zondag 10 maart 2019

Onzekere weken

De zon haet os neet nuudig
om oet heur nest te kome
om de loch te kleure met rose en roet
te sjiene op alle bloome

De maon haet os neet nuudig
om alles in zilver te kleure
om welterusten te zegge taege den daag
of om de morge extra op te fleure

De raegen hooft os neet eg derbie
as der klatert oppe sjtroeke
as der de waereld sjoener wast
want elke plant ken water gebroeke

de natuur is vuul baeter deraan zonger os
alles geit gewoen ziene gank
ut ruukt vuul frisser, alles kleurt baeter auch
frisse loch, gen vervoeling of sjtank

de waereld zonger miense
sjtiller en mier puur
ut waerd tied det wae os realisere
ze ken zonger os maar wae
wae kenne niks zonger de natuur

Hallo lieve lezers

Vandaag was ik met Ravyn in de dierentuin en daarna lunchen dus dat is mijn excuus om zo laat te zijn met mijn blog en daar blijf ik lekker bij.

Ik had even wat positiefs nodig na deze week met een paar dingen die helemaal niet goed vielen bij mij, mijn gezondheid en mijn werk.

Maandag vol goeie moed naar het werk, het was niet druk en er was groot nieuws, mijn manager heeft dus een positie aangeboden gekregen als manager samen met haar collega Ted, beneden bij de billing afdeling. Ik wist dat ze gesolliciteerd had, tenslotte gaat ze er heel goed op vooruit met salaris als je bedenkt dat als ik die job zou krijgen ik het dubbele zou verdienen van nu en tenslotte zullen we niet eeuwig open blijven met tech support. Ik geef het nog twee jaar.

Dat betekent dat ons team wordt opgesplitst, hoe dat zou gebeuren zouden we vrijdag horen.

Ik ben erg blij voor haar, niet voor mij, tenslotte is acht jaar niks en om dan weer aan iemand anders te wennen, ik vroeg haar een ding, astublieft zorg dat ik niet bij Russell in het team kom, ik kan hem niet uitstaan. Hij is veel te pushy, nooit doet iemand ooit iets goed, hij is een strebertje met een reuze groot ego, ik geloof dat er iemand in zijn team is die hem zelfs aardig vindt en raad eens, in welk team ik terechtkom na de volgende week. Dit zou wel eens een hele goede reden zijn om eerder terug te komen !!

Het blijkt dat ui de 25 mensen die ondergebracht moesten worden, de managers konden kiezen en omdat Russell de meeste rechten heeft blijkbaar (beste resultaten en zo) mocht hij als eerste kiezen. Nu kun je wel zeggen, wat een eer om als eerste gekozen te worden maar ik had het liever helemaal anders gehad. Maar ja, ik kan er niks aan willen en zal op mijn tanden bijten en gewoon mijn best doen zoals altijd.  Als het niet meer kan, verwacht een bericht van mij dat ik de eerstvolgende boot neem en dan zie ik wel hoe dat gaat.

De andere domper was donderdag, ik had dus mijn halfjaarlijkse afspraak met mijn cardioloog. Ik kreen de laatste twee jaar steeds zijn nurse practisioner maar zij was ondertussen weg, hij had een nieuwe en die ging hem er dus bijhalen.

Mijn slechte cholestorol was omhoog gegaan bij de laatste test van vorig jaar september (dat is 5 maanden geleden notabene maar ik kreeg me een preek van hem.
Het was allemaal de schuld van mijn lever en van het roken ofschoon ik geen sigaretten rook stond hij er op dat er nog steeds heavy tobacco user, half pakje per dag, in mijn file bleef staan. Hij zei, je weet niet wat dit met je doet over 30, 40 jaar, waarschijnlijk vergetend dat ik dan 95 of 105 ben en waarschijnlijk allang wijlen.

