zondag 22 april 2018

Van muziek en alligator staart

de zoete geur van de jasmijn
vult mijn huis en hart
maakt alles mooier
vermindert pijn en smart
deze kleine medicijn
groeit helemaal voor nop
ik geniet - ik bewonder
wat is de wereld koud en leeg
wat zouden we ooit doen
zonder

Goeiemiddag lieve mensen

Ik moest het even laten bezinken vanmorgen, deze afgelopen week, gisteravond en ook was ik bezig met eten, boodschappen en een kleine grote meid genaamd Ravyn.

Ik heb mijn huis weer terug, zo ongeveer. Michael is denk ik ergens anders ingetrokken ofschoon zijn kleren en andere spullen nog hier zijn, ik heb gehoord dat de oma van zijn vrouw haar mening heeft veranderd en dat hij waarschijnlijk nu daar woont, prima !!

Tiffany verhuist volgend weekend maar ze is de hele week al bij haar vriendin die aan het strand woont en geniet van de natuur en zo. Ik zie haar vanmiddag op het verjaardagsfeestje van Josh, hij is vier geworden vandaag.

Met Raini veel werken en veel weg met vriendinnen is het lekker rustig en Ian en ik klagen niet.

De jasmijn buiten verspreidt haar zoete geuren, mijn slaapkamer is een paradijs van zoet en mooi en lief. Het weer is op en af, dan weer heel warm zoals in het begin van de week, gisteren heel veel regen maar droog mid middag en vandaag is er regen voorspelt maar zo ver nog niks, wel wat wind en bewolkt maar hopelijk kunnen de kids buiten spelen, het is natuurlijk te fris om te zwemmen, het water is niet warm genoeg in Darian's pool.

Ik heb Ravyn ook aan het werk gezet met een emmer sop heeft ze het speelgoed wat ik voor Josh heb gekocht een flinke beurt gegeven, nog even drogen in de wind en dan kan het ingepakt worden.
Ik heb mooie kado tasjes gekocht met dino's er op en haaien. Ze wilden een piraten party doen maar konden niks vinden van decoraties dus dinosaurussen was een optie, ik ben benieuwd naar de taart.
Tiffany heeft spellen gemaakt, ringen gooien op een triceratops (3 hoorns) en een variatie op ezeltje prik je maar dan met een t-rex.

Na een week hard werken, echt wel, heb ik gisteren rustig aan gedaan.Geen yardsales als het pijpestelen regent maar wel boodschappen want ik had nog niks voor die Limburgse babies die in juni eraan komen. Het is moeilijk als je niet weet wat het gaat worden maar ik kan nog altijd wat halen na de geboortes, hopelijk komen ze op tijd.

Damon's band Vynl zou in Pecan Park spelen gisteren van 7 tot 10 en ik was er klaar voor. Gehuld in mijn wijde pijpen jeans, spijkerjasje en mijn 46 jaar oude jeans pet ging ik helemaal in stijl, het was ontzettend leuk !!

Een kleine bar op het terrein van Pecan Park Flea market, ik ga er waarschijnlijk komend weekend naar toe  als de market open is want ik was er nog nooit geweest. Ze hebben een soort grote carport gebouwd, een gebouwtje voor de drank en eentje voor het eten wat heel erg goed schijnt te zijn. Nu had ik al gegeten dus ik proefde alleen maar wat van wat de manager van de band besteld had.
Het was dus buiten langs een soort vijver waarin 3 volwassen alligators rond zwommen.
Ook hadden ze een terrarium met drie babies. Een groot kampvuur, spellen voor de kids en kei gezellig. De mannen speelden de sterren van de hemel.
Chuck die zong en bas speelde heeft de band verlaten twee weken geleden en nu speelt Ricky bij hen, tijdelijk, totdat ze iemand vast hebben want Ricky speelt ook bij een andere band.

Ze hebben wat nieuwe songs die Ricky goed kende dus het was even aanpassen voor allemaal maar het ging heel goed.

Tijdens een van de pauzes kwam Ricky me halen om te dansen, op Lyin' Eyes van de Eagles en terwijl we dansten zongen we samen mee, hij tweede stem, klonk heel goed vond ik zelf.
Hij zei na afloop, het is zo mooi om een echte hippie chick te zien !!

De eigenaar van de bar liet een van de baby alligators zien en ik mocht hem vasthouden, op mijn schoot en aaien maar. Ik verwonder me er altijd over hoe koud reptielen zijn.
Eerst speel je met hen, dan eet je er eentje, tenminste de staart want dat is daar een delicatesse. Fried gator tale, ook voor het eerst voor mijn. Het vlees is wit, een klein beetje taai maar het was perfect gekruid en in een krokant korstje dus geen gebakken vis maar gebakken alligator staart.

Om tien uur ging ik weer richting huiswaarts, ze spelen er 26 mei weer, het staat in mijn agenda !!

Vanmiddag dus het verjaardags partijtje van Josh met lekker eten, Papa Josh heeft al sinds vannacht een groot varkens braadstuk onder de grill, ik heb komkommersalade gemaakt, op verzoek en ook vroeg Darian of ik gegrild stokbrood met tomaat en kaas wilde maken, vooral de jongens zijn er dol op. Ik heb ook wat schaaltjes vers fruit met meloen, ananas en druiven.
Raini heeft alles uit de kast gehaald met een reuze kom aardappelsalade, mac en cheese en nog wat groente, wat, daat was ze nog niet zeker van. Ze gaat van haar werk naar Darian en wij nemen mee wat al klaar is.

Ik ga veel foto's maken, dat is zeker

We hebben jarigen komende week.
Allereerst mijn lieve schoondochter Sylvia die op 24 maart haar verjaardag viert en ook Janine is dan jarig.

Op deze dag is het ook 7 jaar geleden, in 2011, dat ik mijn hartaanval had en een aantal dagen in het ziekenhuis doorbracht en Martin totaal ongerust maakte.

Op 29 april is mijn lieve grote broer Mart jarig, ik wens jullie allemaal van harte en een superdag.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week en de rest volgt volgende week zondag

Liefs van Mariet xx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten