeerd voor internet bankieren, waarom ? geen idee. 

Frank en Aline en baby Lucas waren in Kessel afgelopen week, ik kreeg zo'n lieve foto's, ook dankzij Ine.

Het zonnetje schijnt, de was hangt buiten en de koffie is heerlijk en ik zo dadelijk even naar de winkel, Dutch applepie en wat spulletjes voor Ian. Ik heb vanmorgen de afwas gedaan en hij heeft hun badkamer een flinke beurt gegeven,
Vanavond maar gedeeltelijk koken, ik kocht een been ham van 3.5 kilo bij Winn Dixie voor maar 6.20, ik overgoot hem met Hollandse honing en gisteravond hebben we er al van gesmuld, heerlijk, net zoet genoeg en super mals , je hebt geen eens tanden nodig om die te eten !!

Raini heeft afgelopen week twee voortanden onder laten trekken, een was er al uitgevallen en heeft nu een gebitje, alles onder complete verdoving, anders dacht ze er nog niet over. Ze kwam zonet vragen of ik van die oude mensen tabletten had voor je gebit schoon te maken haha, ik moet lachen.

Ze heeft een vriendin, Crystal, aardige meid en die woont in Baldwin, dat is halverwege naar MacClenney, klein dorp langs de snelweg I-10
Crystal woont bij haar zus maar die zus verhuist binnen een maand en nu heeft ze, na een week verkering, Raini gevraagd om bij haar in te trekken en Raini zei ja, op voorwaarde dat Ian en de hond meekunnen en dat was goed. Nou hoop ik dat die werkt want ik ken Raini en haar buien en vriendinnetjes en ik vind het veel te vlug maar het zou wel heel veel oplossen en dan kan ik echt beginnen met mijn huis leeg te maken.

Ik ben nog aan het wachten op ruimte rond Kessel waar mijn spullen kunnen worden opgeslagen en uitgepakt, het is niet zoveel, het meeste gaat direct weer weg, kleding en zo maar ik moet een adres hebben voor de vervoerder om af te leveren.

We zullen zien...

Liefs van Mariet

1 opmerking:

  1. Listen...

    What I'm going to tell you might sound kind of weird, maybe even a little "out there..."

    HOW would you like it if you could simply click "Play" to LISTEN to a short, "magical tone"...

    And magically attract MORE MONEY into your LIFE??

    What I'm talking about is thousands... even MILLIONS of DOLLARS!!

    Sounds way too EASY?? Think something like this is not for real?!?

    Well then, I'll be the one to tell you the news..

    Usually the most magical blessings life has to offer are also the EASIEST!!

    In fact, I'm going to provide you with PROOF by allowing you to listen to a REAL "miracle money tone" I've synthesized...

    And do it FREE (no strings attached).

    You simply click "Play" and watch as your abundance angels fly into your life.. it starts right away..

    CLICK here NOW to PLAY the magical "Miracle Money Tone" - as my gift to you!!

    BeantwoordenVerwijderen