Drie keer werd er gevraagd of ik wel elke dag al mijn pillen inneem, natuurlijk, trouw elke morgen.
Dus nu moet er weer een test gedaan worden, volgende week of zo en dan wordt er een aanvraag gestuurd naar de verzekering voor injecties met zo'n pen, twee keer per maand, moet ik zelf gaan doen, kan ik best. Ik kreeg al een brief van de apotheek, als ik dit zelf moet betalen gaat het me 1350.00 kosten voor die twee prikken !!

Mijn bloeddruk maakt ook rare sprongen, de laatste keer bij de huisarts met de blaasontsteking 152/92 en nu afgelopen donderdag was het 116/62, snap jij het nog, nooit zo laag geweest.

Nu eet ik heel vetvrij tegenwoordig, meestal ( af en toe een eitje met spek moet kunnen en ook de snijbonen stamppot met spekjes ging er grif in afgelopen week !), veel proteinen, yoghurt, fruit en salades.

Dus al met al snap ik de wereld even helemaal niet, ik beweeg te weinig, ik eet minder maar nog steeds blijkbaar niet goed, ik moest even mezelf uit dat reuzegrote gat takelen en dan is Ravyn altijd een goede reden om erop uit te gaan.

Het was niet zo druk nog in de Zoo maar de tijd is hier afgelopen nacht verzet.

We gingen eerst met het treintje want dat had ze nog nooit gedaan. Ze heeft ook een jaarpas voor de dierentuin dus entree kost me niks, in feite heb ik mijn geld voor de jaarpas er al uit.

Ze is dus zo'n kind dat wil hebben wat ze ziet, ze wilde op de carroussel, toen had ze zo'n honger, ze wilde popcorn en toen shaved ice.

Dat is dus gewoon geschaafd ijs, ijsblokjes heel fijn gehakt en daar kun je dan een soort siroop over gieten in een smaakje, 4 dollar, kassa !!

Ik maakte een paar filmpjes bij de leeuwen en de vogels en op een gegeven moment zei een man tegen zijn dochtertje, laat die mevrouw even langs om haar dochter te filmen. Ik lachte en zei, mijn kleindochter maar bedankt voor het compliment !!

Na drie uurtjes zoo had ik ook honger en we gingen naar Longhorn's voor een heerlijke kop garnalen/kreeftesoep met vers warm brood en boter, heerlijk, zij kon het zelfs niet helemaal op.

En nu zijn we thuis, ze kijkt tv in mijn kamer en ik blog.

Ik ga zo dadelijk op tijd koken, ik heb geen idee wanneer ze haar komen halen, haar nana wist het niet, scholen hebben springbreak komende week dus het kan zomaar zijn dat ze de hele week hier is.
Haar moeder April heeft zich weer voor de zoveelste keer, ik ben de tel kwijt met haar echtgenoot Shawn verzoend dus de dames verhuizen weer van April's moeder, lekker in de buurt naar de andere kant van de stad volgende maand. Ze blijft nog hier op school, hoe dat gaat lopen weet ik niet want April had al moeite om haar in dezelfde straat als waar ze woonde op tijd in school te krijgen 'smorgens maar ja, niet mijn probleem.
Ze gaat naar een prive school na de vakantie.

Even de kalender erbij halen want ik vergeet jarigen te vermelden.

Afgelopen week was Frans Steeghs jarig, alsnog van harte en ik hoop dat het een geweldige dag voor jou en Mieke was.

Komende zaterdag 16 maart is het mijn trouwdag met Martin, twaalf jaar alweer, een eeuwigheid geleden in een ander leven.
Ik ga naar Starke want VYNL treedt op, om mijn lieve bassist te zien en horen, het leven gaat door

Gelukkig hoef ik daarna maar 13 dagen te wachten voor de volgende gig, dat is lang genoeg vind ik.

Ik wens jullie allen een fijne week en over een paar weken misschien kom ik jullie wel tegen in Kessel of omstreken, zou fijn zijn, zo'n trouwe fans !!

Liefs van Mariet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten