zondag 3 juni 2018

Verzamelde werken

Dagen
Rijgen zich als kralen
Terwijl reuze kaken
Vermalen
Alles wat gisteren was
In een bonte brij
herinneringen
Ik was erbij


Goeiemorgen lieve lezers,

Ik kom net van Skype af, even bijkletsen met Frank in het verre Bulgarije. Over 10 daagjes begint hun vakantie al, naar Belgie en Nederland en dan zien wij ons hopelijk over drie weekjes , het is dan bijna 2 jaar geleden dat ik hen in mijn armen sloot.

Het is weer heet, vandaag  zo'n 35 graden en poepie benauwd. De achtertuin is door alle plensbuien van de afgelopen nu echt een moeras, hoef niet aan maaien te denken want je gaat tot je enkels door het water, goed voor de kikkers maar zelfs Melly mijdt dat stukje groen.
Vandaag weer vooruitzichten op onweer en dan gaan we naar een korte drogere periode, ik moet niet denken aan alle muggen dat dit allemaal gaat opleveren.

Vorig weekend bij mijn uitje zaterdagavond ben ik ook gebeten en het is nog steeds zichtbaar dus beslist geen mosquito. Het zijn twee beten mooi langs elkaar op mijn voet en het bloedde erna, een slang of een spin, het heeft de hele week verschrikkelijk gejeukt maar nu blijkt het op zijn einde te gaan.
Ook sneed ik zondag flink in mijn linkerwijsvinger, ik probeerde met het broodmes het einde van een maiskolf af te snijden en hop, voordat ik er erg in had een jaap in die vinger. Het bloedde niet want ik gebruikte een drukverband, lees eerst mijn duim en toen een strakke pleister maar later stoot je het natuurlijk open en hoppa.

Het is soms lastig om lomp te zijn, ik weet het maar al te goed, heb ik al mijn hele leven last van !!

Afgelopen week ontvind ik in de post het geboortekaartje van Aron, zoon van Ruud en Klari, heel leuk.

Dat weer zorgde voor overlast deze week maar ook voor onbehagen, vrijdag heb ik me weer ziek gemeld, ik was helemaal niet lekker, mijn maag zonder oorzaak want ik had bijna niks gegeten donderdag, had geen honger met die hitte maar toch, er kwam meer uit dan ik dacht dat erin zat.

Woensdag had ik vrij , het was 10 jaar geleden dat ik verhuisde en ik ging lekker in mijn eentje naar de film. Deadpool 2, hilarisch maar ook ontroerend, ik heb een traantje of twee weggepinkt, wat is liefde toch mooi.

Daarna wilde ik eerst gaan lunchen maar in plaats daarvan ging ik naar Costco en kocht het mooiste stuk zalm wat ik kon vinden, hij was ook nog in de aanbieding en nam dat mee naar huis. Ian en ik hebben twee dagen gesmuld van de helft, de rest ging de vriezer in, zo groot was het.

Donderdag voor het werk eerst naar de dokter, ik had eigenlijk een afspraak in maart maar toen was ik ziek en het kwam er niet van.
Alles was goed, ik kreeg papierwerk mee voor bloedonderzoek, voor borst onderzoek dat jaarlijks is natuurlijk en ook voor een bone density test die driejaarlijks is, gewoon een test of je botten nog sterk zijn aangezien vrouwen daar problemen mee kunnen hebben na een bepaalde leeftijd, lees bijna bejaard !!

Ik vertelde haar over mijn oren, mijn linkeroor meer dan het rechter, elke morgen nat, ik hoor niet goed net alsof ik onderwater ben soms dus ze keek erna en voordat ik het wist spuitte de assistent water in mijn oor met een bakje eronder. Nou hoor, wat ik verzameld had, er kwam me wat uit. Het grootste stuk was de grootte en de kleur van een spliterwt. Het voelde gelijk beter dus mevrouw dokter zei, geen wattips gebruiken en gewoon met douchen goed uitspoelen.

Ik hoop dat dit ook goed is voor mijn sinussen en de hoofdpijnen door verandering van luchtdruk. Het was erg ergelijk aan het worden enne, mijn oor is niet meer nat als ik wakker wordt.

Ik ging ook even op bezoek bijT odd, die heeft afgelopen week een nieuwe enkel ingezet gekregen, de oude was versleten, nu is hij zo'n drie maanden uit de running en het was erg pijnlijk zei hij. Hij is natuurlijk goed voorzien van pijnstillers maar ik kan me voorstellen dat hij nu al gek is van het thuiszitten en niks kunnen, geen auto, geen motor, niks ronddollen met de honden buiten. Susan verzorgt hem goed, misschien ga ik straks even langs, hij was jarig vrijdag en ik wil wat lekkere chocolade van de Aldi brengen, daar is hij dol op.

Over eten gesproken, ik moet wat pondjes kwijt want ook die heb ik op de een of andere manier verzameld over de laatste maanden dus ik was wat aan het rondneuzen op internet, ik wil tenslotte evengoed lekker eten. Nu lijkt me dat keto dieet wel wat, grote rage hier op het moment, geen koolhydraten maar goed vet. Je mag dus veel vis eten, kip en rund is ook ok maar geen aardappels of groenten zoals spruitjes (waar ik dol op ben), veel broccoli en bloemkool en kaas en yoghurt. Ik heb nog niks gevonden over brood maar ik ben bang dat dat ook op de verboden lijst staat en ik ben er dol op, roggebrood met kaas, gisteren nog voor lunch. Veel van de dingen op de lijst eet ik al dagelijks dus ik pas het wel aan, hoef ook geen twintig kilo kwijt, gewoon een beetje voor een strakker vakantie lijf.

Gisteren moest ik werken, mijn eerste zaterdag in eeuwen en aangezien ik alleen was voor het afspraken team was het poot aan, ik moest 40 klanten bellen in iets over een uur dat hun afspraak later zou zijn, nooit een bericht wat klanten willen horen dus veel gezeur en ik was blij dat de dag om was. De komende twee zaterdagen werk ik ook, keuze van mij voor de dag gedurende week vrij en ik weet nu tenminste wat te verwachten. AT&T kampt met veel storingen op dit moment plus in een gedeelte van het land zijn de technicians aan het staken voor beter loon.

Jammer geen yardsalen zei Ravyn vanmorgen, ja ze is er nog steeds, haar moeder vroeg of ze nog een week kon blijven aangezien de vakantie is begonnen, ja hoor, geen probleem, mijn kamer blijft dus nog even een kinderparadijs hehe.

Verzamelingen, herinneringen maar ook tastbare dingen zoals de verzamelde werken van Ton van Reen die ik in de vakantie bij hem ophaal, foto's van lieve meiden die oma missen, kleine voor een ander onnozel dingetjes die mij zo ontzettend dierbaar en lief zijn. Verzameling van familie en vrienden die het allerbelangrijkste zijn in dit leven

Lieve groeten van Mariet x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten