zondag 14 mei 2017

Moederdag

    mien meuderke
    ich mis dich zoe
    elk oer van elken daag
    dien sjtum
    dien gezich...
    dien lache
    elke kier det ich dich zaag
    unne zondig is noeits mier utzelfde
    sinds dich bes weggegaon
    maar alle leefde
    die bleef
    zal altied in mien hert besjtaon


Goeiemorgen lieve mensen,



Allereerst een fijne moederdag gewenst voor alle moeders, bijna en wens moeders, voor alle oma's en voor elke vrouw die kinderen in haar hart heeft gesloten – en ik kan me niet eens voorstellen hoe iemand dat niet kan-. Jullie verdienen allemaal een dikke knuffel, bloemen, kaarten en kadootjes, niet alleen vandaag maar elke dag van het jaar. Wat zou onze wereld zijn zonder vrouwen, moeders die hun kinderen eeuwenlang opvoeden, respect en liefde leren !! Daar kan menig politieker nog heel veel van leren.



Ik kan het haast niet geloven, 1 week geleden zaten we in Ahoy van Jesus Christ Superstar te genieten en nu zit ik hier in mijn thuis weg van thuis en schrijf dit blog. Ik heb de hele week gedacht, wie vergat ik toch te benoemen in mijn laatste blog, waren het Pauline en Leny waar ik een heel genoegelijke gezellige avond met doorbracht, was het Will en Diana die ik toevallig op een terrasje trof, net als Bionda en Rene, terugkijken is vreemd, het lijkt nu al weer een droom en het is moeilijk te geloven dat ik iedereen pas weer over een jaar zie maar tijd gaat snel, dat is ook waar en voor ik het weet boek ik weer dat ticket en tel af.



Woensdag was Fenna's verjaardag, 8 jaar nu en ze is zo groot in wijsheid maar zo klein en breekbaar in gevoelens. Je kunt het meid, oma houd ontzettend veel van je !!



De eerste dagen thuis in een roes zoals altijd, jetlag is niet leuk en vooral als het 34C is en rokerig helpt dat niet echt.
Dinsdag even naar Kelly en Misty want die zijn geevaccueerd naar vrienden bij Trout River, een 15 minuten van mijn huis. De rook werd te erg en Kelly kreeg problemen met ademhalen. Ze hebben alle dieren bij zich en de kids natuurlijk , de school is gesloten en ze hebben geen idee hoe lang ze er moeten blijven en of hun huis er nog staat als ze terug kunnen.
Het vuur wakkerde aan door de wind in het begin van de week, maar 12% onder controle, zo'n 750 brandweermensen werken dag en nacht en we kunnen alleen maar bidden en hopen op regen.



De wind keerde donderdag ten gunste van de bestrijding en afgelopen nacht heeft het hier flink geregend dus hopelijk daar ook. Het is fris vandaag, 27 C na een paar dagen mid dertigers en ik merkte dat direct,ik werd vanmorgen pas om half negen wakker na dagen van 6 uur.



Donderdag morgen heb ik twee lekkere kippetjes gebakken en met die twee en een schaal bami ging ik naar Kelly en Misty, dat ging erin als koek.
Daarna, omdat ik toch al half weg was, reed ik naar Betty, Martin's moeder die ik al een hele tijd niet gezien had. Ik schrok ervan, ze herkende me niet en toen ik mijn naam zei, vroeg ze, waar is Martin ? Het brak mijn hart haar weer te moeten vertellen dat haar zoon al bijn 2,5 jaar geleden overleed. Ze vroeg steeds, waarom. Waar woon je, hoe ken je mijn zoon, waar werk je. Toen ik vroeg wat ze zich van Martin herinnerde zei ze, niks alleen zijn naam. Ik zou nog zo graag zoveel willen horen maar ik denk dat die deur dicht is gegaan, op slot en de sleutel is weggegooid.



Toen ik thuis kwam deed mijn tablet het ineens niet meer en wat ik ook deed, dood in het water. Het brak mijn hart want al de foto's van de vakantie inclusief de filmpjes van de meiden en van John die piano speelt, staan erop. Ik naar de at&t winkel, nee, geen manier om die eruit te krijgen zonder power erop. Ik kocht een nieuwe, weer voor 99 cent en een tweejarig contract,m 5 dollars per maand voor data buiten mijn huis wifi. Thuisgekomen liet ik Ian ernaar kijken en tot mijn ultieme geluk kreeg hij de tablet weer aan de gang. Dus snel alles op de pc gezet waar het hopelijk veilig is, ook naar mezelf gestuurd per email en zo dadelijk gaat het ook op de external hard drive.



Ik nam haar mee eten, we gingen naar Marco Polo, Martin's favoriete chinees, ze doen Mongolian. Dat is net als wokken maar dan op een grote stalen plaat, je maakt zelf je bakje klaar. Betty at niet veel, maar een bord terwijl ze normaal gemakkelijk drie borden wegwerkte. Ze vroeg, kom je snel terug dan gaan we weer uit eten.



Vrijdag weer werken en natuurlijk vond iedereen de stroopwafels en de chocolade die ik mee had genomen heerlijk. Ik kreeg eerst een paar uurtjes geen telefoondienst om mijn mails te lezen en een meeting met mijn manager.



Zaterdag ook werken maar na mijn lunch om half drie was er de mogelijkheid om naar te huis te gaan dus ja hoor, ik was de snelste met reageren.



Nu heb ik vrij tot woensdag en dan de rest van de week allemaal 1-10 diensten, niet echt blij mee maar de week erna is het weer normaal.



Vandaag is moederdag en gisteravond kreeg ik een telefoontje van Darian, ze wilde een moederdag poolparty vanmiddag, bij haar huis en natuurlijk ben je uitgenodigd !! Dat betekent niet boodschappen met Susan en Todd, ze vertelden me dat er iets miste in de weken dat ik weg was.



Morgen is Frits jarig en ook Jeanette, hele fijne dag en proficiat !!!



Dinsdag 16 maart viert mijn lieve schoondochter Aline haar verjaardag in het verre Sofia, een hele fijne dag gewenst samen met Frank en ik mis jullie XX



Denken aan jou is tranen met tuiten
als weer dat lied klinkt op de radio
ik voel me opgesloten al ben ik buiten
opgesloten in verdriet en weemoed
want ik mis je zo



Liefs van Mariet xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten